Rosamunde Pilcher: Kígyók a Paradicsomban

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Schlangen im Paradies
német romantikus dráma, 89 perc, 2013

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Alex Reading, zoológus nyolc év külföldi távollét után újra visszatér a szülőföldjére, Angliába, hogy az ottani Cornwall Állatkert vezetését átvegye. Fogalma sincs arról, hogy a megbízását egyáltalán nem a kiváló minősítésének köszönheti. Philip Burlington, aki nemrég lett az állatkert tulajdonosa és egyben Alex egykori barátja, mindent egy lapra tesz fel, hogy az évekkel ezelőtt elkövetett hibáját jóvátegye és esélyt kapjon arra, hogy mindent egészen előröl kezdhessen. Erőteljesen támogatja ebben Meredith Reading, aki végre ismét a közelében tudhatja szeretett lányát. Philip, aki válófélben van, nem fedi fel Alex előtt, hogy ő az Állatkert tulajdonosa, csupán annyit mond, felhagyott az ügyvédi karrierrel, nyugodt, egyszerű életre vágyott, és befektetett.

Alexet utódként alkalmazzák Dr. Simon Shepard helyére. Alex rögtön az első munkanapján konfliktusba keveredik az állatkertben az elődjével, Dr. Sheparddal. A férfi megkérdőjelezi az utódja, állatorvosi kompetenciáját és egyértelműen tudtára is adja, hogy a nő csupán az állatkert tulajdonosa „önös” érdeke miatt jutott ehhez a kiváltságos álláshoz. Alex próbálkozása, hogy Dr. Shepardnak félreérthetetlenül tudtára adja, a tulajdonost még csak nem is ismeri -, csak tovább növeli a férfi cinizmusát.

Hűvösen, távolságtartón megpróbálják szabályszerűen lebonyolítani az átadást, sőt közösen próbálkoznak kideríteni néhány egzotikus állat eltűnésének az okát is. A titok felderítése során - a két kakaskodó, mint ahogy az állatkerti dolgozók titulálják őket -, hamarosan kölcsönösen beismerik, mind szakmailag, mind emberileg közelebb állnak egymáshoz, mint gondolták.

Meredith Reading, aki szállás-reggelivel panziót működtet, egy idegen, titokzatos férfi felbukkanása révén szembesülni kénytelen a múltjával. Bármilyen nagy is legyen az „eltévedt” lánya visszatérése fölött érzett öröme, napról-napra világosabb lesz számára, hogy a sokáig féltve őrzött titkát a lánya előtt fel kell fednie, ha nem akarja végképp elveszíteni annak szeretetét és bizalmát.

Dr. Shepard egyedül nevelte fel az öccsét, még az állatorvosi tanulmányait is félbeszakította, hogy pénzt keressen Brian felneveléséhez. Évente egyszer több hónapot a trópusokon tölt, hogy a veszélyeztetett állatok, gorillák szakellátását, gondozását, a helyszínen szervezze.

A panzióban megszállt titokzatos vendég, Marc George fia a második házasságából - közreműködik abban, hogy Meredith virágcsokrot, rejtélyes ajándékot kapjon George-tól, és titkon fényképeket is készít Alexről és Meredithről az apja számára, aki nem más, mint George. Majd miután Anna, a panzió mindenese leleplezi, bevallja Alexnek, hogy ha a titoknak utána akar járni, jöjjön el a kikötőben egy bizonyos jachtra. Ott az elmúlt 30 év titkai napvilágra kerülnek, vagyis Marc Alex féltestvére. Később kiderül az is, hogy Meredith férje, Timothy a nőt kegyetlenül becsapta, csupán azért, hogy elválassza George-tól.

Alexandra határozottan visszautasítja Philip Burlington valamennyi próbálkozását, csak munkakapcsolatot akar a „főnökével”. Közben Alex és Simon közti bensőséges kapcsolatból -, a hasonló értékrend, gondolkodás miatti barátságból - igen rövid idő alatt szenvedélyes szerelem születik.

De az első csóknak szemtanúja lesz Philip Burlington, az állatkert tulajdonosa is, aki Alexát mindenáron meg akarja kapni és most kíméletlen bosszút forral Dr. Shepard ellen, akinek az öccsét felhasználja a kettős haszonszerzése zavartalan lebonyolításához. Viszont az ellopott vipera miatti céges papírra írt feljelentés akció mégsem lesz annyira sikeres…

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alex Reading
Meredith Readin
Philip Burlington
Dr. Simon Shepard
Marc Coberg

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
malvinkicska 2023 dec. 15. - 20:59:15
Most találtam rá nagyon szép helyen játszódik és jó volt a téma is Nagyon tetstett.
10/10
grosz_i 2023 aug. 03. - 14:38:22 10/10
10/10
Qksika 2018 aug. 31. - 12:57:23 10/10
Bírom, hogy ezekben a filmekben mindenki talpig sminkben, kosztümben, blúzban, tűcipőben illetve ingben öltönyben, nyakkendőben reggelizik a kertben a háztól 200 méterre a tűző napon. Olyan életszerű és közben csak dől ránk a romatika, a szereleeeeeeeeem........ :D:D:D
napraforgó 2016 dec. 09. - 04:30:32
Adták ezt már szombat - vasárnap délelõttönként is, sõt, nem is egyszer.
A film azt adja, amit ígér, romantikus, és van némi bûnügyi vonulata is a hüllõrablók kapcsán....
Kit Fisto 2016 dec. 09. - 03:02:30
Tipikus, nagyon német film, ordít róla. Nem túloztak, romantikus, és szokás szerint gazdag értelmiségi mindenki. Nappal unalmas is lenne, de késõ éjjel elmegy. Nekem legjobban a Mercedes cabrio tetszett a filmben. :)