Nina otthona

Bakancslistához adom
La Maison de Nina
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia filmdráma, 106 perc, 2005

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Nina egy gyermekotthon vezetője Franciaországban a második világháború idején. Mindent megtesz a gyermekek kényelme és kiszolgálása érdekében. Amikor a németországi táborokból deportált zsidó gyerekek érkeznek a táborba, káosz tör ki a lakók között. Ninának túl kell lépnie szakmai szerepén a gyermekek közötti béke megteremtése érdekében: együtt kell felfedezniük az egységet a sokszínűségben, a hűség kötelékét és az élethez fűződő reményt a katasztrófák és romok nyomában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sziluett2 2011 jan. 29. - 11:29:10
1. Abban a jelenetben, amikor magyarokról is szó esett nem derült ki, hogy most akkor volt köztük magyar vagy sem. Olyan fura volt az a beszélgetés.
2. Felfoghatatlan, ami a SZEGÉNY (nem gazdag) zsidókkal történt, de pl. Drezda bombázása miatt a háború VÉGÉN miért nem vonták felelõsségre a gyõzteseket a civil lakosság szisztematikus megsemmisítése miatt. És nagyon is tudták mi folyik a táborokban. Engem ez az álszentség zavar, ahogy kikiáltják a magyarokat és a németeket bûnös népnek. Zavar Biszku magas nyugdíja, a kártérítés is a zsidóknak. Miért is kell fizetnünk, hiszen háború volt?
3. Személyes érintettség nekem az oroszokkal kapcsolatban volt. Nõk megerõszakolása, megcsonkítása, lengyelek mészárlása nem ismerõs?? A mai napig alig van szó az oroszok tetteirõl, csak azt hallani, hogy mindig a német nemzetet veszik elõ és tartják sakkban.
perry 2011 jan. 28. - 23:08:00
Nem kívánom neked, hogy soha sem ismerhessed a szüleid édesapját és és édesanyját nem kívánom neked, hogy ne ismerjed valamelyik szülõd esetlegesen elõzõ házasságából
származó házastársát, gyermekét, rokont, hozzátartozóit.
Nem kívánom neked, hogy valaha is valamikor valakitõl bocsánatot kelljen kérned, mert te nem az az ember vagy aki bemegy egy templomba és megbocsájtást kér a bûneiért.
Te hõs vagy aki egy kivégzõ osztag elõtt sem tagadnád magad meg, bátran szembe néznél a hideg acéllal és azt mondanád:
"Ahogy észrevettem, általában kb. kéthetente kell bocsánatot kérni tõlük..."

Kimoderálás után is vissza fogom tenni hozzászólásomat a topicba.
10/10
sioux 2011 jan. 28. - 22:06:37 10/10
Ebben az országban néhányan kértek csak bocsánatot tõlük. Mások - a többség- sokszor a magukat nagy magyaroknak tartók - meg kikérik maguknak hogy bocsánatot kérjenek,merthogy nem õk tették (bár néhányan nem is tartják e tetteket visszataszítónak - botránynak, ahogy a katolikus Pilinszky kereste a szót néven nevezni a kimondhatatlan szörnyûséget). De ha ezen magyarok annyira büszkék eleink dicsõ tetteire, tudósainkra, feltalálóinkra, sportolóinkra, akkor bizony szégyellhetnék is magukat eleink szégyenteljes gaztettei miatt is. És megkövethetnék az áldozatokat és utódaikat. Én ezt teszem, elsõsorban magamban de néha környezetemben is, ha ez szóba kerül, magyarként. Jobb, bal és liberális oldalnak, a magyar nép nevében a parlamentben, emléktörvényben kellene megkövetni a zsidókat, õszintén és egyhangúan - és akkor lehet hogy elég lenne egyszer is megtenni ezt -mint ahogy a németek megtették.
Inezz 2011 jan. 28. - 21:26:15
:D
perry 2008 jan. 14. - 09:23:49
Személyes érintettségem alapján merem mondani, hogy olyan témát ábrázol a film ami ma is élõ és aktuális. Kár elemezni, aki megnézi abban úgy is gondolatok ébrednek és ezek a gondolatok írásra fogják késztetni az itt fórumozókat.