Ászok ásza

Bakancslistához adom
L' As des as
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-NSZK kalandfilm, 100 perc, 1982

Értékelés:

154 szavazatból
Szerinted?

Cavalier (Jean-Paul Belmondo), az első világháborús francia vadászpilóta, mint ökölvívóedző a berlini olimpiára érkezik. A versenyen újra találkozik egykori háborús ellenfelével és barátjával, egy német repülőstiszttel. Amikor Cavalier megtudja, hogy egy zsidó család élete veszélyben forog, megkéri barátját, hogy segítsen kimenekíteni őket a náci Németországból. A mentőeszköz természetesen nem lehet más, mint egy repülőgép.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sorozatneked.hu 2018 szept. 09. - 00:56:30 5/10
5/10

Én most láttam először ezt a filmet, nem volt rossz, egynek elment, de többet lehet, hogy nem fogom megtekinteni, mert annyira szuper sem volt. Az tetszett benne, hogy humorosra vette a figurát abban a baljós időkben (1936). Hogy találkozott Hitlerrel teljesen véletlenül. :) No meg az akció jelenetek. Le a kalappal Belmondo előtt, 49 éves volt a forgatások alatt, de ő csinálta a repülős és az autós jeleneteket is. Vissza is tekertem megnézni mégegyszer. Biztonsági kötelet nem nagyon láttam, az autós jelenet fel volt kicsit gyorsítva (egyszer a lába is lecsúszott egy kicsit, nem tudom, hogy direkt volt, vagy tényleg véletlen), de akkor is nagy teljesítmény tőle. Gondolom a biztosítók nem aludtak olyankor. :) Az eredeti felvételek a berlini olimpiáról is remek volt.
9/10
Attila G. 2013 jún. 22. - 21:06:17 9/10
Na jó, az 'ég és föld' kategória 1-2 említett Seagal filmet illetõen szerintem túlzás volt; de akkor sem lehet 1 lapon emlegetni õket.
9/10
Attila G. 2013 jún. 22. - 21:03:08 9/10
Kicsit furcsa belegondolni, hogy ez a film velem egyidõs. Viszont abszolúte a kedvenc filmjeim közé tartozik. Nem is értem, hogy miért adtam rá 10/9-et; mikor egyértelmûen 10/10. Talán azért mert sokáig nem láttam; s amikor utoljára megnéztem; úgy éreztem, némileg vesztett a fényébõl. Viszont egyáltalán nincs ez így.
Teljesen egyetértek szingh-gel; hirtelen nem is tudok nagyon mit hozzáfûzni. Az egész film pazar, de néhány jelenete egyenesen klasszikus.
Viszont a legutóbbi hozzászólásra szeretnék reagálni. Ugyanis egyszerûen nem értem, hogyan lehet összehasonlítani Seagalt vagy Stathamet Belmondoval; illetve az említett filmeket az Ászok ászával. Csak mert szerintem sehogy! Ég és föld kategória.
Seagalt kedvelem; de sajnos jóval több nézhetetlen filmje van, mint jó. S ugyebár arcidegzsábája - vagy mije - van, ha igazak a pletykák...
Statham-et meg valahogy sohasem tartottam igazán színésznek. Engem untat. Kb. már a Szállító óta. 1-2 jó filmje akad talán, de... Számomra felejtõs. Még Vin Diesel hasonló kategória.

Na meg... Furcsa ezt kimondani, de... Bár természetesen akadnak jó amerikai filmek. Mégis szerintem az európai filmek verik õket szinte mûfajban.
Kicsit úgy érzem, hogy az amerikai filmgyártás nem túl jó irányba mozdult el. Egyrészt úgy érzem, mindenképp megakarják tölteni a multiplex mozikat; ezért futószalagon gyártják a filmeket; viszont a minõség nem lényeg.
Na meg az elõzmény-filmeket, meg a remake-keket, újrafeldolgozásokat (nem minden esetben ugyanaz a 2) valahogy nem igazán tudom hova tenni; értelmetlennek tartom. Vígjátékokból ugyan többé-kevésbé jó remake-keket tudnak csinálni; azok többnyire jól sülnek el - legalábbis így volt ez a múlt században -, a többi mûfaj terén viszont... Inkább hagyjuk.

Tehetném ezt offtopicba. Mégsem teszem. Mert ez egy idõtálló film; s nem véletlenül eme film kapcsán jutottak eszembe eme gondolatok. Egyszerûen mindig jó újra nézni. S természetesen lehetnek olyanok, akiknek más a véleménye. Ízlések és pofonok...
Tibag05 2012 nov. 12. - 14:44:23 Előzmény szingh
Aranyos filmek voltak, de azért pl. Jason Statham, Steven Seagal filmjeivel nem vehetik fel a versenyt, pedig ezek közül is az a pár meghatározó volt igazán jó (Ölve vagy halva, Törvényre törve, Nico, stb.. a Szállító 1-2 (a 3. már nem is annyira)
Ayrton Corvus 2010 okt. 18. - 14:26:46
Az elõttem hozzászólóhoz ez a film 36-ban játszódik a náci Olympia idején, valahogy a világháború még odébb volt. Günther egy német katona volt, nem pedig náci. A német katona tisztelget, a náci ss banda lengette a karját.
A kedvenc jelenetem, amikor Belmondo a rádión szurkol tanítványainak, közben Hitler mögötte van.
Bennem soha se merült fel Belmondo színészi képességeivel bármilyen probléma. A világ legjobb kaszkadõreivel felvette a versenyt fénykorában, rajta kívül csak Jean Marais nem használt dublõrt.
Senki nem várta Belmondotól, hogy Gino Strabliggi jellegû karaktert formáljon meg, és Delontól se akartak a nézõk Joss Beaumont karaktert.
Azt is mondhatnám, hogy Gerard Philipet és Jean Maraist váltotta Delon és Belmondo.
9/10
bürgönye 2009 szept. 20. - 12:31:44 9/10
Mindig is szerettem (vagy legalábbis tiszteltem) azokat a filmeket, amelyek a II. vh. eseményeit képesek voltak humorral ábrázolni, és ez egyike a legjobbaknak. Izgalmas, akciódús, tele szerethetõ figurákkal (Günther alakja az elsõ és ezidáig egyetlen szimpatikus náci tiszt, akit filmben láttam) és gyönyörû tájakkal. És azok a repülõs jelenetek! Tömény nosztalgia. Talán csak Miyazaki Porco Rossójához hasonlíthatók...
8/10
szingh 2009 máj. 16. - 17:08:56 8/10
Megoszlanak a vélemények Belmondo színészi képességeirõl. Hiba! Belmondo a valaha élt egyik legjobb francia színész. Ez pedig egy nagyon jó vígjáték! Meg kell nézni!
kaaslover 2008 okt. 24. - 06:12:24
Osztom a véleményt, amúgy is csípem Belmondo-t fõleg a vígjátékaiban Sztankay szinkronjával (azt hiszem ebben is õ a szinkronhang)
9/10
Dr.Genya 2008 okt. 24. - 01:07:28 9/10
Az egyik legjobb Belmondo film.A nácis poénok marha jók.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu