Szomáliai kalózvadászat - az igaz történet

Bakancslistához adom
Somali Pirate Takedown: The Real Story
amerikai dokumentumfilm, 2009

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Amikor a szomáliai kalózok elfogták a Maersk Alabamát és túszul ejtették annak kapitányát, az egész világ lélegzetvisszafojtva figyelte a fejleményeket. Most elmondjuk azt is, amit a hírekből nem tudhattak meg. A kalózoknak nem sikerült elfogniuk a kereskedőhajót, de foglyul ejtették annak kapitányát, Richard Philipst, s egy mentőcsónakban húzódtak meg vele. Itt csapott le rájuk a Navy SEALS különleges alakulata, melynek mesterlövészei három kalózzal végeztek. A műsorban megszólalnak a Maersk Alabama matrózai és eddig nem látható felvételeket is bemutatunk a bátor mentőakcióról.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Vadaszneerika 2018 dec. 11. - 15:28:50 Előzmény Vadaszneerika
Ugyan, legyünk kicsit targyilagosabbak. Mindez nem ment fel a gonoszság elkövetése alól. És soha nem mentett fel senkit. És soha nem is fog!
Vadaszneerika 2018 dec. 11. - 15:25:29
Ez nyilván mindent megmagyaráz. Ez esetben természetesen megengedett a terror, az ártatlanok legyilkolasa, kirablása. Megélhetési bűnözés - szegény vagy? Nem értesz semmihez? Nosza, rabolj, ölj, fel leszel mentve. Még a lelkiismeret alól is.
7szünyü 2009 dec. 25. - 07:26:23
Mivel úgy tûnik, a film meg sem kísérel igaz történetet közreadni, némi adalék a szomáliai kalózkodásról:
Szomália egy szegény ország. Elég nagy ott a zûrzavar, polgárháború, éhínség, miazmás. A tengerparton élõk egyetlen valamelyes megélhetési forrása a halászat. A zûrzavaros geopolitikai helyzetet kihasználva japán, kínai és egyéb "fejlett" világbéli halászflották özönlötték el a térséget - és mivel Szomáliának nincs effektív partiõrsége -, gátlástalanul és szinte minden vonatkozó nemzetközi törvényt és elõírást semmibe véve lehalásszák a Szomáliai vizeket. Olyan szinten, hogy az eddig halászatból úgy-ahogy megélõ szomáliaiakat is ma már éhínség sújtja (nem is beszélve az okozott ökológiai katasztrófáról). Jogorvoslati lehetõségeik nuku. Ezért aztán néhány csúnya, nagyon gonosz szomi úgy döntött, hogy elfoglalják és túszul ejtik a vizeiken illegálisan halászó hajókat, és kvázi "adót" követelnek tõlük a hazájuk kirablásáért cserébe.
Neszenektek kalózkodás. Nesztek nemzetközi terrorizmus.