Seuso 2 - A Seuso kincsek rejtélye folytatódik

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott dokumentum játékfilm, 91 perc, 2016

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A Seuso-kincset nemcsak az ország, de a nemzetközi közvélemény is jól
ismeri, vagy legalábbis hallott róla. A felbecsülhetetlen értékű ezüstlelet története igazi kulturális krimi. A dokumentumfilm első részét még 1996-97-ben forgatták, melyet a televizió azóta sokszor megismételt. Időközben rengeteg új fejlemény történt Az aktualitást az adja, hogy a kincs legszebb darabjainak egy részét Magyarország visszaszerezte. Vannak dokumentumfilmek, amelyek évtizedeken keresztül készülnek.
A Seuso 2. is ilyen. A műfaj sajátossága, hogy dramaturgiáját az élet írja.
Ma már vitathatatlan, hogy a kincset a kőszárhegyi kőbányában találta egy fiatalember, bizonyos Sümegh József. Az is egyértelmű, hogy ezért az életével fizetett, mint ahogy azóta már mások is?
A Seuso-kincs eredetileg sokkal több darabból állt, akár több mint kétszázból is. Vajon milyen erők, titkosszolgálatok álltak a háttérben? A rendező oknyomozó riporteri módszerrel kutatta ezt a hihetetlen történetet, amely bepillantást nyújt sírrablók és orgazdák, műkincskereskedők és gyűjtők titkos világába is.
Bemutató dátuma: 2016. május 12.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
dr Andrássy Katalin 2017 aug. 06. - 23:25:04
Fantasztikusan érdekes film volt. Mikor ismétlik? Tudom, hogy biztosan lesz 3. rész is, mert most lett meg a \"teljes?\" kiállítási anyag. Andrássy
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu