Nemes szívek, nemesi koronák

Bakancslistához adom
Kind Hearts and Coronets
angol krimi-vígjáték, 106 perc, 1949

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az ősi angol főnemesi família tagjai között akad egy fekete bárány: a nagyméltóságú lady megszökött egy itáliai csepűrágóval, és az ő frigyük gyümölcseként született meg Louis. Ha a családfő, az öreg herceg elhalálozna, a cím és a vagyon a sorban következőre szállna. Hősünk mindössze kilencedik a rangsorban. Nekilát, hogy valóra váltsa régen dédelgetett álmát, és ő is főrend legyen. Ehhez mindössze nyolc rokonát kell eltávolítania az útból...

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
asanisimasa 2009 febr. 18. - 14:32:57 Előzmény bubblegirl
Egy igazi „angolos“ komédia, egyike a legjobbaknak, amit valaha láttam. Szellemes, félelmetesen morbid és kétértelmû. Az ember észre sem veszi, hogy a milyen szívesen áll a sorozatgyilkos oldalára… A film számomra egyik legnagyobb erõssége Louis irónikus, távolságtartó off-kommentárja és persze a zseniálisan megírt dialógusok.
10/10
bubblegirl 2008 ápr. 04. - 11:58:13 10/10
Való igaz, ez egy pompás film; nekem nagy kedvencem. Kár, hogy Magyarországon nem igazán ismert. Alec Guiness parádésan alakítja a nyolc szerepet, és Dennis Price is remek. (Érdekesség, hogy eredetileg csak négy szerepet szántak Guiness-nek, de õ mind a nyolcat el akarta játszani. Nekem Lady Agatha-ként tetszett a legjobban...) Csupán annyit szeretnék pontosítani Csavi hozzászólásán, hogy a fõhõs csak hat gyilkosságot követ el, ugyanis két rokon az õ "segítsége" nélkül távozik az élõk sorából.