Tűzpróba

Bakancslistához adom
Trial by Fire
kanadai akciófilm, 2008

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Kristen Scott (Brooke Burns) imádja az apját és nő létére ő is tűzoltó lesz. Minden rosszra fordul, amikor apja az utolsó bevetésén tragikus körülmények között meghal. Mindenki Kristent okolja, aki úgy dönt, hogy jelentkezik a tűzoltók elit osztagához, az ejtőernyősökhöz. Csakhogy oda még nő nem tehette be a lábát, és a férfiak mindent elkövetnek, hogy ez így is maradjon.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Dörflinger 2023 dec. 08. - 19:53:46 4/10
Harmatgyenge, ZS-kategóriás, előre kiszámítható jelenetek sorozata.
Ejtőernyős tűzoltók... hát persze. Eléggé vicckategória az egész.

A tűz közepébe dobva, egy szalmaszálat nem láttam, hogy eloltottak volna, de megmentettek mindenkit hálistennek... :D 5 ember csak úgy bennég az akcióban, de haladjunk tovább mosolyogva...
A legjobb jelenet az volt, mikor a csaj átbújt, a lángoló, kidőlt fa alatt. Azon hangosan felnevettem. Jobb volt, mint egy vígjátékjelenet.


4/10
olahmiki1959 2014 febr. 04. - 09:22:47
Lehet, hogy csak az én képzelõerõm túlságosan élénk, de errõl a kifejezésrõl - ejtõernyõs tûzoltó - rögtön az jutott eszembe, hogy a legkisebb szikra elég ahhoz, hogy belekapjon az ejtõernyõ anyagába, ami egy pillanat alatt ellobban, az ejtõernyõs pedig mint egy kõdarab, úgy zuhan a mélységbe.
Tudom persze, hogy nem a tûzbe ugranak bele, de a biztonság miatt a tûztõl többszáz méterre kell kidobni õket a repülõbõl vagy a helikopterbõl, akkor meg jó sokat kell gyalogolniuk, mire a helyszínre érnek.
Hogy ennek mi értelme van?...
6/10
vacendac 2013 júl. 22. - 12:59:54 6/10
Gyakran lehúzzák ezt a filmet, de nekem bejött, tetszett.
AvatáR Gil Maerth 2009 ápr. 08. - 12:24:03
(sajnos nem láttam teljes egészben)

nõi tûzoltó? Ejtõernyõs tûzoltó?
ilyesmikrõl nem hallottam, persze miért ne lehetne?
A feszültséget érdekesen alakítják. A papa halála sajnos egyértelmû eset, mégis micsoda emberi konfliktusok alakulnak ki belõle.

De az emberi lélekábrázolás se rossz. Az ejtõernyõs Roy például rosszindulatú ("Úgyis ki fog esni"- mondja Christine-re)
Pedig akármibe lefogadom, hogy összejött a végére Christine-el. :)
(Bár az nem számít fõnök-beosztott viszonynak?:)

Kinek ajánlom hát?
-feministáknak, sovinisztáknak.