Rosamunde Pilcher: Találka a folyónál

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Wiedersehen am Fluss
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2007

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Anne, Robert és a lányuk, Elisabeth O'Neill, egy kis család, amely generációk óta sikeres, kiváló minőségű vadlazacot előállító halgazdaságot vezet, és egyben tulajdonosa is. Anne és Robert igen fiatalon házasodott össze, mert már úton volt a baba és a társadalmi tradíciók és konvenciók őket is kötötték. Már óvódás koruk óta ugyan jó barátok voltak, de a szívük mégis más partnerért dobogott.

Anne nem tudta magát túltenni azon, hogy a nagy szerelme, Conor úgy döntött pap lesz, Robert barátnője pedig, Conor húga, Jane - külföldre ment, hogy ott folytassa a tanulmányait.

Elisabeth pedig e háttérben rejlő problémákról mit sem sejt, és azt hiszi, hogy a szülei a világ lehető legboldogabb házasságában élnek. Anne viszont egyéb titkok is elhallgat a családja elől: ugyanis megtudta, hogy súlyos beteg, és előbb-utóbb ápolásra is szorul.

Ezt viszont nem akarja elvárni a családjától, és azt tervezi, egyszerűen eltűnik az életükből, azt állítva, hogy beleszeretett egy másik férfiba. Robert elengedi őt, de aztán Anne megbánja ezt a hazugságát és betér egy templomba, majd a gyóntatófülkébe, hogy könnyítsen a lelkiismeretén. Elképedve ismeri fel, hogy a gyóntatószékben ülő pap éppen Conor, akit pusztán véletlenül, helyettesítésre a szülőfalujába küldték. Ennyi év után egy újbóli találkozástól feldúltan Anne egy mindenki számára tisztázatlan körülmények közötti autóbalesetben az életét veszti.

Épp ebben az időben tér haza Írországba Conor húga, Jane, együtt a dúsgazdag férjével, Edward Wilsonnal, aki külföldi beruházók megbízásából egy tematikus parknak való helyet keres és egyből Robert gazdaságának a területét szemeli ki erre a célra. Conor keresése során egészen váratlanul jutnak el Anne temetésének a helyszínére.

Robert azonnal felismeri az egykori nagy szerelmét. Éppen Anne iránt érzett gyásza miatt keresi a párbeszéd lehetőségét Jane-el, szüksége van a tanácsára és a segítségére is, hogy a lánya fel tudja dolgozni az anyja elvesztésének traumáját. Az ismételt találkozásaik során felismerik, hogy változatlanul vonzódnak egymáshoz, bár mindketten tudják lehetetlen köztük egy újabb szerelem.

Ugyan a következő hónapok során szinte tudatosan kerülik egymást, de az útjaik szinte titokzatos módon újra és újra keresztezik egymást. Egyik napon viszont olyan dolgok történnek, amelyek valamennyi részvevő és a Robert és Jane közötti szerelmet is kemény próba elé állítja.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2022 márc. 27. - 16:17:32 10/10
"Találka a folyónál" címmel adta az IZAURA.
napraforgó 2022 márc. 26. - 16:47:52
Robert O'Neill egy tengerparti halfüstölő ir tulajdonosának nem sikerült feleségül vennie ifjúkori szerelmét, Jane-t, aki Angliába ment tanulni, majd férjhez ment Edward Wilson iparmágnáshoz. Robert felesége halálos daganatos betegségben szenved, és saját halálát okozza, egy végzetes incidens által, miután közölte az első szeretőjével, Conor O'Harával, aki időközben pap lett, hogy ő a lánya biológiai apja. Edward Wilson sok piszkos üzlete részeként megvásárolja a város kastélyát. Jane és Robert újra együtt lépnek fel Edward helyi projektje ellen.
10/10
grosz_i 2019 júl. 01. - 12:59:49 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 - 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…