The Woman

Bakancslistához adom
amerikai krimi, 101 perc, 2011

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez 2021 jan. 01. - 15:33:03 5/10
Az Offspring folytatása, a The Walking Deadből ismert Milla Jovovich-klónnal a főszerepben! A film alapjául szolgáló regényt meg a forgatókönyvet is Jack Ketchum írta (a rendezővel együtt), így sztori-, hangulat - és lelki terror szinten, több párhuzamot mutat a The Girl Next Doorral.
Az alapsztori abszurd, egyben beteg, a családi drámathriller vonulat pedig keményen feszült. A nem teljesen tökéletes rendezés, a nagyrészt feel good betétdalok, illetve az elektronikus zenei témák érdekes egyveleget alkotnak. A cselekmény olyan nüansznyi motívumokkal lett telepakolva, melyek csak a pattanásig feszített, brutális, sokkoló, elborultan meghökkentő finálé + a bizarr lezárás után nyernek értelmet.
A mozinak van egy cinikus humora, egy igen erős civilizáció- valamint USA-gyarmatosítás kritikája. A beleerőltetett femnácizmus zavaró, ugyanis minden palit pszichopata elnyomóként ábrázolnak benne, de Ketchum becsületére legyen mondva, hogy a kegyetlen valóság által ihletett az A szomszéd lányban meg sem próbálta elmismásolni a női főellenség tényét. Végtére is kissé olyasmi a végeredmény, mintha ez az utóbbinak egy férfi főgonosszal eljátszatott verziója lenne.
A stáblista legvégén egy furcsa plusz jelenet, vagy valami ahhoz hasonló látható.
Ayame78 2014 jún. 09. - 23:47:18
Nem tudom, h a fent írt színészek, h kerültek oda de talán egy kis javítás elkélne.
Pollyanna McIntosh The Woman
Sean Bridgers Chris Cleek
Angela Bettis Belle Cleek
Lauren Ashley Carter Peggy Cleek
Carlee Baker Ms. Raton
Zach Rand as Brian Cleek
Shyla Molhusen Darlin' Cleek
Shana Barry Fake shemp
feeco 2013 nov. 24. - 15:49:51
Jack Ketchum egy beteg állat..
4/10
tzszs 2012 jún. 16. - 14:07:55 4/10
Egy sikeres ügyvéd vadászat során lel rá egy elvadult nõre az erdõben, akit elkap majd házában láncra veri. Ám az amazont nem lehet olyan könnyen megszelidíteni. Pollyanna McIntosh játssza a címszereplõt, õt láthattuk az Examban és Burke amd Hare-ben. A rendezõ térfélen McKee álldogált, neki köszönhetõ a Bosszú, elõtte Az erdõ (The Woods) horrort tette le az asztalra.