Nagy ember kis szerelem

Bakancslistához adom
Hejar
120 perc, 2000

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

'Nagy ember kis szerelem', egy történet, mely az emberi kapcsolatok legrejtettebb titkait tárja elénk. Főhősei: Hejar a hat éves kurd kislány, aki egész családját elveszti a dél-kelet Törökországban fekvő szülőfaluja elleni támadás során, valamint Rifat Bey a már nyugalmazott, de még mindig tekintélyt parancsoló bíró, aki kész arra, hogy Isztanbulban beköltözzön az öregek otthonába.
Egy történet arról, hogyan keresztezi egymás útját a két merőben eltérő személyiség, akik a Rifat Bey lakásával szemközti apartman ellen irányuló rendőrségi razzia során találkoznak először.
Egy történet a szeretetről, amely a 15 évig tartó polgárháború utóhatásait még magán viselő Törökországban bontakozik ki. Abban a Törökországban mely a radikális nacionalizmus szlogenjétől hangos: "szeresd, vagy hagyd el hazád".
Rifat Bey és Hejar első találkozása ellenséges érzelmektől fötött. A konok bíró nem hajlandó más nyelven megszólalni, mint törökül, a makacs kislány azonban csak a kurd nyelvet beszéli. A köztük levő feszültség a film előrehaladtával, lassan kölcsönös ragaszkodássá alakul át.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?