Az arany rabjai

Bakancslistához adom
When Eight Bells Toll
angol akciófilm, 94 perc, 1971

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Philip Calvert (Anthony Hopkins) titkos ügynököt megbízzák, hogy állítsa meg az Ír tengereken zajló több millió font értékü arany rúd csempészést. Nyomozása közben egy kicsiny kikötőre bukkan a Hebridákon, ahol titokzatos körülmények között, tucatjával tűnnek el a yachtok, halászhajók és az emberek. Ármány és megtévesztés hálójában vergődve, végül Calvert eljut a híresen gazdag Sir Anthony Skauras-hoz és gyönyörű feleségéhez, aki talán az egész rejtély kulcsát a kezében tartja.

Stáblista:

Szereplők

Philip Calvert
Arthur bácsi
Sir Anthony Skouras

Hozzászólások

Szerinted?
Querelle82 2018 máj. 02. - 09:11:29
Sir Anthony a film készítése idején még nem volt sir, csak a film készítése után 22 évvel vált azzá.Nekem úgy tűnik, hogy 1991-ig tulajdonképpen eléggé átlagos filmeket készített és átlagos alakításokat nyújtott.Olyan " futottak még " kategóriában volt. De aztán rákapcsolt !
feketevipera 2011 okt. 23. - 23:04:07
Anthony Hopkins neve valószínûleg nem errõl a filmjérõl ismert, nem nagy eresztés a sztori. Alistair MacLean írta a forgatókönyvet (tudomásom szerint a saját regényébõl), így nagyjából azt kapjuk, amit tõle elvárhatunk, se többet, se kevesebbet. A cselekmény szinte végig leköti a nézõ figyelmét, ámbár nincsenek benne mélyenszántó gondolatok - ezt valószínûleg nem is nagyon várnánk el -, illetve akad néhány sablon is a történetben. A hullák száma kellõ mértékben gyarapszik az idõ elõrehaladtával, némi humor is fel-felbukkan idõnként, de sajnos ez sem emeli ki a filmet a nagy átlagból. Egyszer meg lehet nézni, esti szórakozásnak megteszi, de egy közepesnél jobbat nem érdemel. Egyébként az ismertetõ tele van helyesírási hibákkal és pontatlanságokkal; a legjobb a következõ rész: "állítsa meg az Ír tengereken zajló több millió font értékü arany rúd csempészést" (amúgy is skót vidékeken játszódik a film, de mindegy, akkor is bökik a szemem a helyesírási hibák).
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu