Az utolsó randevú

Bakancslistához adom
One Last Thing
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 93 perc, 2005

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Dylan (Michael Angarano) Pennsylvaniában él anyjával, Karennel (Cynthia Nixon). Egy nap kiderül, hogy a tizenhat éves fiú egy rendkívül ritka rákos betegségben szenved, s a tizenhetet már nem éri meg. Dylan barátjával összefogva élete utolsó nagy kalandjára, randijára készül. Nikki Sinclaire-rel (Sunny Mabrey), a szexi szupermodell-lel szeretne tölteni egy igazi, életvidám hosszú hétvégét.

Stáblista:

Szereplők

Dylan Jameison
Karen Jameison
Jason O'Malley
Nikki Sinclaire

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
pihes 2023 szept. 07. - 14:07:57 5/10
Figyelembe véve miről szólt, többször elég amatőr is volt ÖT/TÍZ
10/10
Kara_kán 2017 márc. 05. - 02:58:28 10/10
Csodálatos film, de miért most , hajnali háromkor kell ezt néznem?
Fõ mûsoridõben meg megy a sok gagyi.
popeszku 2017 jan. 02. - 18:23:59
Jó film,de Sunny Mabrey-nél nem találtak szebbet,vagy csak kevésbé ellenszenves fejût?
10/10
Xxy92 2016 dec. 22. - 23:28:07 10/10
Ez NEM vígjáték, tehát, aki egy jót akar mulatni, az semmiképp ne ezt a filmet válassza. Aki viszont egy különlegesen mély hangvételû, \"sírva mosolygós\" filmre vágyik, nézze meg bátran, ugyanis kevés olyan történet van, mely ennyit ad a nézõnek. Természetesen nem lesznek sokan, kik értékelni tudják, de aki szereti az üzenetet közvetítõ alkotásokat, mindenképp nézze meg! Olyan kedvesen vetíti képernyõre ennek a fiúnak a történetét, ki erõsebb volt minden sziklánál, és méltósággal, sõt humorral nézett a közelgõ halál szemébe. Ethan Hawkes pedig gyakorlatilag csak szellemként szerepel a filmben, de minden megjelenése elképesztõ mély, lelki frusztrációt okoz a nézõnek. Mint ahogy maga a film is, de egyszerûen meg kell nézni, hisz ebbõl lehet tanulni, ezzel lehet gazdagabb az ember, és nem a Star Wars-szal.
10

(Néha eszembe jut, mit érezhet az anyuka a film végén? SPOILER: Meghalt a fia, és meghalt a férje is. Hogy lehet ezt feldolgozni?!)
8/10
ezso1 2012 aug. 05. - 02:18:11 8/10
"magyarul beszélõ, amerikai vígjáték"

Vígjátéknak túlzás, de nagyon jó és tanulságos film.
A fõszereplõ nagyot alakított és az egész történet megragadó.

Ajánlom mindenkinek. Ez nem elvesztegetett másfél óra.
9/10
Bubus53 2012 máj. 29. - 00:54:08 9/10 Előzmény Vadrenalin
Sajátságos, de nagyon jó film szerintem. Örülök, hogy nem kerülte el a figyelmem.
7/10
Vadrenalin 2012 máj. 13. - 19:13:24 7/10
Meglep, hogy senki sem írt még róla, pedig nem rossz film, és még a téma is olyan, amire felkapja a fejét az ember. Vígjáték egy rákos kamasz végnapjairól?! A kamaszromantika ágán persze sok elõdje volt, de hogy mindezt a közelgõ halál tudatában a "minden mindegy, tehát már nincs mitõl félni" felszabadító érzésére építsék, abban nem emlékszem elõdre. Az egyetlen rokon film, ami eszembe jut, az a Bakancslista, csakhogy ez volt elõbb, és persze különbözõ életkorról is szólnak. Jó, persze a Bakancslista szellemesebb volt, és a Jack Nicholson - Morgan Freeman párossal való összehasonlításban eleve senkinek nem lenne esélye, de azért ez is egy megnézésre ajánlható film, még akkor is, ha sok általam kevésbé nagyra tartott klasszikus tömegcikket is eszembe juttatott az Amerikai pitétõl a Love story-ig terjedõ tengelyrõl. Ugyanakkor engem már a nyitójelenettel megfogott: ilyen laza humorral, minden drámai hatásvadászat nélkül még soha egy film sem hozta tudtomra, hogy a fõszereplõ bizony halálos beteg, akinek már az orvosi marihuána is engedélyezett.

A szereplõk között Cynthia Nixon és Gina Gershon neve tûnhet elsõre a legismertebbnek, de van még a filmben egy titkos nagyágyú: az Ethan Hawke által játszott apa ugyan már a történet elõtt meghalt, mégis annyiszor felbukkan különbözõ környezetben, hogy szinte hihetetlen, hogy még az IMDB is csak a rejtett listában sorolja fel uncredited megjelöléssel. Ráadásul az egyik legmaradandóbb mondat is az õ szájából hangzik el a túlvilággal kapcsolatban, amikor arra a kérdésre, hogy honnan tudhatjuk, hogy ez nem csak egy álom-e, valami olyasmit felel, hogy nem tudjuk és soha nem is fogjuk megtudni (de mindezt olyan természetes derûvel mondja, hogy az is benne van: De nem mindegy?).