Úttörők, akikből milliomos lett

Bakancslistához adom
Vom Pionier zum Millionär
német dokumentumfilm sorozat, 2010

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Öt álmodozó, de vállalkozószellemű ember az "óvilágból", aki átértelmezi az "újvilág" gazdaságát, és mély nyomot hagy az amerikai kultúrában. Levi Strauss, Henry E. Steinway, William E. Boeing, John Jacob Astor és Henry J. Heinz - aligha hagyhatná bárki is figyelmen kívül nevüket és termékeiket a mai világban. Újítás, merészség, állhatatosság és kemény munka - ezek voltak azok a tulajdonságok, melyek sikeressé tették őket egy furcsa, új országban. Sorozatunk a legmodernebb rekonstrukciós technikák segítségével egyedülálló archív anyag alapján mutatja be az amerikai gazdaságtörténet egyik leglenyűgözőbb és legizgalmasabb területét. Hogy lett ebből az öt emberből, akik mindannyian bevándorlóként kezdték, a csináldmagad-milliomos archetípusa? Az ő sikerük kicsiben ugyanaz a sikertörténet, mint amit úgy hívunk: Amerika.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 aug. 10. - 00:58:04
Ez ugye nem Gyurcsányékról szól? :D
fredi60 2011 febr. 22. - 12:13:53 Előzmény m_p
A címmel nincs semmi probléma. Az "akikbõl" után egyes szám következik. Ellentétben azzal, ha a cím ez lenne: Úttörõk, akik milliomosok lettek.

Pl.:
1. joghallgatók, AKIKBÕL ügyvéd lett (másként: joghallgatók, AKIK ügyvédek lettek)
2. Hátrányos helyzetûek, AKIKBÕL bûnözõ lett.
zora 2011 febr. 22. - 09:40:41
Megelõztél! Csupán azért klikkeltem ide, hogy javítsak! :-)
m_p 2011 febr. 22. - 06:14:13
Helyesebben:
Úttörõk, akikbõl milliomosok lettek
pressing 2010 dec. 09. - 14:31:15
Ha jól tudom,1912.április 15-én halt meg a Titanic elsüllyedésekor.Holttestét napokkal késõbb megtalálták az Atlanti-óceánban,és kiemelték több áldozattal együtt.Astor teste olyan súlyosan roncsolódott az egyik leomló kémény által,hogy csak különleges gyûrûje alapján tudták azonosítani.Fiatal szeretõje aki már várandós volt közös gyermekükkel,túlélte a katasztrófát.