Egy ötven évvel ezelőtti "nyaralás"!

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 26 perc, 2006

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az életben vannak egyszerű és szép történetek is. 1956 novemberétől több száz magyar gyerek telelhetett, tavaszolhatott Lengyelországban, mert az ottaniak Zakopanéban, Novy Saczban és Krynicán segíteni akartak a magyaroknak. Most, az ötvenedik évfordulón meghívták azokat, akiket az egykori gyerekek közül fel tudtak lelni, a találkozóról, az élményekről szól a dokumentumfilm.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2010 nov. 04. - 22:35:30
A lengyel-magyar barátság szép példája volt az, hogy az '56-os forradalom után sok magyar gyerek lelhetett kvázi átmeneti otthonra lengyel családoknál, ahol elfelejthették az esetlegesen átélt szörnyûségeket, és ahol még barátokra is szert tehettek. Aztán ötven év múlva bebizonyosodott, hogy a lengyelek és a magyarok közötti testvéri viszony ugyanúgy él, hiszen találkozót szerveztek az egykori gyerekek számára. Egyébként érdekes, hogy a lengyelek mennyivel könnyebben beszéltek akár családi körben is '56-ról, náluk nem volt annyira tabutéma, mint a magyar társadalomban.
Amúgy pedig az ismertetõvel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy az nem Novy Sacz (persze "farkincás" a-val), hanem Nowy Sacz. Ezt illene tudni pontosan leírni, még ha az illetõ nem is tanult lengyelül.