Zárt ajtók mögött

Bakancslistához adom
La casa de al lado
amerikai akciófilm-sorozat, 2011

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Ingacia és Gonzalo rövid ismeretség után házasságot kötnek. A nőnek nem ez az első házassága. A volt férj, Adolfo kizuhant az ablakon - felmerül a gyanú, hogy meggyilkolták. A kertész valami fontosat szeretne elmondani Gonzalónak, de még mielőtt megtehetné, holtan találják. Vajon balesetet szenvedett vagy megölték? Kiderül, hogy a néhai férj ikertestvére, Leonardo is a Conde házban él, kerekesszékhez kötve, magába zárkózva. Gonzalo betársul Javier ügyvédi irodájába, és átveszi apósa ügyeinek a kezelését. Javier a szomszédban él a feleségével, Pilarral, aki egykor Leonardo pszichológusa volt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Gonzalo Ibánez
Pilar Arismendi
Javier Ruiz
Adolfo Acosta Errazuriz
Cecilia Arismendi
Matías Santa María

Hozzászólások

Szerinted?
cristina.olivia 2014 febr. 17. - 12:58:00
David Chocarronak van egy új sorozata az RTL II-n. Utolsó vérig a címe és az elsõ hat rész alapján nagyon jónak tûnik.
10/10
Jessica00 2013 dec. 15. - 18:05:55 10/10
zseniális sorozat.
Minden jelenetben történik valami, mindez nem 80-120 részen át.
Nincsenek töltelék jelenetek, hogy húzzák az idõt 5 résznyi szerelmes nyáladzással.
10/10
rockqueen 2013 ápr. 05. - 09:31:00 10/10
Ma van David Chocarro 33. születésnapja, úgyhogy Boldog Születésnapot Neki! :D
10/10
rockqueen 2013 márc. 08. - 13:28:39 10/10 Előzmény juan-ZSU
Csak azt nem gondoltam volna, hogy már ilyen régóta színészkedik. (Egyébként nekem az egyik kedvenc sorozatom a Miami Vice.) :D
juan-ZSU 2013 márc. 05. - 16:13:51 Előzmény rockqueen
Nem gondoltam volna, hogy abba is szerepelt. Több telenovella színész is megfordult már amerikai sorozatokban, csak sajna 1-2 résztõl nem tovább.
10/10
rockqueen 2013 márc. 04. - 12:46:07 10/10 Előzmény juan-ZSU
Tök meglepõdtem, amikor reggel néztem a Miami Vice-t. A fõcím után kiírták a vendégszereplõk nevét, és volt köztük, egy olyan, hogy Daniel Lugo. Rögtön a Zárt ajtók mögöttbõl Renato Conde jutott az eszembe, de nem voltam biztos benne, hogy tényleg õ fog benne szerepelni, meg ha igen, akkor felismerem-e. Volt egy ember, akire azt gondoltam, hogy Daniel, és az imdb-n meg is néztem, és helyes volt a feltevésem. 25 évvel ezelõtti volt a rész.
levyrronifan 2013 febr. 20. - 17:06:13
ez a sorozat egyszeruen lenyugozó.......egy resznel se unatkoztam....nagyon profi a szereposztás minden jol kivan gondolva....sose tudtam hogy most ki a rosz ki a jó igy kell egy ilyen sorozatnak kineznie nem mind a Alguien te miranal ahol komolyan mar a elso reszben tudodd ki a rosz ki a jó........David,Ximena,Miguel,Cathy,Gabriel mind megmutatatták hogy milyen nagy szinészek talan csak egy bajom volt az is a utolso reszel hogy Carola es Ismael kozott lehetett volna legalabb egy ici pici romantika ,egy csok vagy nem tudom.....de nagyon sokan orultek volna neki szerintem......Raquelt is mar hamarabb elohozhattak volna.....de ezek melett egy igen jo sorozatott lathatunk nem bánnam ha hasonlot ujra leforgatnának ezekel a szineszekkel.......
