Milyen ételekkel ünneplik a húsvétot, Krisztus feltámadását Németországban, az Elba partján, Lengyelországban, Ausztriában, Szlovéniában vagy Olaszországban? Melyek a legjellegzetesebb sütemények? Mi kerül a húsvéti kosárba, amit vasárnap megáldanak a templomban? Bepillantást nyerhetünk a liturgikus ünnepekbe, a helyi specialitások elkészítésébe, az ünnepi készülődésbe Bernben, Genovában, Spielfeldben vagy akár Stranicében. Sokak számára a tavasz a húsvéttal: virágokkal, napfénnyel és különféle formákban készült húsvéti süteményekkel kezdődik. A kulináris sokszínűséggel és egyedülálló hagyományokkal mindenütt a természet újjáéledését, s vele együtt az élet kezdetét ünneplik. A húsvét, Jézus halálának és feltámadásának ünnepe. Az ünnepkör magába foglal mindent, ami az élet és a halál között, ami tél és nyár között történik. A húsvét ünnepének a naphoz is köze van, a nappalok ekkor már hosszabbak az éjszakáknál.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások