Élet a Monty Python előtt

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 2008

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Vinogradov 2008 okt. 11. - 22:05:11
"Többen többfelé és köztük is talán a leghíresebb a "Do not adjust your set" (Ne piszkáld a készüléked), amit egyébként a BBC az adáshibák esetén írt ki. (Ebben három MPFC tag is szerepelt.)"

Köszi a pontosítást!
Az egyik valóban a "Do not adjust your set". Egyébként ebben a projektben szerepelt Eric Idle, Michael Pallin és Terry Jones mellett az a David Jason is, aki meglehetõsen furcsa karakterû arcával még sok sikert aratott a mûsor után is.
A másik projekt - azt hiszem - amelyet újra vetítenek az összeállítás keretében John Cleese és Graham Chapman az "At Last the 1948 show" címû 1966-67-ben vetített mûsor volt:

http://en.wikipedia.org/wiki/At_Last_the_1948_Show

Ez volt, ha jól sejtem, a Python elõtti Python két legjelentõsebb produkciója, s e két mûsor gárdájából jött össze az 1969-ben diadalútjára induló új csapat.



"Rajongók megnézhetik az általam összetákolt "Hung'ry Women's Lying Circus" c. kis szösszenetet is
http://northern.freeweb.hu/"

Nem mulasztom el majd megtekinteni...



"Aki egyébként túltesz rajtuk az abszurditásával, szürrealitásával. Sõt ez az ember maga a "dada" :)))
(Amúgy végre valaki nem angol humornak nevezi.)"

Lehet, hogy abszurditásban túltesz rajtuk, de zsenialitásban - bármekkorára (éspedig nagyon nagyra tartom Gallát) nem.
Bár a L'art poul art (a klasszikus!) minden idõk egyik legjobb humorista csapata volt, és olyan új és izgalmas színt hozott a magyar humorba, amelyre már nagyon nagy szûkség volt, a sok politikai kabaré helyett, de a Python olyan egyetemes tv- és film-, sõt, mûvelõdéstörténeti klasszikus, amelyet mind a mai napig nem sikerült überelni az abszurd humor terén - igaz, szerintem nem is volt túl sok trónfosztási kísérlet.
Vinogradov 2008 okt. 11. - 19:18:38
Ha jól sejtem, akkor ez annak az összeállításnak a csatorna által készített egyfajta "saját felvezetõ" dokumentumfilmje, amelyet a Filmmúzeum már sugároz egy ideje az MP tagok 1969 elõtti projectjeibõl, tehát azokból az idõkbõl amikor még nem volt Monty Pithon, de a tagok már szerepeltek különbözõ tv-s mûsorokban, ha jól emlékszem szám szerint kettõben - ezek címe sajnos most nem jut eszembe.

Egyébként érdemes nézni ezeket a részeket, mert igazi televíziótörténeti ritkaságról van szó. Az, hogy egyáltalán láthatjuk õket, elsõsorban az abszurd humor hazai koronázatlan királyának és egyben a csapat egyik legnagyobb élõ rajongójának, Galla Miklósnak köszönhetõ.
tom991 2008 okt. 11. - 19:09:11
Ehhez nem volt szerencsém. Mirõl szól? (A címnél kissé bõvebben kifejtve)