Bárka vagy fészek? - Ökofalvak Magyarországon - Visnyeszéplak

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 53 perc, 2013

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A magyar ökofalvak története a rendszerváltás körüli években kezdődik. A városi élettől menekülők vidéken tiszta, természetes viszonyok között kezdtek új életet egymásra utalt, zárt közösségekben. Az elnéptelenedett falvakat keresték, ahol nincs ipar, nincs nagyüzemi mezőgazdaság, azaz tiszta a környezet. Így találtak Visnyeszéplakra is. De vajon milyen motivációkat, megoldásokat és problémákat rejt egy ökofalu?

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2013 nov. 26. - 23:29:47 Előzmény webulon
Ja, a finnek, svédek, dánok is természetközelben élnek, mégse 200 éves házakat építenek, és kecsketartást meg gombázást tartják egyedül üdvözítõnek mindenki számára...
webulon 2013 nov. 26. - 14:48:08
Igazad van ,de én már voltam Visnyeszéplakon igaz csak rövid idõre......
de azt gondolom lehet,hogy nem ez a jó út...,-mert ez némileg visszalépés a fejlõdésben..,- Ezért Én zsákutcának gondolom az ilyen rusztikus ökohelyeket ebben az anakronisztikus formában.

Másként is lehetne természet közeli módon élni...s úgy használni az erõforrásokat ,hogy közben a technikai fejlõdést nem áll meg....
passzív házak - napelem - napkollektor ,- egy ismerõsöm építettet a családjának egy nulla energia felhasználású házat...,- qrva jó :) teljes összkomfort s nem fizet villanyszámlát ....:-)
ötödik elem 2013 nov. 26. - 12:29:37
Biztatónak tartom az ökofalvak elterjedését, bár a hangzatos név mögött nincs semmi új, vissza kell térni eleink életmódjához. Az ember természeti lény, mindaddig, amíg betondzsungelbe kényszerítve él, nem tud Ember lenni - vagy csak nagyon nehezen. Én drukkolok az emberiségnek s köztük a magyaroknak.