Üzenem az otthoni hegyeknek

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm sorozat, 45 perc, 2011

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az Egyesült Államokban élő magyarok azon törekvését ismerheti meg a néző, amelynek a célja az ősöktől kapott örökség - a nyelv, a kultúra - őrzése és továbbadása. A nyugati és a keleti part városaiban működő közösségek tagjai vallanak arról, hogy miért tartják fontosnak másod-, harmad-, negyed-, sőt ötöd generációsként is magyarságuk életben tartását a kontinensnyi országban. Egyházi gyülekezetek, Magyar Házak, öregdiák körök, magyar iskolák, alapítványok és cserkészcsapatok dolgoznak ma is azon, hogy a fiatalok megismerjék a Kárpát-medencei nép csodálatos hagyományait, kultúráját és nyelvét. Az amerikai magyarok a filmsorozattal üzennek az óhazában élőknek: töretlenül küzdenek nyelvükért, és büszke gyönyörűséggel őrzik őseik örökségét, magyarságukat.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kérdések 2014 jan. 04. - 01:50:03
hol tudnám visszanézni az adásokat?
médiaklikken nincs fent....:(
10/10
jobrumi 2013 dec. 27. - 22:35:41 10/10 Előzmény szabo.kata53
Egyetértek! :)
adamnagysweetmovie 2013 dec. 18. - 22:36:34 Előzmény szabo.kata53
Én csak olyan barátaimat ismerek határon túlról, akiknek fontos, csak nem írják a homlokukra filccel és rohangálnak vele haza... Ennyi.
szabo.kata53 2013 dec. 13. - 17:25:54 Előzmény adamnagysweetmovie
Nem is az a lényeg, hogy Neked, vagy nekem üzenjenek... Mindannyiunknak üzennek. És ha Te nem kéred az üzenetet, ne olvasd el.
Jó, hogy ott még vannak olyan magyarok, akiknek fontos a magyarság!!!!!!!!!!
Köszönet érte!
Szabó Katalin
adamnagysweetmovie 2012 dec. 19. - 16:30:57
". Az amerikai magyarok a filmsorozattal üzennek az óhazában élõknek: töretlenül küzdenek nyelvükért, és büszke gyönyörûséggel õrzik õseik örökségét, magyarságukat."

Ez személyes, ill. a helyi kultúra-közösség kérdése, nem hiszem, hogy nekünk üzennek.... Legalábbis a határon túl élõk ki szokták kérni, amikor a nevükben beszélnek az érzéseikrõl.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu