Az Alzheimer ügy

Bakancslistához adom
De Zaak Alzheimer
francia-belga-holland thriller, 123 perc, 2003

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Amikor egy kulcsfontosságú köztisztviselőt megölnek, az antwerpeni rendőrség két legjobb bűnügyi nyomozóját állítják az ügyre: Vinckét (Koen De Bouw) és Verstruyftot (Werner De Smedt). A szálak a bérgyilkos Angelo Leddához (Jan Decleir) vezetnek. Az Alzheimer-kórban szenvedő fejvadász egyre nehezebben tudja megbízásait teljesíteni. Mikor rájön, hogy egy politikai harc játékszere, tisztogatásba kezd. Eközben Vincke és Verstruyft a poklok poklán megy keresztül, hogy a cselszövések, alkuk és hálózatok fonalát felgöngyölítse és elejét vegye a további vérontásnak.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Nagy1A 2022 jún. 24. - 16:08:07 Előzmény danek87
Lehet................de azt nem láttam............ezek szerint......szerencsére!!
danek87 2022 jún. 24. - 11:51:58 Előzmény Zimka
Szerintem jobb mint a mostani Liam Neeson-os remake
5/10
Zimka 2022 jún. 24. - 03:41:36 5/10
Hááááát........nálam nem durant nagyot!!
delfinoraptor 2013 dec. 25. - 19:47:28
Egyszer elmegy. Elõttem már írták, hogy a rendõrséget ostobának állítja be a film, és sok a hihetetlen jelenet, én is így gondolom. Aki franciául és hollandul is beszél, annak eredetiben ajánlott.
4/10
Rahar 2013 máj. 30. - 14:42:56 4/10
Az elõttem fórumozók nagyon dicsérik a filmet. Én nem tartom valami nagy alkotásnak. Az akciójelenetek egy része egyszerûen hiteltelen. Sok jelenet sötétben játszódik. A rendõrök jelentõs része idiótának van bemutatva. Számomra ez legfelejebb egy közepes alkotás.
9/10
sanderb 2011 okt. 11. - 14:02:48 9/10
Kevéssé ismert alkotói gárda filmje, amely képes volt nagyot durranni. Hogy ezt ki hallotta, ki nem, az már a filmforgalmazók sara. Sajnos csak véletlenül lehet belebotlani ilyen szuper európai produkciókba, mert itt, kérem, egy jó filmrõl van szó, nem vitás !
A karakterformálás magasiskoláját mutatja be a film, s a forgatókönyv, mint mankó segédkezik ebben. Az elsõ percétõl az utolsóig kiszámíthatatlan ( na jó, inkább érdekfeszítõ), teljesen rendben van ! Ami még fontos : van egy sajátságos hangulata, szokatlan íze e mozinak. 10/9
tanhu 2010 szept. 13. - 10:03:15 Előzmény kgyuri0
Toronymagasan az egyik legjobb akciófilmek egyike,ötletességét fordulatait csakis a Leon a Profihoz lehet mérni, nincs benne egyetlen üresjárat sem!Noha jóval olcsóbb költségvetésû remekmû.Simán lekörözi bármelyik amerikai eksön múvít,és hálisten az operatõr sem maszturbál a forgatás alatt, azaz nem pattog mocskosul idegesítõen és ezáltal nézhetetlenné váltan mosódva a kép, kamerasuhanón az akciók közben.Én személy szerint végig az Leddának drukkoltam, s nem a majom zsaruknak,gondolom nem vagyok, voltam egyedül...
Olcsóságát tekintve- ez korántsem a színvonalra értendõ- akad pár filmtrükk is pl mikor pár kommandós ábrázolásával elhitetik hogy ott hadseregnyivel több van...de ezek nem bántóak,és elfogadhatóak.Az meg hogy egy kitûnõ belga fegyvergyár olykor villódzós reklámot kap az külön tetszik.Szóval aki unja az amerikai filmek ostobaságait pl a Bourne film szinte nézhetetlen elsõ részét, ami egy kalap fagombot se ér,és inkább a Roninra emlékeztetõ ötletes fordulatos emberközpontú történetet szeretne az bizonnyal nem fog csalódni, aki meg látványos hülyegyerekes ökörségeket akar hájtekkel csili-vili effeksönnel az messzire kerülje el, mert az viszont igen
Vadrenalin 2009 márc. 25. - 16:28:07 Előzmény Area51
Talán nem mindenki érti Area51 hozzászólását, mert a cím jelenleg újra "Az Alzheimer ügy", pedig kb. egy hete még "Célpont: a gyilkos" címmel adta az M2 és itt is úgy szerepelt. Most meg akartam újra találni és amíg eszembe nem jutott az eredeti cím, esélytelen voltam. Szerintem nem tanácsos ilyenkor a régi címet törölni az adatbázisból, még ha az rosszabb volt is, legfeljebb valami ilyesmi formában: "Az Alzheimer ügy / Célpont: a gyilkos", akkor legalább kereshetõ maradna.
8/10
kgyuri0 2009 márc. 12. - 20:18:34 8/10
Érdekes elgondolás: az alzheimeres terminátor!
Nem is rossz!
Techniki kifogásaim vannak: túl sok sötét beállítás volt, ahogy a folklor mondja négerek az alagutban. Az sem szerencsés megoldás, hogy néha a kép gyors fluoreszcens fényû vágásokba vált, minden alkalommal fölös zajhatással, nem igazán tudtam fölfedezni, mi ennek a logikája(lehetne az alzheimeres fószer emlékeinek jelzésére), de mintha ebbõl a logikából kilógna, van, amikor nem kötõdik hozzá dramaturgiailag: inkább, mint ha a nézõ számára készült volna így: ami engem illet: én nem igényeltem volna, köszi!
Annak sem vagyok híve, hogy egy bûnügyi filmet töbször meg kelljen nézni, hog minden viszonylat tisztázódjon. Lehet, hogy itten ez az eset. Kár, mert tényleg eredeti ötlet.
Szerintem 8pont
trebics 2009 márc. 11. - 22:57:06
Ha belegondolok, sosem láttam még belga-holland akcióthrillert. Itt az alkalom!
Area51 2009 márc. 11. - 15:15:50
Igen, láttam a filmet, mindenképpen megnézem a mai napon is. A címe múltkor azt hiszem "Az Alzheimer ügy" volt. Az mintha jobb választás lett volna. Minden esetre ajánlom a filmet azoknak, akik tartalmas, szórakoztató kikapcsolódásra vágynak.
svalcsi 2008 máj. 02. - 20:39:25
köszi :)
9/10
Sámbár 2007 dec. 06. - 16:42:21 9/10
helo!
szerintem nagyon jó film! remek szinészi alakítás (az a legjobb)! ajánlom mindenkinek, ha legközelebb adják!