Sweet Sixteen, a hazudós

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar tévéfilm, 80 perc, 2010

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Szöszi (Stohl András) most szabadul a börtönből, de kint nem várja senki, nincs hová mennie. Az utcán lakik, barátokkal, sorstársakkal dolgoznak a koldusmaffiának. Tita 16 éves középiskoláslány, akit anyja elhanyagol, körülményei a látszat ellenére is rendezetlenek, ezért egy érdekes és szép világot hazudik magának, és másoknak is. Egy idősebb társaságba csöppen, ahol megismerkedik az alkohollal, droggal, szexszel, miközben idősebbnek hazudja magát a koránál. A budai aranyifjak Titával együtt bejárják az egész várost, így akadnak össze Szöszivel is. Látszólag két külön világ, ám valami mégis összeköti őket.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
ligetiz51 2021 aug. 30. - 22:22:12 1/10
Stohl András még ebben a borzadályban is remek színész. Az összes többi lehet, hogy még a belkörúti mocsokban sincs. Ennél nincs lejjebb.
5/10
sanderb 2013 márc. 30. - 11:52:38 5/10
Már a címe sem jó, de ez a legkevesebb. A nagy baj az, hogy ennek a filmnek nincs értékelhetõ története, sõt kétszeresen nincs. A belecsöppenünkatörténetbe-típusú filmeknél nagyon fontos a fõhõs(ök) megismertetése, bemutatása, az, hogy a látszat (elsõ benyomás) ellenére, vagy az alapján valójában milyen(ek), és miért vált(ak) azzá, amivé. Ebben a filmben ez teljesen hiányzik, csak vagyunk, mert lettünk; a múltból nem táplálkozik a jelen és semmilyen jövõ felé nem is halad. A fõszereplõk miatt nézi csak végig az ember, tõlük vár valamit, de figyelemre méltó alakításukon túl nem kapunk semmit, csak egy lapos csattanót ütemhibával. A dialógusírás pedig ennél nagyobb tudomány, nincs is említésre érdemes az egész filmben. 10/5
6/10
adamnagysweetmovie 2012 jan. 25. - 11:18:52 6/10 Előzmény porthuuser
Támogatom. Mindenki hibázhat és senki sem tudhatja, õ hogyan viselkedne hasonló helyzetben.
A büntetés indokolt (nyilván az ügyvédeken múlik a mértéke), ahogy a megbocsátás is.
porthuuser 2012 jan. 23. - 22:23:16 Előzmény far vik
Azért érdekes dolog ez....
Stohl-t alázza mindenki, "gerinctelen", rongy ember.
Összehasonlításképpen megemlítek valamit.
Létezett egy amerikai színész. Paul Newman.
Az egyik legjobbnak tartják(én is). 3 Oscart nyert, összesen 9x jelölték.
Több, mint 200 millió $-t adományozott jótékony célra!
Fiatal korában azonban sokat ivott, s egyszer ittas állapotban közúti balaesetet okozott, majd elmenekült a helyszínrôl. Magyarul: cserbenhagyásos gázolást követett el. Mindezek ellenére senki nem gerinctelenítette le, s nem vált mindenféle mocskolódások céltáblájává!
Tudom, Stohl András nem Oscar díjas színész.De ez akkor sem ad jogalapot senkinek arra, becsmérelje.
A Tûzvonalból egy szemvillanás alatt kiírták. Ebben is különbözünk amerikától.
A "24" sorozat fôszereplôje, mindannyiunk szeretett Jack Bauerja, több törvénybe ütközô cselekedetet hajtott végre az utolsó pár évben civil életében, mint a 8 évadnyi filmsorozatban összesen.
Senki sem ezek alapján ítélte meg a filmvásznon. Mindvégig sztár maradt.NÁLUNK is. A kutyát nem érdekelte itthon, hogy magánéletében mekkora szemétláda volt. Sôt sokan még "cool"-nak is tartották emiatt.
De ha egy magyar ne adj isten összekoccan egy másik autóval, akkor világ mocska lesz.
Természetesen az amerikai hozzáállás is kissé beteges, de Stohl akkor sem népírtó vagy sorozatgyilkos...
Egy kevés toleranciát, ha szabad kérnem:)

rapa
far vik 2011 dec. 20. - 19:04:01
Jó film, így elsõre ehamarjában. És Stohl is jó benne, bizony. Legyen bár gerinctelen magánember, színésznek jó. Tán egyszer megérik emberileg is.
6/10
adamnagysweetmovie 2011 dec. 18. - 07:49:22 6/10 Előzmény unitedstates96
Hát nem sok hsz egy magyar film esetén. pedig ritka madár a "viharkabátos" idõkben az ilyesmi. Tisztességesen összepakolt munka, a stáb, a színészek, a könyv, minden látszik a szakmai tudás.
Bennem mégis maradt jócskán hiányérzet, nem éreztem eredetinek sem a hajléktalanok, sem a tinik világának bemutatását, nem sikerült megfelelõen egyéníteni a karaktereket (a hazudós lány a kivétel). Talán a film aktualitása, társadalmi célja nyomta rá túlzottan a bélyegét (West Balkán-ügy), az üzenet legtöbbször eluralta a dialógokat, a karaktereket. A film ritmusát is túl lassúnak találtam, kevés volt az igazán jól felépített, lezárt jelenet. És ahogy a szálakat összehozta több alkalommal is, azokban nagyon érzõdött a forgatókönyv machinációja.
Mindegy, örülök, hogy elkészülhetett, de ha szakmai tudás kiegészül több realitással és empátiával, még többre mehet a magyar film.
10/10
unitedstates96 2011 dec. 17. - 22:55:55 10/10
Jóóó film volt...
baribarany 2010 nov. 16. - 18:48:21
http://www.dunatv.hu/kultura/sweet_sixteen_dunatv.html
Erre a filmre borzasztó kíváncsi vagyok. Remélem, jól sikerült :)