Raymond Graham kivégzése

Bakancslistához adom
The Execution of Raymond Graham
kanadai filmdráma, 96 perc, 1985

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Pontosan két óra van még hátra, és Raymond Graham elítélt élete véget ér. Annak ellenére, hogy kivégzése az elkövetett bűncselekmény fényében igazoltnak tűnik, az esemény sok ember életére lesz hatással. Így Graham ügyvédeire, akik őrült odaadással dolgoznak, hogy még az utolsó pillanatban megmentsék védencük életét, és a börtön falain kívül tüntető tömegre, akik között egyaránt megtalálhatók a halálbüntetés szószólói és ellenzői. Az intézmény falain belül pedig Graham börtönőrének, és az odarendelt személyzetnek kell szembenéznie legbensőbb érzéseikkel, az amerikai állam első kivégzésének főszereplőiként.
Két család pedig vegyes érzésekkel teli éjszaka elé néz. Az egyik türelmetlenül várja fiuk hidegvérű gyilkosának kivégzését, míg a másik szenvedve próbál megbékélni a fiú és testvér által elkövetett erőszakos bűntény gondolatával és a szerettükre váró halálos ítélettel.
Eközben a cellájában várakozó Raymond Graham élete az óra minden egyes kattanásával a végéhez közeledik, s ettől a tudattól az ő magabiztos viselkedése is apránként kínszenvedéssé válik.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nikato 2020 ápr. 27. - 15:35:54 8/10
Hozza a hatást amit kell, mintha igazából megtörténnének az események. Lelkileg nagyon megviseli az embert, nem egy élvezhető film, és ugye filmet azért néz az ember általában, hogy jó kedve legyen, nem azért, hogy rossz. SPOILER: Ha Ray megkapta volna a kegyelmet, 5-10 év múlva kaphatott volna szerintem szabadlábra helyezést, mert azt az életfogytosok is kérhetnek. SPOILER VÉGE OFF.: Én amúgy támogatom a halálbüntetést, elmebeteg gyilkosokon, pl. előre eltervezetten elrabolja áldozatát, megnyúzza, összegyűjti a testrészeit stb. stb. De ha valaki bemegy egy üzletbe és nem előre eltervezve, hanem hirtelen felindultságból elsüti a fegyvert, főleg, mert azt hiszi piszolya van a másiknak, azért attól lehet, hogy nem kéne elvenni az életét. Hány ilyen van, hogy aki kisebb/kevesebb bűnt követ el, mint más kivégzik, vagy nagyobb büntetést kap, ott a Manson család először halál büntetést kaptak, csak pont akkor törölték el, így lett belőle életfogyt, aztán 15 év múlva már kérhették is a szabadlábra bocsátásukat, aztán 5 évente, 3 évente, és nem az ügyvédeken múlt, hogy bent maradjanak, hanem az áldozatok családjának a közbenjárásának volt köszönhető. OFF. VÉGE