Wander

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott 94 perc, 2020

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A mentálisan instabil, traumatikus múltú magánnyomozó, Arthur Bretnik az összeesküvés-elméletek híve. Egyik nyomozása során gyanút fog, hogy a gyilkosság ugyanannak az "összeesküvés-eltussolásnak" a része lehet, amely a lánya halálát okozta.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
nefefe febr. 22. 21:04:15 7/10
Egy sima kriminek indul, de később inkább thriller. Szép lassan építi fel a történetet, keveri-kavarja, mire a végére kitisztulnak a dolgok. Mindez persze egy zavarodott ember szemein keresztül, így nem mindig lehet tudni, mi a fikció és mi a valóság. ---- spoiler --- nekem az tűnt fel először, hogy Bretnik mindenhova simán bejut, mindent megtalál, mindent összerak – anélkül, hogy bárki megzavarná. És valahogy éreztem, hogy Jimmy karaktere sem tiszta. Eckhart jól játszott, Tommy Lee Jones csak asszisztált. Nem egy mestermű, de nem rossz. Nekem tetszett. Egyszer meg lehet nézni.
5/10
cinemad 2023 nov. 23. - 22:17:28 5/10
Igazán érdekfeszítően indul, a hangulata is tetszett. Aztán elkezdett baromira zavarni a főhős teljes kattantsága és deviáns viselkedése, folyamatos víziói és az, hogy fogalmad sincs mi történik, mert hiába halad előre a nyomozással, semmit nem mutatnak meg abból, amit felfedez. Csak azt látod, hogy kattantan rohangál. Ez itt egy idegesítően öncélú dolog volt a készítők részéről, hogy majd a film végén lesz a nagy leleplezés, csak ezzel odáig élvezhetetlenné tették az egészet, ahelyett, hogy felcsigáztak volna. Aztán ahova kifut a film az meg teljesen bugyuta, értelmetlen. Nagyon erőlködtek, hogy valami hú de nagy csavar, összeesküvés, stb. legyen de csak idegesítő lett. A Viharsziget jutott eszembe gyenge kivitelben. Eckhart nem a kedvencem és finoman szólva itt sem nyűgözött le. Jones szerepe elég karcsú a filmben és ő sem alakít jót. Érződik rajta, hogy csak beugrott ilyen vendégszereplőnek, hogy a nevével eladják a filmet, de annyira nem is érdekli az egész. Összességében egy ígéretesnek induló film, amitől fokozatosan megy el az ember kedve percről percre. Egyszer azért nézhető.
6/10
InteriorLulu 2023 nov. 22. - 20:14:46 6/10
Szerintem ebben a filmben nem maga a konkrét sztori, vagy a végkifejlet a lényeg, hogy mi is történt meg valójában, mi pedig nem, hanem sokkal inkább a konteókban való elvakult hitről mesél, annak természetrajzáról, hogy az ember könnyen egyfajta spirálba kerülhet, ahonnan csak egyre mélyebbre vezet az út... Ezzel együtt lehetett volna nagyon jó film is, ám ahhoz a cselekmény sajnos túlságosan kaotikus, fókuszát vesztett, széteső... Mondjuk Eckhart nagyon jó, nagyon hiteles, ez sokat dob a filmen.
5/10
doktormacko1953 2023 nov. 12. - 22:06:47 5/10
5 / 10 valószinűleg az én hibám , de nem értettem meg ezt a filmet.