Rosamunde Pilcher: Egy orvos és három asszony

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Ein Doktor & drei Frauen
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német dráma, 2016

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Cornwellben lakik és éveken át megpróbálta megtalálni utódját. Sajnos az egyetlen esélyes a háziorvosi címre dr Nael Rayan, Helen Thomson polgármester asszony nagy, tragikus szerelmének tárgya. Helen hamarosan férjhez megy. Az új orvos színészi tehetségéről tehet tanubizonyságot. Főszerepet kap egy népszerű színdarabban. Vajon sikerülni fog? Vajon a polgármester asszony végre boldog lesz?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2021 dec. 28. - 20:15:57 8/10 Előzmény MorningGlory
Sadiq Khan (London, 1970. október 8.) pakisztáni származású brit munkáspárti politikus, akit 2016. május 6-án London polgármesterévé választottak. A történelem során ő a második muzulmán vallású politikus egy nagy nyugati civilizációjú főváros élén (az első Rotterdam polgármestere, a marokkói születésű Ahmed Aboutaleb). Hja, Tempora mutantur (et nos mutamur in illis.)
MorningGlory 2021 jan. 04. - 14:32:40
Ez komoly? Rosamunde Pilcher tényleg írt ilyen muszlimos-többfeleséges történetet?
8/10
grosz_i 2020 jan. 31. - 18:38:55 8/10

Rosamunde Pilcher - Egy orvos és három asszony (2015)
A barna mezők „The brown fields” című elbeszélés nyomán

Az idilli települést, St. Markot röviddel az 500 éves jubileumi ünnepsége előtt a lopakodó halál veszélye fenyegeti. Most megy nyugdíjba a falu egyetlen orvosa.

Évekig próbálkozott előtte utódot találni, de hiába, csupán egy pályázó akadt: Dr. Nael Rayan. Éppen ő a tiszteletbeli polgármesterasszony, Helen Thomson egykori nagy szerelme, ami egykoron szerencsétlenül végződött.

Helen éppen házasságkötés előtt áll Edwarddal, a falu lelkészével, ezért ellenzi minden eszközzel, hogy Nael kapja meg a falu orvosa állást. De lord Hurrleton, a praxis hipochonder bérbeadója, keresztülhúzza a számítását. Feltétlen szüksége van arra, hogy egy gyógyász legyen a közelében, még akkor is, ha szívesebben venne egy olyant, akinek nincs migrációs háttere.

Az új orvos nemcsak a praxist veszi át az elődjétől, hanem az üzlettulajdonos, Donna tanácsára, aki Helen legjobb barátnője és helyi hírharsona –, a tiszteletes által az 500 éves jubileumra írt színdarab főszerepét is. Edward rendezése alapján Nael és Helen a próba során meg kell csókolniuk egymást. Mindketten érzik, hogy milyen sokat jelentenek még mindig egymás számára. Amikor Nael bevallja, hogy még mindig szereti őt, Helen felbontja az eljegyzését Edwarddal. A polgármesterasszony és az orvos egymással töltenek egy éjszakát.

Amikor másnap Helen meg akarja lepni Naelt a cottage-ában, egy lánnyal és annak anyjával találkozik, aki Mrs. Rayanként mutatkozik be: Nael felesége. Helent mintha hideg zuhany érte volna. Hogyhogy Nael elhallgatta előle, hogy már nős? Nael csak nehezen tudja megmagyarázni, hogy Jasminról van szó, az elhunyt bátyja özvegyéről, akit nem szerelemből vett feleségül, hanem hogy gondoskodjon róla. Helen már majdnem felfogja, hogy egy feleség már van, amikor előbukkan Shirin, Nael egy másik felesége. Itt pedig az apósról van szó, aki nem akar tudomást venni arról, hogy Shirin a nőket szereti.

Egy doktor és három asszony, ez már nemcsak Helennek sok. St. Mark többi lakóját is izgalomban tartja. Amikor a féltékeny Edward a Bevándorlási Hivatal egyik levelét visszatartja, akkor Nael első feleségét és lányát a kiutasítás fenyegeti. Csupán a brit jog szerinti házasság akadályozhatná ezt meg. Nael számára ez nem jelentene semmi újat, Helen számára viszont mindent. A helyzet kilátástalannak tűnik, és Helen úgy dönt, végleg elhagyja St. Markot és a szerelmét...
hoyabella 2019 jan. 05. - 06:30:26
Megnéztem a filmet, nekem tetszett, érdekes fordulatok voltak benne. Röviden: egy vidéki kisváros idős háziorvosa keresi az utódját, és meg is találja a polgármesterasszony hajdani szerelmében. Az új orvos családjával együtt a városkába költözik, és elkezdődnek a bonyodalmak... Rosamunde Pilcher most sem hazudtolja meg magát: története egyszerű,mégis tele van drámai elemekkel tűzdelt mulatságos helyzetekkel, és annak ellenére, hogy finoman, de érinti a különböző kultúrák miatti rokon- és ellenszenvet, könnyed kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas.
10/10
Qksika 2019 jan. 04. - 20:08:12 10/10
Ez a tartalomismertető egy értelmetlen baromság!
hoyabella 2019 jan. 04. - 20:08:04 Előzmény napraforgó
Ez a "tartalom" konkrétan a www.mafab.hu oldalról lett másolva. Szánalmas az is.
10/10
Qksika 2019 jan. 04. - 20:06:28 10/10
Írjál és írjatok minél többen Székely Dóra szerkesztőnek a szerkesztoseg@port.hu vagy a hibajelentes@port.hu címre. Előbb-utóbb csak rendbe teszik az oldalt. Én már leveleztem vele más ügyben, nagyon készséges és gyorsan intézkedik.
Szerintem az a fontos, hogy dőljön rájuk a panaszáradat, előbb fognak lépni!
macsek1121 2019 jan. 04. - 19:46:41 Előzmény szevia
Azt hittem, csak én vagyok szellemileg gyenge, hogy másodszori elolvasásra sem sikerült összeraknom a történetet...
szevia 2019 jan. 04. - 19:13:42
Én is épp ezen tűnődtem ;-) lehet az a cél, hogy megnézzük a filmet, hátha ott kiderül, mindez.
Rég meneszteni kéne aki a Port.hu/Tv -t kezeli.
napraforgó 2018 szept. 27. - 04:38:30
"Cornwellben lakik és éveken át megpróbálta megtalálni utódját. Sajnos az egyetlen esélyes a háziorvosi címre dr Nael Rayan, Helen Thomson polgármester asszony nagy, tragikus szerelmének tárgya. Helen hamarosan férjhez megy. Az új orvos színészi tehetségéről tehet tanubizonyságot. Főszerepet kap egy népszerű színdarabban. Vajon sikerülni fog? Vajon a polgármester asszony végre boldog lesz?"

Valaki érti ezt az ismertetőt?
Ki lakik Cornwallban? (a-val és nem e-vel) Kihez akar férjhez menni Helen? Miért kell az új orvosnak színészi képességekkel rendelkezni? És mi köze ennek Helen boldogságához?
És kik a címben szereplő asszonyok, szám szerint hárman?

És ki a fene írja ezeket a tartalomismertetőket?