Columbo: Váltságdíj egy halottért

Bakancslistához adom
Columbo: Ransom for a Dead Man
amerikai krimi, 120 perc, 1971

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Leslie Williams ügyvédnő lelövi Pault, a férjét, és a tengerbe dobja a holttestet. Másnap azt a látszatot kelti, mintha elrabolták volna férjét. Az FBI és Columbo segítségével az "emberrablók" által meghatározott helyre szállítja a váltságdíjat, amit magának akar megtartani. Úgy látszik, minden simán megy, és a gyilkosságot a képzeletbeli emberrablókra ráverve Leslie megússza az ügyet. Számításait azonban keresztülhúzza, hogy mostohalánya, Margaret hazaérkezik Zürichből, és szinte azonnal gyanakodni kezd. Ráadásul bizonyos részletekk Columbo hadnagynak is gyanúsak.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Columbo hadnagy
Leslie Williams
Margaret Williams

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nikato máj. 28. 11:16:26 8/10
Ha hibák, akkor csak annyit rónék fel, hogy mikor repülő mutatványokat csináltak, talán még csak be sem voltak kötve, egyik kép a mutatvány, következő kép (jelenet), tök nyugodtan ülnek.
Megtaláltam ezt a részt az 1974-es szinkronnal, Almási Éva, Hűvösvölgyi Ildikó, Szabó Gyula hangja is mennyire fiatal volt még akkor. :D Igazi VHS rip. Nagyon klassz. Persze az újabb szinkronnal sem volt semmi baj!
5/10
stupek2 2015 febr. 17. - 18:20:53 5/10
Ebben a részben nem látni Columbo autóját, talán szervízben van? Rossz rendezés, tele van logikai hibákkal (pld már a gyilkosság kiderülése elõtt a nõnél van Columbo) Avagy a helikopteren nincs rosszul, de a repülõn igen.
Rossz megvilágítás továbbra is ( 3 árnyéka van mindennnek)
Rossz vágások, az elején azt hiszem diafilmet nézek, magát a gyilkosságot is dia szerûen mutatják, szörnyû rossz vágások és átmenetek.

Gyerekkoromban azért jó volt!
Anti12 2015 jan. 27. - 10:16:51 Előzmény lacy
Nem teljesen. Illetve nem teljesen értem hogy érted? Mármint nálunk adták csak moziban? Vagy? Nekem meg van az összes Columbo, az összes évad, speciális és bevezetõ részek. "A recept - gyilkosság" volt az elsõ klasszikus Columbo rész, melyben már Peter Falk játszotta a fõszerepet és 1968-ban vetítette az NBC óriási sikerrel. Ezután 1971-ben jött a "Váltságdíj egy halottért" különálló részként, de ezt is televízióban adták a túloldalon. 71-ben már jelentkezett az elsõ évad is.
mapk 2014 okt. 24. - 01:05:25
Hogy hogy ezt még nem láttam? Nagyon jól megcsinált rész. Az a vicc(vagy Sajnos), ismertem is ilyen tipusú nõt(mint viselkedés, mint kinézet alapján), mint a mostoha anya. Csak õt nem csukták le még, ha jól tudom. :( :)
Ez egy csillagos 10es rész.
LexH 2013 máj. 23. - 18:38:55
Keményebb és kidolgozottabb, mint az ezt követõ Columbo-filmek. Utólag visszapillantva látható, hogy a késõbbi sorozatban mely dramaturgiai pontokat puhították fel. Feltétlenül meg kell nézni vagy rögzíteni.
(Megjegyzem, hiába a 12 éves karika, ezt a filmet csak késõ este volna szabad sugározni, annyira durva a mostohaanya és a lány viszonya.)
lacy 2013 febr. 05. - 19:12:16
csak érdekességképpen
ez a film valóban film volt, ugyanis ezt moziban adták, talán tv-ben anno nem is. csak jóval késõbb már ahogy én emlékszem :)
Ford Mustang 2011 jún. 28. - 12:26:30 Előzmény kybuck
Igaz, 'Váltságdíj egy halottért'
kybuck 2011 jún. 28. - 03:22:07
A magyar cím: Váltságdíj egy halottért.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu