Need for Speed

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 130 perc, 2014

Értékelés:

283 szavazatból
Szerinted?

Az autószerelő Tobey versenyautókban utazik. Amikor a csőd szélére kerül, vonakodva, de összeáll a gazdag és arrogáns egykori NASCAR-pilótával, Dino Brewsterrel. A fickó azonban átveri, és Tobey ártatlanul rács mögé kerül. Két évvel később szabadul, és bosszút akar állni Dinón. Ehhez kapóra jön a hírhedt De Leon-futam. Ám ahhoz, hogy időben befusson a versenyre, minden akadályt? beleértve a zsarukat és Dino embereit - le kell küzdenie a keleti parttól a nyugati partig. A népszerű videojáték alapján.
Bemutató dátuma: 2014. március 13. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Lámai Dala 2022 febr. 23. - 18:06:37 5/10
Nem lenne ez a film szar, ha jó lenne. De viccet félretéve, a film Rami Malek, a szines mókus és MK miatt nézhető számomra legalábbis.
RM liftes jelenete visz mindent, mint a piros 7es.
És nem hiszem el, hogy van ember, akinek tetszik a koenigsegg verda.
2/10
Giorgio88 2021 dec. 15. - 23:47:56 2/10 Előzmény UncleSam
Botrány szemét alkotás. CGI-ből is a legrosszabbak. Koenigsegg balesete például. Puzsér Róbert szavaival élve egy NEM-hez is kevés, pedig a színészek többsége önállóan más filmekben tényleg világszínvonalat képviselnek. Autós filmek vagy gépjárművekkel végrehajtott jelenetekkel tarkított filmek közel tudnak hozzám állni, ha nagyszabásúak és van húzása....Sajnos ebben semelyik nincs jelen kellő erővel hollywoodi produkció létére, ráadásul közepesnél magasabb költségvetése is szerintem rosszul lett beosztva a jelenetek minőségét tekintve.
7/10
Ildikó Nóra 2021 dec. 04. - 13:37:16 7/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, Aaron P-nak és Imogen P-nak jól állt a szerep, ők jól játszottak. Dominic C. játéka ezen filmben nem tetszett, Dakota J. pedig ezen filmben is nagyon gyenge, érdektelen volt (a magyar hangja is rossz volt, nem illett hozzá).
8/10
Marton12 2021 ápr. 05. - 18:13:05 8/10
Nem is tudtam, hogy van film ebből, addig míg egyszer meg nem láttam, hogy leadják. És csak tegnapelőtt jutott rá idő, hogy megnézzem. Nagyon kíváncsi voltam, hogy miről fog szólni, mert a játékban az a lényeg, hogy versenyezz, kígyűjts kocsikat és kimaxold őket. Legalábbis abban igen, amelyikkel én játszok. Szóval érdekelt, hogy milyen lesz ez a film. Aztán megnézem és az első 10-20 percbe 2,3 akciójelenet, aztán végig. Tele volt az egész film pörgős, mutatványos és veszélyes jelenetekkel. Ami nagyon bejött, de kíváncsi vagyok, hogy mennyit fizettek a színészeknek azért, hogy ezeket bevállalják, biztos nem keveset. A végén ki is írta, hogy a filmben látható akciójeleneteket ne csinálják utánunk, mert veszélyes. Szóval, szerintem nagyon vagány film ez, csak az nem tetszik, hogy mi miatt van ez az egész ,,bosszúállás".

Az elején hárman versenyeztek és van két jó srác, meg egy aljas féreg. Szóval hárman mentek, repültek, mint a golyó és az egyik, amelyik a rossz az megöli az egyik jót és el megy. A másik jó meg ott marad és őt hibáztatják a másik haláláért.

Ez a rész nem tetszett, szólhatott volna másról ez a film. De az akciójelenetek és a színészek játéka miatt 10/8.
4/10
kettyo 2020 dec. 20. - 13:31:45 4/10
Jó kocsik, látványos száguldás, de érdektelen sztori, és kriminális színészek. Halálos iramban koppintás, gyengébb kivitelben.
7/10
fanaf1@vipmail.hu 2020 máj. 09. - 21:04:43 7/10
Aki túl tudja tenni magát az első fél órás mesterkélten tesztoszteronszagú, túltolt keménykedésen (a castingon feltétel volt a 170 cm-es maximum magasság?), amiben "hülyegyerekek méregetik egymáshoz a f@rkukat", annak utána még tetszhet is a film.

Michael Keaton már akkor karanténban volt? Olyan érzésem volt végig, mintha a saját dolgozószobájában vette volna föl a saját jeleneteit. Kicsit amatőr volt nekem. Lehetett volna valami csavar a végén a karakterével.


8/10
UncleSam 2020 máj. 03. - 22:04:03 8/10
Jobb autós jelenetek, mint a FF-ben. Mintha ezt egy felnőtt koordinálta volna, azt pedig egy nyálcsorgató hülye gyerek. Kevesebb a CGI is, ha egyáltalán volt benne. Sokkal valósághűbb, kevésbé rugaszkodik el a földtől :)
sexykex 2018 dec. 05. - 10:59:51
Ami számítógépes játékként vállalható, az mozifilmként lehet gázos is. Sajnos a száguldást, az országúti versenyt reklámozza, amire semmi szükség. Lehetséges, hogy „a versenyzés az művészet”, de ha ezt kisgyermekes családok, terhes nők, fáradt melósok közelében, őket veszélyeztetve művelik, az nem művészet, hanem merénylet. Lehetne ez a film bármennyire jó – ráadásul nem az – akkor is rettentően rossz üzenete van.
7/10
Midnight67 2018 okt. 18. - 18:28:13 7/10
Nem rossz ez, persze ne a nagy történetet keressük benne., mert azt felesleges.
Én kétszer láttam már, - de csak a végét - , a sztorit ebből is le lehetett venni.
Tegnap rászántam magam és megnéztem az elejétől, nem bántam meg.
Könnyed kikapcsolódás (bár, sajnos igen későn kezdődött) egy fárasztó nap után.
Végül is megvan benne minden, ami egy ilyen filmhez kell: kék ég, zöld fű, piros autó :), dráma, üldözés, verseny, némi szerelmi szál (ahogy ez lenni szokott), megspékelve jó kis zenével.
Semmivel nem rosszabb, mint a Halálos iram filmek, úgyhogy aki szereti az ilyesmit, az egyszer nyugodtan megnézheti.
4/10
sorozatneked.hu 2018 szept. 28. - 15:25:43 4/10
4/10

Nekem nagyon nem jött be. Ha csak az autós jeleneteket nézem, akkor jól megcsinálták, de egyébként meg egy nagy nulla volt, idegesítő dolgokkal, semmi történettel. Több 100 millás kocsival veszélyeztetik magukat és a többieket, össze is törik az autókat, Mustánggal ugrat, mint a Knight Riderben, ... Akkor már inkább a Halálos iramban széria, ott nem veszik komolyan magukat.
10/10
szookedorina 2018 aug. 21. - 21:29:00 10/10 Előzmény jani-wan
"profit"
Marx anno úgy gondolta, hogy a szükség lesz a kapitalizmus veszte.

A természetről
Mindennapi gondjaink közepette megszoktuk, hogy az idő egyhangú, monoton léptekkel halad előre a maga útján, nem befolyásolja haladását, milyen skálát helyezünk mellé, napra nap, tavaszra nyár, évre év következik.
körülmények alakulása
Felmelegedés, a föld népességének alakulása. Népességfa. Fejlődő országok. Átlagos születési szám. A fogyasztás. A termelés.
jani-wan 2018 aug. 21. - 15:53:48
Tudnak vele mit kezdeni.

Az egyenlő arány az mitől igazságos?

Miért csak az egyenlő arány az elfogadhatóan "jobb"?

Miért nem lehet kevésbé nagy a Profit, úgy hogy közben megmarad a szabad verseny? Amit egyébként már jó néhány helyen használnak is. Mint az USA-ban sportcsapatoknál a Profit-ból a kicsik is kapnak. Vagy mint az EU-ban az EU-s pénzek. Illetve eleve a sávos adózás erre lett kitalálva, csak még az 50% adókulcs is kicsi sok esetben.

Hogy választhatja bárki is a kommunizmust amikor az nem létezik és soha nem is létezett?
Mire alapozod hogy a kommunisták nem szeretnek versenyezni?
10/10
szookedorina 2018 aug. 21. - 12:01:43 10/10 Előzmény szamóca67
Meglepődnél azon, hogy akinek a világviszonylatban hatalmas vagyona van, pont az nem tud mit kezdeni vele....
De ha igazságosan leosztanák, egyenlő arányban a gyengébbek kedvéért, akkor megszűnne az imázs az eszme az identitás. A nagybetűs kapitalizmus.
Szóval aki nem akar szabad versenyt, illetve nem szeret versenyezni az válassza a kommunizmust.
Ott elméletileg egyformák az elvek. xd
10/10
szookedorina 2018 aug. 21. - 08:40:03 10/10 Előzmény Mumtaz
Szerinted egy 2 perces reklám hány millió dollárba fájhat?
Ez egy 130 perces amerikai film.
Az mennyire elképzelhetetlen, hogy egy nemzetközileg elismert, eredményes versenyló ára annyi mint egy ilyen autó a filmben, persze az eszmei értéke több mivel élőlényről van szó.
Megérteni, felfogni nem gyerekjáték.
Mindenkinek ajánlom aki szereti a versenyt ,a szép autókat 10/10

7/10
Midnight67 2018 aug. 20. - 16:55:05 7/10
Ez egy jó kis autós film, számomra legalábbis a jobbak közé tartozik. Persze, minden filmnek meg van a maga korszaka, nálam ez a kategória a Fantom c. filmmel indult ( itt Száguldó bosszú címen fut) Charlie Sheennel, amit még a 80-as években láttam, a VHS-és autós mozi korszakból. Azóta is őrzöm, de a minősége már nézhetetlen. Persze, a történet is bugyuta, de akkoriban az autók miatt nagy szám volt.
Később már jött ugye a Tolvajtempó no meg a Halálos iram filmek, amiket bármikor szívesen megnézek.
A Halálfutam viszont már nem nekem való, az utópisztikus (vagyis inkább disztópia) hangulat nem az én világom, öreg vagyok már hozzá.
Ez viszont kellemes meglepetés volt, többek között a szép helyszínek és a remek zene miatt is.
Kap egy 8-ast.
4/10
John Falcon 2017 nov. 20. - 13:08:28 4/10
Idézlek, kedves Xtrem:
\'\'tisztességes munkával nem fogjuk megkeresni a rávalót - kivétel persze ha politikus vagy annak haverja/rokona vagy. ;)\'\'
Kivéteeeeeel??? Mert a politikus (vagy annak haverjarokona) az tisztességes munka???
A kommented írása közben elaludtál és álmodtál egy világot, ahol a politikus tisztességes? :) :) :)
Xtrem 2017 szept. 15. - 21:06:32
Hogy a valóságban az autók nem így viselkednek - ez kb azonos, mint a legtöbb autós játék, ahol csak az lényeg, hogy tövig nyomd a gázt, de "igazi vezetésre" nem buzdít, csábít.

A film maga nézhetõ, jó zenével, és az autók se rosszak - de ezek már valóban olyan összegbe kerülõ autók, amiket mi a büdös életben, tisztességes munkával nem fogjuk megkeresni a rávalót - kivétel persze ha politikus vagy annak haverja/rokona vagy. ;)
Procyon 2016 márc. 30. - 18:21:31 Előzmény St3vEn
Kicsit el vagy csúszva öcsi, de sebaj, biztos sokat ültél sitten, hogy tudod az ember 100 éveket öregszik a rehab alatt.
Procyon 2016 márc. 30. - 18:18:09 Előzmény goteki
Teljes mértékben egyet értek. Nemrég láttam, kellemes, fordulatos, az egyes játékhelyszíneket (Hot Pursit 2) is megjelenik. Kell az ilyen könnyed, de látványos jól vágott film.
Mumtaz 2016 febr. 13. - 11:42:58
Tetszett a film, de mégsem. Nem tudom eldönteni.

Igazság szerint túl egyszerû a történet, de mégis túlbonyolított.
Túlságosan elrugaszkodik a valóságtól.

Ami tetszik benne, hogy a karaktereket valóságosabban oldották meg, mint mondjuk a Halálos Iramban szériában. Ott a karaktereket látjuk az autóban ülni, de mégis olyan érzése van az embernek, hogy nem õk vezetik az autókat és minden cgi. Valahogy olyan, mintha a karakterek nem passzolnának a környezetbe Ebben a filmben viszont mondhatjuk, hogy sokkal életszerûbb az egész.

Ami nem tetszett az a történet menete. Lehet, hogy ez csak az én egyszerû emberi felfogásom.
Például:

***SPOILER***
Ott van az a szitu, hogy valaki megszerez egy szinte egyedi autót, amit gyûjteményébe vásárol meg. Az ilyenek vigyáznak rá, hogy egy karcolás se legyen rajta. Mégis odaadják egy ugyan általuk is elismert sofõrnek annak ellenére, hogy tudják, mire kell nekik. Itt van ez az autó, ami több, mint 2 millába fájt a vásárlónak. A srác elviszi versenyezni. Szétlövik, széthajtják, stb. Még sincs megijedve senki, hogy az autóritkaság milyen állapotba kerül. Összetört, hát összetört.

Még tele van a film elképzelhetetlen szituációkkal. Sok a közhelyes jelenet, cselekmény és párbeszéd. Sok a lopott momentum.
***SPOILER VÉGE***
Összes hozzászólás