Észak-Amerika

Bakancslistához adom
North America
amerikai dokumentumfilm, 60 perc, 2013

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A Discovery első független gyártású természetrajzi sorozata, az "Észak-Amerika" több mint három éven át készült a fagyos Yukon területén, Belize buja erdeiben, a hófödte Sziklás-hegységben és az amerikai délnyugat kopár sivatagaiban. A sorozat igazolja a törvényt, hogy a hatalmas kontinensen a kegyetlen természeti környezetben és szélsőséges időjárási körülmények között a létért folytatott küzdelemben csak a legerősebbek maradhatnak fenn. Számtalan állattal találkozunk: a hegyekben élő grizzly medvével, a síkságokon legelésző bölényekkel, az édesvízi folyókban élő vidrával, hóddal és a bajuszos kék törpeharcsával, az erdőkben vadászó farkasokkal és a tengerpartoknál cirkáló kalapácsfejű cápával. Soha nem látott felvételeket láthatunk a mexikói sivatagi jaguárról és a bátor grizzly medvékről, amint Alaszkában hat méter mélyre is lemerülnek a víz alá, hogy lazacot fogjanak. A lenyűgöző gyorsított felvételeket látva rácsodálkozhatunk a kontinens szélsőséges időjárási eseményeire is.

Az Észak-Amerika a "Bolygónk, a Föld" című dokumentumfilm-sorozat alkotóinak új filmje. Több mint öt év munkája áll a sorozat mögött, ez alatt az idő alatt tíz ország 250 helyszínén, 11 különböző kamerával, 850 órányi HD felvétel készült. A stáb külön kamerát használt a lassított felvételekhez, az éjszakai és a víz alatti felvételekhez. Az Észak-Amerika stábja használt elsőként nagy dinamikatartományú (HDR) képeket a time-lapse felvételek elkészítéséhez, így mindennél látványosabban tudják bemutatni a kontinens meteorológiai eseményeit.

A sorozat igazolja, hogy a hatalmas kontinensen a kegyetlen természeti környezetben, és szélsőséges időjárási körülmények között a "rátermettebbek túlélésének törvénye" érvényesül. A készítők nagy hangsúlyt fektettek a látványra - Észak-Amerika olyan arcát mutatják meg, amelyet máshogy nem ismerhetnek meg a nézők.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
H. Zita 2013 aug. 13. - 19:03:25
Ezt a mûsort még a hét éves gyerekem is díjazta. Végre valami jó kis természetfilm és nem a sok hülyeség amibõl nem ért egy szót sem.
cellasto 2013 jún. 16. - 18:56:12
igen,nem árt némi változatosság :)
különben nem volt rossz,ha tehetem megnézem a többi részt is.
Vrahno 2013 jún. 16. - 18:14:47
El sem hiszem, rendes természetfilm a Discovery-n! Nem autófelújítás, nem árverés, nem aranyásás, nem is bûvészkedés, hanem "sima" állatok a rendes vadonban. Komolyan, örülök neki.
cellasto 2013 jún. 16. - 12:49:17
bemutató alapján jónak tûnik.
majd délután kiderül,milyen :)