Lo squartatore di New York / New York Ripper

Bakancslistához adom
olasz krimi, 91 perc, 1982

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
danek87 2021 jan. 28. - 08:11:00 6/10
Bava Bay of Blood-ja és Argento Tenebréje mellett az egyik legvéresebb giallo ami készült.Tipikus nyolcvanas évek eleji koszos New York,látványos gore-ban gazdag gyilkosságok és egy Donald kacsásan hápogó gyilkos.Az Ő személye nem igazán van felépítve,eléggé a semmiből jön a "csavar",mondhatni hasraütésszerűen derül ki a kiléte,nekem nem okozott meglepetést.Ha már Fulcitól giallo a "Don't Torture a Duckling", a "Seven Notes in Black" és a "A Lizard in a Woman's Skin" mindenképp erősebbek.Misztikumban mindenképp.Nálam ez 10/6
9/10
uzi9mm 2015 máj. 31. - 02:55:07 9/10
Nálam ez volt a N°1. számú hasfelmetcõs film a többi az "kismiska" ehhez képest.
6/10
tobeter 2011 dec. 17. - 11:30:29 6/10
Fulci több mûfajban kipróbálta magát, ám igazán a giallo-i mutatták be legjobban az õ személyiségét, ezek a mûvek álltak hozzá a legközelebb. Ezt a filmet mondják az utolsó értékelhetõ mûvének, ezek után már munkássága sajnos nem volt méltó a régebbi mozikhoz. A New York Ripper-ben is megvannak az életrajzi motívumok/hatások, amelyek a 70-es évekbeli gialloit jellemezte. A nõk utálata szerves része a történetnek, továbbá ugye a betegség is, amit a rákban szenvedõ és a küzdelmet elvesztõ felesége ihlethetett. Még ennél a filmnél jelen van a kedvelt stábja, akivel már-már baráti volt a viszonya: a producer Fabrizio de Angelis, akinek többek közt a zombi filmjeinek sikerét is köszönhette, de még Dardano Sacchetti és Vincezno Tomassi is. Talán a film készítésének idõpontja nem volt a megfelelõ, -a 80-as években a gialloknak leáldozott- esetleg ha egy évtizeddel elõbb készült volna el, akkor még egyik klasszikusa lenne mûfajának, így viszont egy felejthetõ darab.
5/10
SandroVM 2011 szept. 23. - 17:20:50 5/10
Elsõ film, amit láttam Fulcitól. Van benne sok vér, meg egy hápogó gyilkos. Nem ajánlom senkinek eme hasfelmetszõs filmet, szerintem nincs benne semmi érdekes a korabeli funky zenén kívül. A film legalább annyira krimi, mint horror, vagyis pontosítva inkább egy egyszerû krimi, ami nagyon is horrorisztikus. A vége és a megoldás számomra túlságosan is kiszámítható. Nem kaptam kedvet a Lucio Fulci filmekhez, de azért mégis csak zombikról, meg pokolról van szó az ezidei filmjeiben, úgyhogy még találkozni fogok vele, ám ezt a filmjét nem ajánlom.