Mielőtt elmegyek

Bakancslistához adom
Before I Fall
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 98 perc, 2017

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Samantha Kingston
Julie Kingston
Kent McFuller
Juliet Sykes

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
fferlen73 2022 dec. 05. - 19:02:28 4/10
Unalmas, kiszámítható, többször lerágott témával, idegesítő karakterek és jelenetek, igen gyenge színészi teljesítménnyel vegyítve. Nagyjából így tudnám jellemezni a filmet. Talán egy gyenge közepest megér.
6/10
The Cortez 2022 okt. 25. - 20:23:19 6/10
Time loopos tinidráma, pontosan a Boldog halálnapot! évében. Az első kábé fél óra kurva idegesítő az irritáló, vihorászó, nyomorult tinipicsáknak köszönhetően, de aztán szerencsére javuló tendenciát kezd el mutatni a Lauren Oliver könyvéből készült film. A sztori kiszámítható karakterfejlődést, illetve sok előre sejthető tanulságot-mondanivalót-fordulatot tartalmaz. Bemutatja a bullying jelenségét, valamint a főszereplőn keresztül az önző, felszínes, semmit és senkit nem értékelő szarembereket. Több jelenet szívszaggatóra sikeredett, a képi világ sötét, ám az egész alkotást mégis egyfajta hollywoodi giccses feeling járja át. A betétdalok nagy része überszar minőséget képvisel.
10/10
k11zoltan 2021 márc. 21. - 14:04:09 10/10
Az utóbbi idők legjobb filmélménye.
10/10
k11zoltan 2021 márc. 20. - 23:29:17 10/10 Előzmény Romia
Valóban nem volt rossz film. Értékes mondanivalóval.
Hihetetlenek ezek az öngyilkos tinik Amerikában.

(Nem a film kapcsán, de Pl Sarah Segerstrom története is döbbenetes)
uüvwxyzzs 2018 júl. 12. - 14:44:41 Előzmény dandelion83
Mind szerepet játszunk. Az igazi őszinteség gyakran szakít szét barátságokat, vagy családtagokat egymástól. Az emberek sokszor képtelenek elfogadni, hogy hibáznak, és ezáltal megsértik a környzetüket, vagy akár a szeretteiket.
dandelion83 2018 máj. 01. - 06:58:43
Furcsa film. Nekem az If i stay című film jutott eszembe, de az sokkal inkább megfogott. Ez az alkotás nem tudott megvenni, pedig a mondanivalója alapvetően jó volt, de néha nekem sekélyes volt, és nem elég őszinte. A főszereplő három barátnője....pff. Oké, én már nagyon régen voltam gimis, de mi nem ilyenek voltunk, ez egészen biztos, bár nem a telefonnal a kezünkben éltünk, akkor erre nem is volt még mód szerencsére.
SPOILER!
Szerintem nem adja át elég hatásosan a film azt, hogy miután egyre többször átélte ugyanazt a napot, olyan nagyon észrevenné az élet szépségeit a múló csodákkal...ezt a szálat jobban kibontottam volna, szerintem ez lett volna a film igazán lényeges mondanivalója. Furcsa volt az a nap, amikor mindenkivel őszinte volt, a szülei megharagudtak, összeveszett a legjobb barátnőivel, mindenki elfordult tőle...Akkor ezek szerint az egész életében csak szerepet játszott, és viselkedett, hogy elfogadják?!
6/10
BládiMéri 2017 aug. 19. - 20:20:56 6/10
Remélem sok kis miss megnézi majd a filmet és lesz rá olyan hatással,mint mondjuk rám akinek már a gimnáziumi évek emlékei erõsen megkoptak.
Kicsit sok napban élte újra az utolsó napját,de a film mondanivalóját imádtam.
Romia 2017 jún. 23. - 16:01:44
Annyira tetszett a film. Imádtam....de a vége. -_-
*spoiler* Csak gratulálni tudok a fõszereplõnek, hogy ezt az utat választotta. Mégis mi a fenét gondol mi fog történni holnap? Értem én, hogy õt már nem érinti mert kinyiffant abban a tudatban, hogy milyen fenemód önzetlen és jó ember lett belõle de az utolsó napján hozott döntései tacsra tesznek majd mindenkit.
Kezdjük Juliettel, egy lánnyal aki a piszkálódások miatt eljutott az öngyilkosságig. Amikor Lindsay és a másik két csaj megtudják, hogy a legjobb barátnõjük halott és miért halt meg szomorúak lesznek, zavartak, csalódottak és baromi mérgesek amiért ez történt. Egyet találhat mindenki kin fogják levezetne a gyászukat. Még véletlenül sem a lányon akit utálnak és aki felelõs a barátnõjük haláláért, és ez nem fog elvezetni egy újabb öngyilkossági kísérlethez, áh dehogy.
Kent valószínûleg baromi nehezen lépett volna túl azon, hogy a lány akit szeretett meghalt ez tény. De szerintem az, hogy a lány akit szeretett évek várakozása után megcsókolja és azt mondja szereti majd 5 percre rá ott fekszik az úton halottan egy életre traumatizálja.
Ez egy jó film, de a vége rettenetesen buta. Szó szerint végtelen ideje lett volna próbálkozni, megtalálni a megoldást, hogy ne kelljen senkinek meghalni. Elõbb kötözöm Julietet egy fához minthogy ilyen döntést hozzak. * spoiler*
8/10
csiguszmano 2017 jún. 22. - 10:05:18 8/10
egész jó film, a hangulata bejött és a zenei betétek egy kellemes áramlásban tartották az eseményeket. egyébként nem volt benne semmi eget rengetõ és picit sablonos is. egy estés lazulós. ami hangulatában hasonlít hozzá: http://port.hu/adatlap/film/tv/a-109-utas-passengers/movie-98308
7/10
fbal 2017 máj. 18. - 15:31:19 7/10
Samantha Kingstonnak mindene megvan: övé a világ legjobb pasija, a három legtutibb barátnõ a Thomas Jefferson Gimiben. Február 12. péntek csak egy újabb napnak ígérkezik irigylésre méltó életében. De végül kiderül, hogy a legutolsó is. Aztán kap egy második esélyt. Egy elvarázsolt héten keresztül mindennap újraélheti élete utolsó napját, és kibogozhatja a halála köré fonódott szálakat. Közben arra is rájön, mekkora a valódi értéke mindannak, amit elveszíthet.