How to Build a Girl

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol vígjáték, 102 perc, 2019

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Sylvia Plath
Johanna Morrigan
Cleopatra
Alan 'Wilko' Wilkinson
Pat Morrigan
John Kite
Tony Rich
Dr. Freud
Elizabeth Taylor
Maria von Trapp

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
InteriorLulu 2023 dec. 01. - 19:59:48 6/10
A rövid tartalomismertetőbe azért beleférhetett volna, hogy a film a kilencvenes évek első felében játszódik, ami pedig azért fontos, mert igen hangsúlyos benne a korabeli brit popszíntér, ellenben nyilván nincs még internet sem, nemhogy okostelefon vagy közösségi média - márpedig egy olyan 16 éves lány lehetőségeit és stratégiáit illetően, aki mindenáron zene-/médiakritikusként akar befutni és maradandót alkotni, nagyon nem mindegy, hogy épp 1993-ban járunk-e, vagy a mában.

A másik, hogy aki esetleg a (szintén itteni) stáblistára hagyatkozva Emma Thompson okán akarná megnézni (mint mondjuk én), az inkább találjon más indokot, mert nevezett zseninek összesen nincs egyetlen perce sem, és az is a film végefelé. (Ezúton is szívélyes üdvözletem a portos adatlapok összeállítóinak!)

A film amúgy szerintem gyakran idétlen és fárasztó, de a nagyobbik baj, hogy eléggé avíttas és borzasztó klisés: a nagyon hasonló kaptafára készült, zömmel amerikai vígjátékok divatja is már vagy egy évtizede lecsenghetett. 2019-ben, pláne az angoloktól én azért nem ezt várnám.