Megállt a vonat

Bakancslistához adom
Ostanovilsya poyezd
szovjet filmdráma, 96 perc, 1982

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Meghal egy mozdonyvezető munkavégzés közben. A vasúti szerencsétlenséggel kapcsolatos nyomozást végző szakember körültekintően, lelkiismeretesen lát munkához. Hogy történhetett egyáltalán a baleset, ki a felelős a történtekért?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
adamnagysweetmovie 2011 aug. 17. - 14:47:59
Pedig egyszerû. Ha egy film kimeríti két kritérium bármelyikét, azt 23h elõtt soha:
A) Valódi kulturális-filmmûvészeti értékkel bír, nemcsak egy kosztümös adaptáció, az 50s évek Hollywoodjának vagy a "Madách Színháznak" a közérthetõ filmnyelvén
B) Társadalomkritikus mondanivalót hordoz, ami a jelenre is vonatkoztatható

A hajnali 1 órási mûsorsávban pedig a fentebbi két feltételt egyszerre kielégítõ filmek kerülhetnek, de csak amíg nem szilárdul meg a "fejlesztés" alatt lévõ mûsorstruktúra:)
offtopic
feketevipera 2011 aug. 17. - 14:32:02
Lassan már éjjel-nappal azokat mutogatják, így választhatunk a politikusok és a celebek között. De tényleg nem értem azt a mûsorpolitikát, hogy akárhányszor vetítenek egy ilyen filmet, mindig a hajnali mûsorsávba pakolják be. (Bár egyszer a Bagratyiont délután is adták, szóval az kivétel.)
offtopic
adamnagysweetmovie 2011 aug. 17. - 14:19:58
OFF: Ne vegyék el az éjszakai mûsorsávot a politikusok elõl ilyen filmekkel!!! Követelem a totális felejtést :)
feketevipera 2011 aug. 17. - 13:56:16
Jé, megint vetítik? Azt hittem, soha többé nem szedik elõ, miután tavaly vagy tavalyelõtt egyszer leadták. Most tolhatnák normális idõpontban is, talán többen néznék (vagy nem). Egyébként tényleg mindig aktuális a történet, ezek a játszmák és ügyeskedések minden idõben és mindenütt megvannak. Bár van benne valami végtelen melankólia - legalábbis úgy érzem -, nekem tetszett, amikor láttam, emlékeim szerint egész jó film, néhány híres közremûködõvel (Artyemjev, Szolonyicin).
adamnagysweetmovie 2011 aug. 17. - 13:36:52 Előzmény adamnagysweetmovie
Aztán ha a politikai szellõ úgy hozza, az ilyen közmegegyezéses mulasztásokért keresnek pár bûnbakot...
adamnagysweetmovie 2011 aug. 17. - 12:13:18
"Mindenki tudja, s a vizsgálat vezetõje számára is hamar nyilvánvaló lesz, hogy évek, talán évtizedek óta elhanyagolják a biztonsági rendszabályok betartását, betartatását. És hogy enélkül a lazaság nélkül nem járhatnának a vonatok, mert a szabályos mûködéshez hiányoznak a feltételek." Filmvilág 86/07 - No komment, valóban idõtlennek tûnõ alkotás:)
adamnagysweetmovie 2011 aug. 17. - 11:58:17
"Az a legelképesztõbb, hogy a film szereplõi nem keresik az igazságot, nem törekszenek arra, hogy napfényre kerüljön. Egyesek udvariasan, finom célzásokkal, mások erõszakosabban, megint mások pedig már nyílt fenyegetésekkel igyekeznek kitessékelni a nyomozót a városból." Filmvilág, 1983/02