Ízek, imák, gyerekek

Bakancslistához adom
Abe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott brazil vígjáték, filmdráma, 85 perc, 2019

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Abe (Noah Schnapp), a 12 éves brooklyni fiú belefáradt a véget nem érő családi veszekedésekbe, és úgy dönt, hogy a hasukon keresztül fogja megbékéltetni zsidó és palesztin családtagjait. Titokban elszegődik gyakornoknak egy brazil street food konyhára, és hamarosan fantasztikus vacsorával lepi meg a családot. A békítő tárgyalás azonban hatalmas veszekedésbe torkollik, és mire a szülők és nagyszülők felocsúdnak, Abe nyom nélkül eltűnik.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ahoj poplacsek 2023 szept. 13. - 22:16:52 6/10
Műfaját tekintve new yorki film (nálam az egy külön műfajt képez). Valid és lényeges dolgokat ábrázol, nem volt rossz, de lehetett volna kicsit lebilincselőbb, enyhén szólva nem haltam be az izgalomtól.
6/10
alien1976 2022 aug. 25. - 15:36:23 6/10
Nagyon érdekes film volt. Egy családban két nagyon erős vallás találkozása. A kisfiú mindenkinek meg akar felelni, ami nem egyszerű. A főzésben megtalálva a békét, elkezd tanulni, hogy a családnak is békét adjon. Bennem folyamatosan az dolgozott, hogy ezt a problémát, ami a filmben látható, nem kellett volna - e már akár a születés előtt megbeszélni a családdal? A filmben kicsit több főzést is eltudtam volna viselni. Illetve nekem a vége lezáratlan volt. De ennek ellenére egy vállalható film, egy 12 éves kisfiú útkereséséről.