Az utolsó boldog nap

Bakancslistához adom
The Last Happy Day
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm, 38 perc, 2009

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Lénárd ahhoz a szakbarbárosult, korunkban már-már kihaló állatfajtához tartozott, melyet polihisztornak, egyetemes tudásúnak neveztek. Én köznapibban csak úgy mondanám: humanista. Mégpedig e meghatározás kettős vonatkozásában, tehát a klasszikus kultúra, hagyományok őrzője, a humaniórák, azaz a nyelvek, filozófia, történelem és hasonló diszciplínák kedvelője, ápolója, művészetek gyakorlója, s annyiban is, hogy felvilágosult, emberbarát, türelmes, figyelmes, megértő, mások gondjait átérző, segítőkész, nyitott és befogadó. Ennek megfelelően bámulatosan sokoldalú, orvosi hivatása, praxisa mellett kitűnően zongorázott, még orgonázni is eljárt a szomszédos templomokba, profi szinten otthonos a zeneelméletben, azonkívül tíz-tizenkét nyelven beszélt, olvasott, írt és fordított oda-vissza, könyveit saját tusrajzaival illusztrálta? Eszményképe, gyanítom, Albert Schweitzer lehetett, az orvoslástól az orgonálásig. (Karinthy Ferenc)

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
PlasZeb 2011 aug. 05. - 15:20:18
Róla van szó (egyébként tényleg nem derül ki fent)
http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9n%C3%A1rd_S%C3%A1ndor
adamnagysweetmovie 2011 aug. 05. - 11:05:17
Róla lenne szó? Ez nem egyértelmû az ajánlóból.
http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9n%C3%A1rd_F%C3%BCl%C3%B6p
Ghanima 2010 márc. 05. - 23:17:00
A véleményeddel mélységesen egyetértek. Bárcsak sokkal többen olvasnának Lénárdot!
Ghanima 2010 márc. 05. - 23:15:52
Bocsánat, hogy a te hsz-edhez kapcsolódom, de még mindig nem tudtam kideríteni, hogyan kell egyszerûen hozzászólni. Ráadásul az elõbb még elsõként írtam egy mérgelõdõ szöveget, és nem tudtam elküldeni, no majd talán most:

Mégis, ki a franc írja/gépeli be a tartalmi tájékoztatókat és/vagy - mint ez esetben - idézeteket a filmekhez??? Miért nincsen senki, aki ellenõrizze, mit írnak le??
Karinthy Ferenc szövegének még egészen biztosan volt olvasószerkesztõje, aki nem engedte meg, hogy egy gépíró egy vesszõ teljesen értelmetlen behelyezésével és egy abszolút hülye beírásával elrontsa az író mondanivalóját.

Grrrrrr!!!!!