Jack Strong

Bakancslistához adom
lengyel akciófilm, 128 perc, 2014

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Életrajzi kémdráma, mely a világ egyik legérdekfeszítőbb kémtörténeteinek egyike, Ryszard Kukliński (fedőnevén Jack Strong) ezredes igaz története. Azé az emberé, aki egy évtizeden át a CIA egyik legfontosabb informátora volt a keleti blokkban, s ezáltal a hidegháború időszakának egyik kulcsfigurájává lépett elő. Kukliński információkat szolgáltatott Amerikának a lengyelországi hadiállapot bevezetéséről, a tervezett katonai akció részleteiről, a Varsói Szerződésről..

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
NADALFAN 2016 jún. 30. - 17:17:49 10/10
Csatlakozom ,szuper film. Hitelesen adja vissza a hidegháború hangulatát,érdekes volt a kémszerzés akkori cselekményei.Jack Strongnak kellett volna drukkolni , de az árulás számomra megbocsájthatatlan akármelyik oldalt is nézem.De a film nagyon feszült izgalmas történet ,furcsa is hogy ilyen kevésbé ismert.
10/10..
eIemes 2016 máj. 30. - 11:40:25
Szenzációs film, jól felépített dramaturgiával (brutális kivégzés az elején).

Teljesen korhûen ábrázolja a hetvenes és nyolcvanas éveket: a légkört, a hatalmi viszonyokat, a megszállt országok kettõs gondolkodását (kihez vagyok hûséges: a hazámhoz, vagy a szovjetunióhoz?)

Attól tartok, hogy mindennek ellenére kb az én generációm lesz az utolsó, aki meg érteni és értékelni fogja -- a gyerekeimnek ez már csak egy James bond film, amiben alig van lövöldözés.

A zárójelenet... tudjuk: szovjetunió ezen a néven már rég nem létezik. De a titkosszolgálat aktív.

A párbeszédeket utólag írták, de a filmben ábrázolt események mind megtörténtek, és úgy, ahogyan azt láthatjuk.