Rosamunde Pilcher: Erdbeeren im Frühling

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 2016

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2023 jan. 08. - 10:36:32 10/10
A filmet Rosamunde Pilcher - Újratervezés címen adta az IZAURA...
10/10
grosz_i 2021 jan. 03. - 20:10:26 10/10

Rosamunde Pilcher - Földieper tavasszal (2016)
Egyfajta életmód – „A way of life” novella nyomán

A fiatal újságírónő és milliomos örökös Lilly apja temetésére visszajön Cornwallba, az eddigi élet-elképzelése kártyavárként omlik össze. Ugyanis a végrendelet ismertetésekor megtudja, hogy ő nem is az apja vérszerinti lánya. Persze a DNS teszt manipulálása csupán Nora mesterkedése révén született meg. A nagy örökség helyett így csupán az apja tulajdonában lévő helyi magazinban, a "Vidéki nők" lelki panaszok rovatvetői munkájára, ezenkívül pedig egymillió fontos "alamizsnára" tarthat igényt. Ráadásul pedig a mostohaanyja, Nora mindent megtesz, hogy Lillytől végleg meg is szabaduljon. A nagy titok, a Nora vezette galéria, nem csupán modellként foglalkoztatta Eric-et, hanem évek óta titkos viszonyt is ápoltak.

Lilly már csak dacból is elfogadja az örökséget, lakhat a kastélyban és önálló életet kezdhet a magazinnál. Együtt a barátnőjével, Gwyneth-tel, Lilly a „Vidéki nők” magazin női olvasói szerelmi bánataival törődik. Kényszeredett javaslatok, amelyeket Lilly önmaga nem ismerhetett előtte, mivel évek óta párkapcsolatban él az idősebb Eric-kel és a magazin munkájára eddig nem is volt rálátása.

Lilly élete viszont egy csapásra megváltozik, amikor egy 50 éve megválaszolatlan levélre bukkan. Ezt egy amerikai nő, Grace írta az angliai tartózkodása során a nagy szerelmének, Davidnek. Lilly mivel ebben a történetben nagy lehetőséget lát, nem csak arra, hogy előbbre jusson a karrierjében, hanem arra is gondol, hogy ezzel borsot törhetne Nora orra alá, választ is ír Grace-nek. És eredménnyel. Meglepő gyorsasággal megjelenik az Államokból Nicholas az unoka - aki egyébként orvos -, az ő kíséretében odautaznak Grace-szel Cornwallba. Nicholas tiltakozása ellenére, aki aggódik a szívbeteg nagymamája miatt, Grace mégis útra kel Lillyvel és Gwyneth-tel David felkutatására.

Napokig tartó eredménytelen kutatás után Lilly és Gwyneth feladja, de Grace nem törődik bele a kudarcba és saját szakállára a nagy szerelmét tovább keresi. És sikerrel. Egy repülőtéren újra megpillantja Davidet. Az öröm és az a sokk, hogy a férfi időközben tolókocsiba kényszerült -, Grace-nél szívrohamot vált ki. A Grace-ért való aggódás Lillyt és Nicholast közelebb hozza egymáshoz. Lilly kénytelen megállapítani, hogy a szilárdnak hitt érzései meginognak. Rájön, a kapcsolata Erickel valóban nem is szerelem, viszont a Nick iránt érzelme - ami egy romantikus éjszakával végződik, máris megérteti vele, mi is az igazi szerelem.

Amikor Eric visszahívja Londonba a galéria új kiállításának megnyitójára, ott Lillynek házassági ajánlatot tesz, amiről viszont nem is sejthet, megjelenik a helyszínen Nick és szem és fültanúja lesz a leánykérésnek. Nicholas csalódottan visszarepül az Államokban, anélkül, hogy tudná, Lilly az ajánlatot azonnal visszautasította. Vajon Nick is ötven évet fog várni, hogy maga mellett tudhassa élete nagy szerelmét? Csupán egy évvel később, Grace és David esküvőjén találkoznak újra, Lilly és Nicholas. De vajon a férfi még mindig szabad-e számára, vagy már túl későn találkoznak újra? Hiszen ott áll az oldalán egy csinos fiatal nő -, aki persze csak az orvos, Nicholas asszisztense...
10/10
grosz_i 2020 jan. 31. - 18:37:03 10/10

Rosamunde Pilcher - Földieper tavasszal (2016)
Egy nap élet – „A way of life” novella nyomán

A fiatal újságírónő és milliomos örökös Lilly apja temetésére visszajön Cornwallba, az eddigi élet-elképzelése kártyavárként omlik össze.

A végrendelet ismertetésekor megtudja, hogy ő nem a vérszerinti lánya volt. A nagy örökség helyett csupán egy helyi magazin lelki panaszok rovatvetői munkájára számíthat. Azonkívül a mostohaanyja, Nora mindent megtesz, hogy Lillytől újra megszabaduljon.

Együtt a barátnőjével, Gwyneth-tel, Lilly a „Vidéki nők” magazin női olvasói szerelmi bánataival törődik. Kényszeredett javaslatok, amelyeket Lilly önmaga nem ismerhet, mivel évek óta párkapcsolatban él az idősebb Eric-kel.

Lilly élete viszont egy csapásra megváltozik, amikor egy 50 éve megválaszolatlan levélre bukkan. Ezt egy amerikai nő, Grace írta az angliai tartózkodása során a nagy szerelmének, Davidnek. Lilly mivel ebben a történetben nagy lehetőséget lát, nem csak arra, hogy előbbre jusson a karrierjében, hanem arra is gondol, hogy ezzel borsot törhet Nora orra alá, ír Grace-nek. És eredménnyel. Az unokája, Nicholas kíséretében odautazik Grace Cornwallba. Nicholas tiltakozása ellenére, aki aggódik a szívbeteg nagymamája miatt. Grace útra kel Lillyvel és Gwyneth-tel David felkutatására.

Napokig tartó eredménytelen kutatás után Lilly és Gwyneth feladja, de Grace nem törődik bele a kudarcba és saját szakállára a nagy szerelmét tovább keresi. És sikerrel. Egy repülőtéren újra megpillantja Davidet. Az öröm és az a sokk, hogy a férfi időközben tolókocsiba kényszerült -, Grace-nél szívrohamot vált ki. A Grace-ért való aggódás Lillyt és Nicholast közelebb hozza egymáshoz. Lilly kénytelen megállapítani, hogy a szilárdnak hitt érzései meginognak. A kapcsolata Erickel valóban szerelem, vagy csak praktikus döntés-e?

Amikor Nicholas szerelmet akar vallani Lillynek, megjelenik a helyszínen Eric és megkéri a lány kezét. Nicholas csalódottan visszarepül az Államokban, anélkül, hogy tudná, Lilly az ajánlatot elutasította.

Csupán egy évvel később, Grace és David esküvőjén találkoznak újra, Lilly és Nicholas. De vajon a férfi még mindig szabad számára, vagy túl későn találkoznak újra?