Katie Fforde: Tengermély szerelem

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Das Meer in dir
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 88 perc, 2013

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Marie próbál megbírkózni múltjával, de ez nem könnyű. Megpróbálja elfelejteni a tragédiát, amit pár évvel korábban élt át. Gyásza nem engedi, hogy megbírkózzon a múlt démonjaival, nem veszi észre, hogy viselkedésével árt kamasz fiának, Thomasnak. Thomas rablásba keveredik és bíróság elé kerül. Maria kétségbeesve próbálja menteni fiát. Mindenre készen áll. Akkor találkozik Daniellel. Neki köszönhetően győzi le a múltat, nyeri vissza fia szeretetét és tér vissza a jelenbe.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2021 jan. 17. - 10:27:21 10/10

Fforde - Tengermély szerelem (2014) - 13. epizód

Marie Franklin törölte az emlékezetéből valamennyi múltra emlékeztető képet, eseményt. Senki és semmi se emlékeztetesse őt arra a nagy, néhány évvel ezelőtt bekövetkezett vesztességre, amit ő akkor kénytelen volt átélni, elszenvedni.

Egyszerűen még azt sem hajlandó tudomásul venni, hogy ezzel nem csupán önmagának, hanem a fiának, Thomasnak is árt. Marie öntörvényű szomszédjának, Wilbert Scony bírónak ez a magatartás egyáltalán nem elfogadható és nem is tűri.

Az együttérzésnek is megvannak a maga határai, és a gyásznak pedig egyszer véget kell érnie. Ezzel a vélekedéssel úgy tűnik, hogy Wilbert egészen egyedül marad. Csupán amikor Thomas az első igazán komoly helyzetbe sodródik, és úgy tűnik, nem csak az ösztöndíját, hanem a szabadságát is elveszítheti, akkor ébred fel Marie, és ráeszmél a valós életre.

Igazi oroszlány anyaként küzd azért, hogy jóvátehesse a fia hibáját, és a súlyosabb következményeket kivédhesse. Daniel Swintonnal azonban semmiképp nem jut dűlőre, a férfi helyi rosszhírű, kemény üzletember, halászvállalkozó, és éppen az ő halászhajóját rongálta meg Thomas alkoholos állapotában, no és persze Marie-nak kell gondoskodnia a hajó megjavításáról.

Egyedüli megoldás az lehetne, ha Daniel önként visszavonná a bíróságon Thomas elleni feljelentését, ez lenne az egyetlen esélye Marie fiának, hogy gyorsan kiszabadulhasson a fiatalkorúakra ilyenkor kiszabott fogságból. Viszont semmi sem történik úgy, ahogy a nő eltervezte.

A férfi állandó provokációja ellenére, vagy talán éppen azért - Daniel olyan közel kerül Marie-hoz, ahogy az évek óta előtte senkinek sem sikerült. Marie érzi, hogy a maga köré gondosan felépített védekezés fala összeomlás előtt áll. Bízni kezd Danielben, közben nem is sejti, hogy a férfi keze egészen más módon mégiscsak benne van a dologban…