Sabado - esküvői videó

Bakancslistához adom
Sábado, una película en tiempo real
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott chilei vígjáték, 63 perc, 2003

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A vőlegény volt barátnője pozitív terhességi tesztjét lobogtatva beárulja az esküvő előtt a menyasszonynál a továbbra is vele hűtlenkedő jövendőbelit, a menyasszony bosszút áll. Aztán hagyja az egészet a fenébe, ennyi. Nem az első eset, amikor kiderül, hogy egy kellemes, könnyed filmhez nem kell káprázatos sztori. Sokkal inkább meggyőző színészek, egyetlen ügyes, esetleg több kisebb ötlet, meg talán nem árt, de nélkülözhető is a szokatlan, sajátos miliő. Az ötlet maga (aligha eredeti, ez azonban mellékes) technikai természetű, ugyanis, és az ifjú rendező (Matías Bize, 1980-ban született) jó ízléssel még egy kicsikét csavar is rajta. Valós időben, vágatlanul zajlik a sztori, amely körülményre hamar rámozdul a figyelem. A bekapcsolt digitális kamera megszakítás nélküli, folyamatos jelenléte az események alakító részévé válik. A szereplők bevonják a történetbe az operatőrt, hozzászólnak, kínálják piával, fűvel, szidalmazzák. A forgatás és a forgatott események, a film valósága és készítésének a valósága között elmosódnak határok. Már csak az önmagát megmutatni képes kamerát kellene feltalálni, hogy bezáruljon a kör.

Díjak: Mannheim 2003: R. M. Fassbinder-díj, Európai mozisok különdíja, A legjobb színésznőnek járó elismerés Blanca Lewinnek, Nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-különdíja.
Bemutató dátuma: 2004. március 11. Forgalmazó: Szimpla Film Kft.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Sarolt 2008 jan. 15. - 16:30:55
A filmet kiadták DVD-n is!

Szerintem nagyon szórakoztató film... az esküvõi videók paródiája. :-)
Efraim 2006 ápr. 14. - 15:35:19
Jó hírem van!

Május 6-án leadja az Autonómia TV.
Már csak az a kérdés hogy hol lehet ezt az adót fogni...

Efaim
Dami 2006 ápr. 12. - 20:01:19 Előzmény Dami
Tisztelt PORT:HU

Tudni már valamit,hogy mikor játszátok a sabadot mégegyszer???
Dami 2006 márc. 15. - 17:58:26
Szia Barak

én megkérdeztem e-mail-ben,hogy mikor vetítik mégegyszer. Ápr.,v. Májusban lesz mégegyszer.de elõtte még kell irnom nekik,hogy emlékeztessem õket. Nekem borzasztóan tetszett. Ez a Blanca csaj haláli. Szerintem szupi lett,fõleg hogy az egészet csak úgy "hobbyból" rögzítették!
Barak 2006 márc. 13. - 21:35:31
Sajnos lemaradtam a filmrõl, ugyanis notórikus korán fekvõ vagyok.... (mondom ezt most, 22:45-kor... :-) ) De csak jó kritikát hallottam én is a filmrõl, szóval az én kérésem is az lenne hogy adjátok le valamikor megint.
Köszi!
Dami 2006 márc. 11. - 21:49:51
Ciao fiúk,lányok.
Ez szuper volt,ajánlom mindenkinek! Mikor vettítitek mégegyszer????