Poirot: Tragédia három felvonásban

Bakancslistához adom
Agatha Christie: Poirot - Three Act Tragedy
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai krimi, 96 perc, 2010

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Poirot részt vesz Charles Cartwright, a népszerű színész partiján. Egy helybéli pap hirtelen meghal az ünnepségen, amikor megissza koktélját, mérget azonban nem találnak a pohárban. Vajon ki ölte meg a papot és miért? Poirot Cartwright segítségével nyomozni kezd, közben azonban még két haláleset történik.

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Sir Charles Cartwright
Sir Bartholomew Strange
Miss Milray
Cynthia Dacres
Dacres kapitány
Miss Wills
Lady Mary
Oliver Manders

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Trap 416 2022 febr. 26. - 16:43:28 7/10
Zseniálisak a film modoros, Scooby Doo-s áttűnései, bevágásai. Szenzációs továbbá az életszerűsége, hogy az egyszerű melóst puccos party-ba hívják, ráadásul nem is egyszer. Nyilván Agathe Christe-nél sosem a realitást kell keresni, és ettől még egy kiváló író, de itt-ott azért egy kicsit öncélú is...:D

Egyébként nem tudom, hogy a film balfaszsága vagy csak a szinkroné, de a második party-n, amit Bartoholemew ad, telibe hallatszik Barbinek Péter hangja, aki ugyebár Sir Charles szinkronja. Nagyon "ravaszul" nem mutatják, csak a kérdését halljuk, mikor arról érdeklődik, önthet-e még portóit. Rohadtul nem figyelnek ezekre a szinkronrendezők, de nem egyszer leleplezik vele filmek fordulatait, ami elég bosszantó. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy sokkal viccesebb és érdekesebb így végignézni a filmet, tudván, hogy Sir Charles egész idő alatt fapofával hülyére vett mindenkit, és végigment a sok gyanúsítotton, együtt hallgatva ki őket Poirot-val, miközben ő a gyilkos.



Maga a film egyébként nagyon szórakoztató, 7 pontot simán megérdemel.