Gurren Lagann

Bakancslistához adom
Gekijô ban Tengen toppa guren ragan: Guren hen / Gurren Lagann
japán animációs film, 112 perc, 2008

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Guren-hen címen is ismert film a Gainax Tengen Toppa Gurren Lagann robotakciós anime sorozatának moziforgalmazásra készült remake-je.

Simon unalmas életét éli Jeeha föld alatti városában, ahol fő munkája napkeltétől napnyugtáig alagutakat ásni. Jó barátja, Kamina azonban kitörni vágyik e nyomasztó létből és feljutni a felszíni világba, ahol a nyílt égbolt és kalandok sora vár! Egy nap Simon szokásos ásása közben a sziklák között eltemetve egy nagyfejű robotra bukkan. Alighogy megmutatja Kaminának rejtelmes felfedezését, két, a felszínről érkezett lény csapódik be Jeeha faluba - egyikük egy magát Yokónak nevező fegyveres nő, a másik egy állatember által vezetett rémisztő gép.

Látva az esélyt a falu mókuskerekéből való menekülésre, Kamina összeszedi Simont és Yokót, hogy új robotjuk, Lagann segítségével legyőzzék a támadót. Azonban amint kitörnek a felszíni világba, Simon, Kamina és Yoko akkora erővel rendelkező ellenségekkel találják magukat szembe, amit elképzelni se tudtak volna. Kalandvágyból folytatott harcuk egy csapásra az emberi faj megmentéséért vívott háborúvá válik - vajon szabadságvágyuk elégnek bizonyul-e ilyen szörnyű esélyekkel szemben?

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?