Dobogó szív

Bakancslistához adom
Heart Beat
amerikai filmdráma, 110 perc, 1980

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A második világháború után az óceán túlpartján a rövid haj, a mccarthyzmus és a háromdimenziós szemüveg volt a sláger. A rock and roll még gyerekcipőben járt, az igazi kérdés az volt, hogy az ember óvóhelyet építsen a hátsó udvarban, vagy várja az orosz atombombát. Ekkor találkozott egymással a Cassady házaspár és Jack Kerouac. A szélsőséges érzelmektől, felszabadult szextől, az alkoholtól és drogtól fűtött három barát keresztülutazza Amerikát. Ezután Kerouac megírja és 1957-ben kiadja az Úton című regényét, amely örökre megváltoztatta Amerikát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
hukrisz 2013 ápr. 26. - 02:47:05 Előzmény chyga
Én tegnap néztem meg azt a filmet amit tényleg maga "Az úton" regénybõl készítettek az már nagyon is valóságos a könyvhöz. Ezt nem láttam csak olvastam, hogy mások is készítettek az õ életükrõl filmet. Érdekes, mert a borítón õk hárman szerepelnek egy ágyban és a leírás is arra utal, mintha õk 3-an utaztak volna így, de valójában Carolyn mindig is házi asszony volt és otthon maradt, hanem Neal Cassady elsõ felesége utazott és szexuálisan elégítette ki a vágyait a két jó barátnak! Azért megnézném ezt a filmet, de sehol nem találom, mert szeretek úgy véleményt mondani ha látom, de akkor ezek szerint Allen Ginsberg nem véletlenül tiltakozott, hogy ehhez adja a nevét. Természetesen a másik két fõ szereplõ már nem tudott tiltakozni, hiszen meghaltak 11-12 évvel a film forgatása elõtt. Ha valaki tud esetleg linket ahol láthatom, mert igen távol élek Mo-tól és nincs magyar TV csatornám. angol nyelvû is jó!
chyga 2010 márc. 06. - 21:00:44 Előzmény chyga
Szóba állva magammal - ez meg mi volt? Biztosan én vagyok a hibás ostoba elvárásaimmal, de ez a film ... Az Úton-hoz annyi köze van, hogy említik néha. Moriarty-Nolte a fõszereplõ. Sajnálom kicsit.
chyga 2010 márc. 02. - 10:02:35
Az Úton életre szóló élmény volt/maradt. '66-ban megjelent itthon is (ford. Déry György, Magvetõ Világkönyvtár), Aczéli kultúrpolitika ide, "TTT", kultúrterror oda. Nagy érdeklõdéssel várom a filmet.