Ördögien veszélyes

Bakancslistához adom
Unspeakable
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 108 perc, 2002

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A film a klasszikus "Szépség és a Szörnyeteg" egyfajta borzalmas és lebilincselő változata. A legendás Dennis Hopper (Nyomd a lóvét) hátborzongató alakítást nyújt az őrűlt börtönparancsnok szerepében. Dina Meyer (Sárkányszív) játsza a brilliáns, független pszichiáternőt, aki új, forradalmi technikát próbál ki halálraítélt fegyenceken. Amikor rájön, hogy az egyik fegyencet ártatlanul végeznék ki, szembesülnie kell, milyen nehéz egy nőnek ebben a zárt, férfiak által uralt börtönvilágban, amint megpróbálja megváltoztatni egy ember végzetét. A kormányzóval (Jeff Fahey) kapcsolatos fájdalmas múltja, valamint az apaszerű kötődése az egyik szövetségi ügynökhöz (Lance Henriksen) tovább bonyolítja a történetet. Amikor eldönti, hogy ezt az új technikát kipróbálja az igazi gyilkoson (Pavan Grover), akkor az emberi lélek egy olyan arcát fedezi fel, amely kísértetiessé és ördögivé vált.

Stáblista:

Szereplők

Warden Earl Blakely
Jesse Mowatt
Diana Purlow
Jack Pitchford
kormányzó

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
danek87 2022 aug. 19. - 15:50:46 3/10
Hát valóban ördögien veszélyes.... megnézni, agykárosodás kockázata miatt. A film számomra egy ötletmorzsákkal rendelkező műfajmix , egy felszínesen kibontott üzenettel a halálbüntetés ellenzéséről.Az első fél órája érezhetően emiatt az üzenet miatt lett beleírva, a későbbi sztorihoz totál nincs kapcsolódási pontja.Stílusában olyan mint egy X akták epizód,ami viszont túlteng stíluselemekkel de nem tud összeállni koherens egésszé.Találhatunk itt body horrort,bunyójeleneteket,sőt egy elmevizsgáló géppel még a sci-fi műfaj is befigyel.Dennis Hopper káromkodós dühkitöréseit leszámítva a színészi játékkal volt a legkevesebb gondom,sőt Lance Henriksen egész értelmes karaktert kapott.Ha megvan a "Vadász éjszakája" ismerős lesz az ökölre varratott LOVE-HATE tetkós utalás, illetve a sorozatgyilkos vs pszichiáternő zárkás beszélgetésnél bevillanhat a "Bárányok hallgatnak" ikonikus jelenete.A "nagy finálé" idomul a film egészéhez, elkapkodott, leginkább ott éreztem hogy a kevesebb több lett volna...na meg egy hozzáértőbb rendezés ..Így ez nekem 3/10
3/10
danek87 2022 aug. 19. - 15:50:13 3/10 Előzmény frenchbullie
"azon agyaltam, vajon egy fantasy filmet látok-e a megtestesült Gonosszal, vagy egy horrorba hajló thrillert, egy szimpla õrülttel"

Na ,ezen én is agyaltam, az őrület mondjuk megvolt csak iszonyat hosszúra nyújtva

frenchbullie 2010 nov. 08. - 18:17:05
Üdv! A "totál-brutál" jelenetek ellenére végignéztem a filmet. Kétségkívül nem Oscar várományos alkotás, de azért az a Pavan Grover nevû fickó elég jól alakította a "rosszfiú-Ördög" figurát. A befejezésig azon agyaltam, vajon egy fantasy filmet látok-e a megtestesült Gonosszal, vagy egy horrorba hajló thrillert, egy szimpla õrülttel...
zs9302 2010 júl. 05. - 08:48:06
Sajnálatos módon ez egy igen gyenge film. Habár ismert színészek játsszák a fõszerepet, mint Dennis H., Lance H., Dina M., de a történet vontatott, az effektek pedig olyanok, mintha egy '80-as évekbeli filmnek (pl. amikor a fickó szemében van a giliszta).