Roma Holocaust

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Augusztus 2-a Európa szerte a Roma Holocaust évfordulója. 1944-ben Auschwitz-Birkenauban, az augusztus 2-áról 3-ára virradó éjszakán, a több tízezres létszámú megsemmisítő tábor felszámolásaként néhány óra leforgása alatt több ezer romát gyilkoltak meg a náci Németország fajvédő és fajgyűlölő politikájának nevében. A film - amely 2000-ben a krakkói At Home fesztivál különdíját nyerte el - a túlélők visszaemlékezései alapján idézi fel a vészterhes korszak eseményeit.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
tas 2010 aug. 02. - 11:37:09
Emlékezni kell. Magyarok történelmére, nem magyarokéra is.
A történelem ismétli önmagát azt mondják.
Ha ismerjük a történelmet talán elkerülhetjük az elkövetett
hibákat. Persze kicsi az esély szerintem, mert az ember semmit nem változott évezredek óta, csak a technika körülötte. Fõleg az emberek irtásának tudománya.
Régebben Róma, Attila, Nagy Sándor, Mátyás stb. idejében nem számított ki milyen születésû. Azt nézték milyen ember és mit tud.
Az ERÕ legyen veletek!
Legyen nagy a szívetek!

Tas
offtopic
hecsedli 2010 aug. 02. - 10:22:27
nézzétek meg ezt a filmet, és emlékezzetek.

engem az észak-amerikai és a dél-amerikai indiánok 'holocaustjai' sokkal jobban megérintettek, mivel az õ életüket ténylegesen feldúlták, földjeiket a természeti kincsekkel együtt elvették tõlük, és nem sokan maradtak meg belõlük. akik meg túlélték, azok manapság is inkább a periférián élnek, a hatalomból kiszorulnak, vagyis igazságuk van, amirõl nem lehet és nem is kell beszélni.
az igazságnak nincs szüksége hivatalos megemlékezésekre, jubileumokra. mindenki válasszon hite szerint, és hagyja békén a holtakat.