Miért is mentem hozzád feleségül?

Bakancslistához adom
magyar tévéjáték, 1969

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az asszony állandóan fejéhez vágta férjének, ha nem megy hozzá feleségül, akkor Somorjai Géza elvette volna. Egy éjszaka meglátja a férfit részegen fetrengve az utcán. Arra gondol, ha ilyen állapotban meglátja felesége a volt udvarlót, biztosan kiábrándul belőle. Nagy nehézségek árán hazaviszi. Az asszony azonban nagyon megörül Gézának és végül feleségül megy hozzá.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Nótárius 2018 dec. 06. - 22:37:08 7/10
Az író, Mikes György rövid, de a saját szavai szerint is "teljesen felesleges bevezetőjével" indult a tévéjáték.
Jó volt visszaidézni a korhangulatot, látni a régi színészeket, elnézelődni az egykori Budapest utcáin. Huszti Péter külön kiemelendően, kedvesen zseniális alakítást nyújtott, nem túl beszédes szerepében. A film, bár okozott vidám perceket, de a megbocsátó nosztalgiával sem értékelhető túl magasra.
Ferenc Geisz 2018 nov. 27. - 22:45:27
Szereplők:
Moór Marianna (Aki kérdezi)
Galambos Erzsi (Aki nem kérdez semmit)
Huszti Péter (Aki miatt kérdezik)
Márkus László (Akitől kérdezik)
Kelemen Éva
Gyenge Árpád

Miért is mentem hozzád feleségül?
fekete-fehér, magyarul beszélő, magyar tévéfilm, 1969., hossz: 42 perc

Az asszony állandóan fejéhez vágta férjének, ha nem megy hozzá feleségül, akkor Somorjai Géza elvette volna. Egy éjszaka meglátja a férfit részegen fetrengve az utcán. Arra gondol, ha ilyen állapotban meglátja felesége a volt udvarlót, biztosan kiábrándul belöle. Nagy nehézségek árán hazaviszi. Az asszony azonban nagyon megörül Gézának és végül feleségül megy hozzá.