Ki köti be a cipőmet?

Bakancslistához adom
Hur manga lingon finns det i världen?
svéd zenés dráma, 101 perc, 2011

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Alex megrögzött léhűtő, akiből hiányzik a felelősségérzet. Amikor a barátnőjénél elszakad a cérna, kidobja a férfit. Alex arra kényszerül, hogy munkát vállaljon. Maga sem tudja hogyan, asszisztens lesz a mentálisan sérült emberek otthonában. A katasztrófális kezdet után Alex kezdi egyre jobban megismerni a körülötte lévő embereket. Kiderül, hogy ezek a mentális sérültek is tele vannak energiával, álmokkal, vidámsággal és tehetséggel. Alex és az új barátai összefognak, hogy leküzdjék a velük szembeni előítéleteket, indulni akarnak a tehetségkutató show-ban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
proklima 2015 szept. 20. - 11:38:34
Nagyon jó film!
A 10-es skálán 10 pont.
Petrapetrus 2014 febr. 28. - 10:45:34
Aranyos film. :)
Hikarika 2013 máj. 12. - 15:43:48
A visszahúzódó lányra csak annyit mondanék, hogy: szerelem..óó tényleg nagyon hazug a film.. egy ennyire egyszerû dolgot nem látsz át, akkor leginkább te vagy a hazug, becsapod magad és másokat is az érveiddel..emberi értékekrõl van szó, amik még eléggé jellemzõek, nem csak azok a csúúúúnya hazugságok.. te írsz védõbeszédet, hogy milyen hiteltelen ez a film, holott nem fogadod el a tényt, hogy lehetnek tehetséges fogyatékkal élõ emberek is.. ez már-már, a hitetlenségednek a kinyilvánítása volt, hogy minek ilyen filmeket csinálni, mikor úgysem képesek semmire,..ebben a filmben is jelen van, a fájdalom, a gondok, de azok a dolgok is, amik leginkább erõt adhatnak azoknak az embereknek, valószínû amíg fel nem bukkant fõszereplõnk és nem adott nekik, egy kis önbizalmat, addig a duci srác sem nyitott túlzottam a kis csaj felé, annak meg teljesen mindegy volt, hogy mi hogyan történik, hiszen a napjai teljesen egysíkúak voltak,. itt jön ki az hogy igen fogyatékosok, de ha minden rájuk van hagyva, és úgy is kezelik õket teljes mértékben, mint a beteg embereket, akkor nem tartják magukat majd elég erõsnek, hogy próbálkozzanak, valamit elérjenek, és aztán hitelt tegyenek magunknak arról, hogy õk is képesek...
Hikarika 2013 máj. 12. - 14:30:08 Előzmény Fountain
Kicsit eltérõek a nézeteink, h ez a film hazugság lenne, meg hogy az afféle beteg embereket nem hithûen ábrázolná...ez nem egy szuperhõs film, ahol a fogyatékkal élõ embereket, földöntúli képességekkel ábrázolja, és csak néhányat emel, ki néhány embert, akik a szánakozás, bántás ellenére, de bizonyítják, hogy képesek boldogan élni, ez nem éppen egy olyan film, ahol mindenképpen a miértekre kell keresni a választ, teljesen reális, és úgy látom, jellemfejlõdésrõl sem hallottál már, ha egy bugyuta, értelmetlen horrorban, vagy egy semmitmondó, csöpögõs vígjátékban történnek sablonok, még megérteném az ok keresésedet(személy szerint odavagyok a horrorfilmekért, és minden mûfajban megtalálom a kedvenceimet), de nem látom sok értelmét, annak amit itt kifejtettél, nem arra akar rávilágítani a film, hogy fogyatékosok vagyunk, de jó, így is happy end lesz az életünk.. és pont te, aki úgy látom véded is ezen embereket, te gondolod azt, hogy ez a film bántó.. hát nem tudom, ez csak azt bizonyítja, hogy még ha 1-2 klisét használva is, de össze lehet dobni, ugyan nem egy világmegváltó filmet, de olyasfélét, ami azokat az embereket emeli ki, akik igenis, tudnak valamit tenni, akikben van "értelem és érzelem"..lehet, hogy éppen 10 000 emberbõl mondjuk 3-4, de õk is megérdemelnek pár olyan alkotást, amiben nem csak magatehetetlen, áldozatai az életnek..lehet kritikát írni, de szerintem, ne ebben a témában tedd azt :)
3/10
Fountain 2013 márc. 20. - 15:20:22 3/10
Tegnap este láttam a filmet. Nagyon gyengének találtam. Még haragudtam is rá, mert hazugság. Tudom, hogy igaz történet alapján készült, de a film egyetlen nagy csúsztatás. 1. Mitõl ilyen jó benne mindenki? (Egysíkú ábrázolás bûne.) 2. A jellemek szintén egysíkúak. A lány, aki annyira visszahúzódó volt, mitõl lett hirtelen együttmûködõ? Miért nem tudtuk hamarabb, hogy szépen énekel, csak akkor amikor már elõadásra készen, perfekt módon szerepel a színpadon? A legfontosabb fordulópontokat elspórolja a film. (Hiteltelenség bûne.) 3. Annyira kiszámítható volt. Hogy a siker elõtt még lesz egy kudarc. Aztán a happy end. (Érdektelenség bûne.)Az összes lehetõséget elvéti, ahol a film kibontakozhatna. Unalmas, hazug film - éppen azért haragszom rá, mert sérülékeny emberek nevében szól, akik a filmben nem nyernek hiteles megformálást. Így nem tudunk meg róluk semmi újat.