Hamlet dán királyfi

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 143 perc, 1984

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Shakespeare drámájának tévéfilmváltozata.
Esztergályos Károly írta a tévéfilm bemutatója előtt: " A "Lenni vagy nem lenni..." monológ felvételét a film készítése során egyre halogattuk. Lassan a forgatás vége felé jártunk ? 1982 nyara volt -, és nem lehetett tovább halasztani a dolgot. Gállfi ül a díszletudvaron. Körülötte a ?színjátszók? kacatjai, kicsit távolabb zenészek, artisták, s mindenki, aki a filmet csinálja. Mondja a Shakespeare ? Arany sorokat. Először, másodszor, harmadszor. A monológ végén feláll, s ugyanúgy, mint először, másodszor, elindul hátra Hamlet szobája felé, és a körben állók, anélkül, hogy bárki megszólalna, tapsban törnek ki. Még soha nem voltam tanúja annak, hogy a stáb tagjai ilyen spontán váljanak nézővé. Kívánom, hogy aki leül a tévé elé, ugyanazt érezze, mint akik a filmet csinálták: Hamlet dán királyfi: Gállfi László.?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
fosszilia 2018 aug. 21. - 18:05:30 10/10
Én láttam a Hamletet Gábor Miklós, Laurence Olivier és Maximilian Schell előadásában. (2 utóbbit filmről) Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a legnagyobb hatást rám Gálffi László Hamletje tette. Ő nem eljátszotta a szerepet, hanem maga volt Hamlet. Teljesen eggyé vált vele.

Nem is értem, hogy miért nem játsszák egyetlen adón sem, a bemutató után még talán lehetett látni néhányszor, de az elmúlt kb 25 évben biztosan nem találkoztam vele. Nagy kár!!!

Mint ahogyan az is, hogy a Caligula helytartóját (Gálffi másik zseniális filmjét) sem adják.....tán mert aktuális.....