levyrronifan 2013 febr. 19. - 13:31:35
már csak 5 rész es vege en is a végehez érkezek de megmondom nektek már nagyon rég nem lattam enyirre szuper sorozatott.....itt aztan alandoan valami porges volt sose tudtam most mi lesz.......nagyon hianyozni fogg de mivel dvden van a egesz ujra megnezem az is biztos....a szinkronhangok nagyon jol paszoltak oszes karakterhez..... talan nincs egy karakter se akit utalnak benne....meg a szegenyebbeket is szerethetok voltak....mind peldaul Nibaldo azaz Nibelungo ahogy Karen hivta....maga Karen....Hilda........es a roszakrol nem is beszelek azok mind a ketten 5 csilagossak voltak......de majd ha benezem ma egyszerre akarom a ott maradando reszt megnezni meg szeretnek irni egy oszefoglalot
juan-ZSU 2012 dec. 25. - 16:52:08
Carola sokat volt már börtönben ártatlanul.Biztos gondolta, hogy már megbûnhõdött elõre azért amit tett/tenni fog. Persze nekem se tetszik ,hogy pont õ ölte meg ráadásul a legfájdalmasabb módon. :(
10/10
rockqueen 2012 dec. 25. - 14:12:49 10/10 Előzmény den21
Amúgy fura, hogy nem vizsgálják át a gyilkosságokat/gyilkosokat. Gonzalo/Inakinak sem a börtönben lenne a helye, hanem elmegyógyintézetben, mert szerintem a skizofrénség jelenit mutatja. Raquel pedig önvédelembõl ölt, és mégis mennyit kellett ülnie. Pilar lelõtte Ricardot, amikor már el akarta õket engedni, mégis csak pár napot volt elõzetesben. Carola hidegvérrel végzett Ismaelllel, abból pedig nem is lett semmi bünti. Azt sem tudnád megállapítani/nem volt róla szó, hogy Raquelt Cecilia vagy Pilar ölte meg.
10/10
rockqueen 2012 dec. 25. - 12:33:51 10/10 Előzmény den21
Amúgy egy valaki van, akit nem szoktunk emlegetni (legfeljebb nagyon ritkán), az Ivan. Eleve mozgássérülten született, talán még az értelmi szintje is alacsony volt, õt is ugyanúgy elhagyták, a saját testvérei is semmibevették, lenézték, de mégis féltékenyek voltak rá, mert õt szerették az emberek, és a végén még meg is ölték.

Akiknek még rossz lehetett: Rebeca. Õ is Cecilia miatt szenvedett, mikor kicsi volt, hisz az apja miatta hagyta el a családját. Aztán a võlegénye meghalt, és a kálváriája folytatódott azzal, hogy elrabolták, meglõtték, autóbalesete lett, megbénült, egy lepukkant kórhába vitték. De legalább a végén kibékült Pilarral (ami áldás vagy átok? Mert Pilar szerintem nem nagy fõnyeremény.), és már kezdett is meggyógyulni.
A másik ember pedig Yolanda: õ azért, mert szerette Ivant, (az elejét még nem láttam a sorozatnak) úgy mintha a saját fia lett volna. Aztán kiderült számára, hogy milyen csúnyán végeztek vele. Meg persze vele is történtek rossz dolgok (ahogy másokkal is), de szerintem fõleg ez volt neki a legrosszabb.
10/10
rockqueen 2012 dec. 25. - 12:25:01 10/10 Előzmény den21
Én azt nem értem, hogy Carola hogy hogy megúszta ennyivel Ismael halálát, Raquel pedig nagyon sokáig raboskodott azért, mert leszúrt egy embert? Szerintem amúgy durvább az, ahogyan Ismaellel elbántak, mint ahogy Raquel Johnny-val. Ennyi erõvel Carola, és tényleg Cecilia is sokáig börtönben csücsülhettek volna, fõleg úgy, hogy Carola már bûntetett elõéletû.
10/10
rockqueen 2012 dec. 25. - 11:48:37 10/10
Én is mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!

És tetszikelem az elõttem szólókat. :D
juan-ZSU 2012 dec. 24. - 21:07:28 Előzmény den21
egyetértek az írásoddal,nem is gondoltam rá hogy Cecilia olyan mint Mabel de igazad van tényleg hasonló
10/10
den21 2012 dec. 24. - 18:28:31 10/10
igen, szerintem is :) igy egyutt megjobb volt nezni a Zárt ajtók mögött -et :)
juan-ZSU 2012 dec. 24. - 16:51:16
Én is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!Remélem még nézünk együtt sorozatokat.Jól éreztem magam. :) Ezzel a társasággal még a Zárt ajtók mögött is jobb lett szerintem.
10/10
den21 2012 dec. 24. - 14:45:31 10/10
ezuton en is nagyon szepen szeretnem megkoszonni mindenki jelenletet, nagyon kellemes tarsasag voltatok
es nagyon kedvesek, eddig meg nem volt ilyen elmenyem, illetve tapasztalatom, hogy ugy egy forumos konverzaciot az elejetol a vegeig vegig folytatni, hogy meg csak egy kisebb nezett elteres sem tortent, nem hogy mocskolodas :) egy orom volt veletek egyutt nezni a "Zárt ajtók mögött" c. telenovelat, illetve sorozatot, vigyazatok nagyon magatokra es mindenkinek a legeslegjobbakat kivanom, mindenkinek nagyon sok szerencset es sok szep jot kivanok az eletben, n ev mulva egy valosagos nosztalgia es orom lesz ezen kozos sorainkat ujra olvasni :) eg mindenkivel

ezuton kellemes es bekes unnepeket kivanok nektek, szep szent estet mindenkinek ma este, meghitt boldog karacsonyt kivanok mindenkinek es boldogsagban es sikerben gazdag boldog uj evet!

Deni.
10/10
den21 2012 dec. 24. - 14:35:07 10/10
ami engem illet, az ending -el, illetve a befejezessel kapcsolatban, vegulis a telenovela/sorozat vege nem mondhato dramainak, de happy ending -nek sem, tehat szoval nekem ez a "bittersweet" feelinget adta, vagyis keseredes erzest, illetve edes keseru erzest, hiszen tortentek jo/rossz dolgok meg a legvegen is termeszetesen, vegul a harom (3) erosen hangsulyozom es idezojelbe irom, "gonosz" elbukott, pontosan Raquel -rol, Ismael -rol es Inaki -rol beszelek, de szerintem ezt mindenki tudja, bar aki csak az elejett latta az kepes lenne Javier -t is a gonoszok koze sorolni, akar 4. -nek, pedig Javier egy nagyon jo ember, neha szigoru, neha penzehes, de egy nagyon egyenes ember es azt vettem eszre, hogy az egesz story alatt sosem hazudott, amit mondott azt mindig betartotta, visszaterve Raquel -re, Ismael -re es Gonzalo -ra, de akik az elejetol neztek ezen mesterdarabot, az tudja, hogy valahol nem voltak ok gonoszok, sem Raquel, sem Ismael sem Gonzalo csak mind a harman koveteltek azt, ami az eletben nekik is kijart volna, igaz "kicsit" aggressziv es eroszakos modon, amit mar megint csak nem csodalok es nagyon sajnalom is oket, Raquel -t is, Ismael -t is es talan meglepo lehet de talan legjobban Gonzalo -t, a vegen, hogy elrabolta a gyereket, abban a tudatban volt, hogy keresi ot a rendorseg es egy hosszu szep borton ido var ra, ennek tudataban ki ne kuzdene a szabadsagaert, akar az eleteert? sot felig mar kezdet megzavarodni, menekulni akart de annyira szerette Pilar -t, hogy nem akarta ot, maga mogott hagyni, ezert is szerette volna magaval vinni Pilar -t, Andrea -t es Diego -t, lehet sokan azt gondoljak most, hogy miert sajnalom Gonzalo -t, hiszen annyi artatlan embert megolt, nos azert mert ot megzavarta a kettos szemelyiseg jatszasa, inaki volt a gyilkos, Gonzalo pedig a szereto mindentodaado ferfi, egyszeruen nem akart emlekezni arra, hogy O gyilkos, O inaki, utalt is ra Igor nevetesse amikor Igor gyotorte, hogy mit fog szolni majd Pilar ha rajon hogy, egy gyilkost szeret, mindenki aki megprobalta ot lebuktatni es felfedni, hogy o Inaki, azokra mind demonkent tekintety, ugy tekintett rajuk hogy, azok rossz emberek, megkell oket olni, de nem mondhato Gonzalo -ra akkor sem, hogy rossz, hiszen milyen apro tettek, gondolatok kepesek valakit jo emberbol rossz emberre formalni, ott van Raquel akit Cecilia eldobott veletlen szeruen, de milyen jogon? es szegenyt az a **** ***** Johnny, 8 eves koratol 20 eves koraig zaklatta, hagy ne kelljen leirnom hogy hogy, mert felbosszant, es igen is igazat adok Raquel -nek, ezek utan elmondhatjuk hogy, Cecilia is rossz es gonosz, utana mar hiaba jatszotta a szepet es a jot meg a bolcset, utana mar konnyu, a tobbi "rossz" is utana mindig a jot jatszottak mint Cecilia, akkor ok mivel tobbek? annyival, hogy ok gyilkoltak is? ez az ami volt bennuk bosszuvagy, harag, duh, gyulolet, es ez kepes ilyen tettekhez vezetni, ez mind igaz Raquel es Ismael es Gonzalo esetere is, viszont ez nem volt meg Cecilia -ban, ha gyilkolt volna is mar O is "gonosz"? O is megeri az O penzet, szoval tehat hiszen ennyi erovel Cecilia -t is sorolhatnank a gonoszok koze, egy kis apro rossz meggondolatlan dontes az eletben, ennyin mulik, hogy utana az embert jokent vagy rosszkent itelik meg, lasd Javier helyzetet, illetve szituaciojat, az en szemelyes velemenyem szerint Javier egy nagyon jo ember, mikozben tett neha olyan dolgokat ami nem azt mutatta, de mindenkinek megvan a maga bune, tokeletes ember pedig nem letezik, Raquel -nek teljesen megertem a bosszuvagyat, de legalabb alakult volna ugy hogy az anyja, Cecilia, Raquel visszaterese utan azon lett volna, hogy Raquel -nek segiteni probaljon ez helyett meg "Pilar szemem fenye" c. konyveket irkalt... megis milyen anya az ilyen? Tovabba mi volt a kulonbseg anno a ket ikrek kozott, Raquel es Pilar kozott gyermekkorukban? semmi, talalomra hasara utott Cecilia es az egyiket kivalasztotta, ki tudja Raquel -bol milyen sikeres boldog no lehetet volna es igen is jogos volt Raquel -tol a kerdes, hogy "MIERT PONT O" es ezt a rossz dontest Cecillia hozta meg, amely kihatott Raquel egesz eletere onnantol kezdve pedig amilyen elete volt Raquel -nek, illetve amiben resze volt, szamara nem volt megallas, de voltak pillanatok ahol lehetet latni hogy O is valasztana a "normalis" jo eletet, Raquel Cecilia hibajabol lett "gonosz", akkor felmerul az emberben a kerdes hogy ki is a gonosz az aki mast "gonossza" tesz vagy maga az aki "gonossza" lett teve? ugyan ez a helyzet Ismael -el is akit az anyja Mabel, szinten elhagyott es megcsak nem is volt kepes kimondani Ismael -nek hogy, szereti, sot mitobb elis akarta arulni, meg Gonzalo -t vedte, akarcsak Cecilia Raquel -t arulta el es Pilart vedte, de Mabel megfizetett erte, mig Cecilia nem, csak 1-2 napig a bortonben, de kerdezem en miert? Raquel es Ismael tortenete egy az egyben ugyan az, meg a testverukkel es az anyjukkal is, csak Mabel megfizetett a teteiert es Cecilia pedig nem, tulajdonkeppen ha rajtam mult volna a forgatokonyv irasa, Cecilia akkor vagy meghal Ismael vagy Raquel altal vagy egy egesz eletidore a racs mogott talalta volna magat, ugy jart volna mint ahogyan Raquel fiatal koron amikor bortonbe csuktak mert megelegelte a zaklatast Jhonny reszerol vagy eltudtam volna kepzelni azt is, hogy nagy nagy nehezen de Raquel letesz a bosszurol es csatlakozik Pilar -hoz, Rebeca -hoz es ahhoz az otvar Cecilia -hoz, de hogy, Raquel elhunyt es hogy ennyi szenvedes utan nem ezt erdemelte volna az mar biztos, ahogyan Ismael sem, O mar lerakott a bosszurol a historia kozepen, rajott hogy, semmi ertelme, csak egy szereto csaladra lett volna szuksege, ahogyan Gonzalo -nak is egy csaladra es egy szereto felesegre, de atlehet azt is ertekelni, hogy kinek mi a "rossz" es a "jo" definicioja, illetve jelentese, ez szerintem relativ, mindenki mas es mas szemszogbol nezzi, ha pedig arra vetunk egy pillantast hogy, ki milyen "ending" -et avagy befejezest kapott akkor idezojelben Raquel -nek volt a "legjobb" halala, de ezek utan, Cecilia -nak is tenyleg vagy megkellett volna halnia, vagy legalabb bortonben maradnia egy orok eletidore, igy lett volna "fair", illetve igazsagos, ami pedig Ismael -t illeti, O kapta a legfajdalmasabb halalt, pedig nem ezt erdemelte volna o sem, csak egy szereto anyara es felesegre es egy csaladra vagyott mindig, szeretetre, de sosem kapta meg es amikor Carola is elutasitotta, majd Raquel is es meg veletlenul vegzett a sajat edesanyjaval, Mabel -el is veletlenul, onnantol kezdve Ismael -nek ugy erzem mar mindegy volt, olyan "fejezzuk be a bosszut" alapon gondolkozott, amikor a film kozepen mar felvetette hogy a bosszuskodasnak semmi ertelme nincs, csak elrontottak veluk az eletuket Ismael es Gonzalo, raadasul Ismael erosen befolyasolva volt Inaki altal, s, majd jon aztan Gonzalo, O neki jutott a legrosszabb befejezes, a legrosszabbat kapta, az en velemenyem szerint egy ferfi ugy gondolja szerintem, hogy inkabb ezerszer a halal mint, hogy bortonben "kislanyt" csinaljanak belole, megmondom oszinten ot is nagyon sajnalom, mivel koszonheto a Conde -eknak, folleg Renato -nak, Igor szeluteset, illetve gutauteset, a Mora csalad ezaltal feloszlott, ezek utan hagyta el Mabel a harom (3) gyermeket is, Inaki -t, Ismael -t es Ivan -t, az apjukat akartak ugye megbosszulni es azt, hogy a csalad szet is szakadt, Mabel is ott hagyta ez miatt a gyermekeket, akarcsak mint Cecilia, ezert nem is ertem, hogy mivel is kulonbek, Cecilia Pilar -os, Mabel meg Gonzal -os volt, akkor miert is elte tul Cecilia ezt az egesz bonyadalmat? Mabel pedig meg nem? Miben kulonbozik Mabel es Cecilia a korulmenyektol fuggetlenul? semmiben, csak annyiban, hogy Mabel harom (3) gyermeket hagyott el egyszere mig Cecilia ket ikreket valasztott szet, nem is tudom, melyik a rosszabb es a csunyabb dolog. Ami Javiert illeti, sajnalom, hogy egyedul maradt Ignacia nelkul, Pilar nelkul, de majd Christina az uj szomszedno helyetesiteni fogja oket ;) de remelem Javier tanult a hibaibol es nem lesz eroszakos, hanem jol fog banni Christina -val, amiben biztos vagyok, szoval tehat tulajdonkeppen a vegen a Christina -s jelenettel azt akarta elmondani a telenovela, hogy Javier -nek megsem "drama ending" -je van, illetve dramai befejezese, hanem osszefog jonni Christina -val, csak tanult a hibaibol es Javier a jo oldalat fogja mutatni, nagyon tetszett ahogy a vegen Javier a kepernyobe nezett, a nezok szemebe es megvonja a valat mintha azt mondana, hogy, "ez van" :) de akiknek a legjobb lett a vege illetve akik a legjobb befejezest kaptak es a befejezes a legjobban kedvez, azok: Carola (meguszta, hogy kivegezte Ismael -t), Hilda es Emilio (a kozos gyermekuk, Ignacia mar csak cseresznye a habon, es hab a tortan), Pilar es Rebeca (felalt a toloszekbol vegre, megfog gyogyulni), bar Pilar egyedul maradt a vegen, se Sebastian, se Javier, se Gonzalo/Roberto/Inaki, de tulelte es a gyermekei is ugy szinten, Andrea es Diego, ez az ami neki a legfontosabb. Nibaldobol enekes lett, bar szamomra vegul tisztan nem derult ki, hogy Yolanda -val vagy Karen -el marad, de a vegen mintha Yolanda fele billent volna a merleg. Carola -at, pedig kulon megkell emliteni, nagyon nagyon jol alakitott es raadasul meg a magyarhangja is perfekt volt, mas hangot elsem tudnek neki kepzelni, minden tisztelettem Ximena -e, akik szinten nagyon jol alakitottak: David (Ismael/Ivan es Leonardo) kettos szerepet jatszott, akkor Maritza (Pilar/Raquel) szinten kettos szerep es Miguel Varoni (Javier) hihetetlen nagy szinesz, imadtam az arc kifejezeseit, Sofia (Hilda) nagyon nagyon tehetseges es fiatal, a legeslegjobbakat kivanom neki, gyonyoruszep szineszno es biztos vagyok benne, hogy nagyon nagyon nagy siker es karrier all elotte es hogy rengeteg sajat filmje lesz, vegul Gabriel Porras (Inaki/Gonzalo/Roberto) nagyon jol alakitotta az artatlant es akirol sosem lehet megfeletkezni, Catherine (Ignacia), nagyon nagyon felkapott szineszno, szinte nincs olyan Telemundo telenovela, amelyben ne latnam szerepelni, sot, mitobb, Televisa telenovela -ban is egyfolytaban ot latni, O elerte a csucsot :) Karla (Rebeca) -t es Gabriel Valenzuela (Emilio) -t is szinten megkell emliteni, nagyon jol jatszotta Karla Rebeca szerepet, hogy megbenult na es persze a tobbiek is nagyon nagyon jok voltak, a valogatas kifogastalan volt, az en szemelyes kedvenceim a "Zárt ajtók mögött" c. telenovela -bol: Carola, Raquel, Hilda, Ismael, Javier, Inaki, eveket tudnek meg beszelni a befejezesrol. A kedvenc telenovelam a "A szerelem ösvényei" c. telenovela amely 2002 -es es IMDB -n 10/10 es pontal rendelkezik, 10-11 eve egyetlen egy telenovela sem volt kepes nalam letaszitani a tronrol "A szerelem ösvényei" c. sorozatot, na most ezt a "Zárt ajtók mögött" c. sorozat megtette :) ez a telenovela egy orokeletre a szivembe lopta magat es amint irtam egy szonak szaz a vege, ez egy mesteri alkotas, ez egy mesterdarab, meg akkor is, hogy ha neha logikatlan volt, de a telenovelak nem a logikarol hiresek es meg akkor is ha azt szerettuk volna, hogy picit maskeppen tortenjenek a dolgok, folleg a befejezessel kapcsolatban.
10/10
den21 2012 dec. 24. - 14:32:00 10/10
ami engem illet, az ending -el, illetve a befejezessel kapcsolatban,
vegulis a telenovela/sorozat vege nem mondhato dramainak, de happy ending -nek sem, tehat szoval nekem ez a "bittersweet" feelinget adta, vagyis keseredes erzest, illetve edes keseru erzest, hiszen tortentek jo/rossz dolgok meg a legvegen is termeszetesen, vegul a harom (3) erosen hangsulyozom es idezojelbe irom, "gonosz" elbukott, pontosan Raquel -rol, Ismael -rol es Inaki -rol beszelek, de szerintem ezt mindenki tudja, bar aki csak az elejett latta az kepes lenne Javier -t is a gonoszok koze sorolni, akar 4. -nek, pedig Javier egy nagyon jo ember, neha szigoru, neha penzehes, de egy nagyon egyenes ember es azt vettem eszre, hogy az egesz story alatt sosem hazudott, amit mondott azt mindig betartotta, visszaterve Raquel -re, Ismael -re es Gonzalo -ra, de akik az elejetol neztek ezen mesterdarabot, az tudja, hogy valahol nem voltak ok gonoszok, sem Raquel, sem Ismael sem Gonzalo csak mind a harman koveteltek azt, ami az eletben nekik is kijart volna, igaz "kicsit" aggressziv es eroszakos modon, amit mar megint csak nem csodalok es nagyon sajnalom is oket, Raquel -t is, Ismael -t is es talan meglepo lehet de talan legjobban Gonzalo -t, a vegen, hogy elrabolta a gyereket, abban a tudatban volt, hogy keresi ot a rendorseg es egy hosszu szep borton ido var ra, ennek tudataban ki ne kuzdene a szabadsagaert, akar az eleteert? sot felig mar kezdet megzavarodni, menekulni akart de annyira szerette Pilar -t, hogy nem akarta ot, maga mogott hagyni, ezert is szerette volna magaval vinni Pilar -t, Andrea -t es Diego -t, lehet sokan azt gondoljak most, hogy miert sajnalom Gonzalo -t, hiszen annyi artatlan embert megolt, nos azert mert ot megzavarta a kettos szemelyiseg jatszasa, inaki volt a gyilkos, Gonzalo pedig a szereto mindentodaado ferfi, egyszeruen nem akart emlekezni arra, hogy O gyilkos, O inaki, utalt is ra Igor nevetesse amikor Igor gyotorte, hogy mit fog szolni majd Pilar ha rajon hogy, egy gyilkost szeret, mindenki aki megprobalta ot lebuktatni es felfedni, hogy o Inaki, azokra mind demonkent tekintety, ugy tekintett rajuk hogy, azok rossz emberek, megkell oket olni, de nem mondhato Gonzalo -ra akkor sem, hogy rossz, hiszen milyen apro tettek, gondolatok kepesek valakit jo emberbol rossz emberre formalni, ott van Raquel akit Cecilia eldobott veletlen szeruen, de milyen jogon? es szegenyt az a **** ***** Johnny, 8 eves koratol 20 eves koraig zaklatta, hagy ne kelljen leirnom hogy hogy, mert felbosszant, es igen is igazat adok Raquel -nek, ezek utan elmondhatjuk hogy, Cecilia is rossz es gonosz, utana mar hiaba jatszotta a szepet es a jot meg a bolcset, utana mar konnyu, a tobbi "rossz" is utana mindig a jot jatszottak mint Cecilia, akkor ok mivel tobbek? annyival, hogy ok gyilkoltak is? ez az ami volt bennuk bosszuvagy, harag, duh, gyulolet, es ez kepes ilyen tettekhez vezetni, ez mind igaz Raquel es Ismael es Gonzalo esetere is, viszont ez nem volt meg Cecilia -ban, ha gyilkolt volna is mar O is "gonosz"? O is megeri az O penzet, szoval tehat hiszen ennyi erovel Cecilia -t is sorolhatnank a gonoszok koze, egy kis apro rossz meggondolatlan dontes az eletben,
ennyin mulik, hogy utana az embert jokent vagy rosszkent itelik meg, lasd Javier helyzetet, illetve szituaciojat,
az en szemelyes velemenyem szerint Javier egy nagyon jo ember, mikozben tett neha olyan dolgokat ami nem azt mutatta, de mindenkinek megvan a maga bune, tokeletes ember pedig nem letezik, Raquel -nek teljesen megertem a bosszuvagyat, de legalabb alakult volna ugy hogy az anyja, Cecilia, Raquel visszaterese utan azon lett volna hogy
Raquel -nek segiteni probaljon ez helyett meg "Pilar szemem fenye" c. konyveket irkalt... megis milyen anya az ilyen? Tovabba mi volt a kulonbseg anno a ket ikrek kozott, Raquel es Pilar kozott gyermekkorukban? semmi, talalomra hasara utott Cecilia es az egyiket kivalasztotta, ki tudja Raquel -bol milyen sikeres boldog no lehetet volna es igen is jogos volt Raquel -tol a kerdes, hogy "MIERT PONT O" es ezt a rossz dontest Cecillia hozta meg, amely kihatott Raquel egesz eletere onnantol kezdve pedig amilyen elete volt Raquel -nek, illetve amiben resze volt, szamara nem volt megallas, de voltak pillanatok ahol lehetet latni hogy O is valasztana a "normalis" jo eletet, Raquel Cecilia hibajabol lett "gonosz", akkor felmerul az emberben a kerdes hogy ki is a gonosz az aki mast "gonossza" tesz vagy maga az aki "gonossza" lett teve? ugyan ez a helyzet Ismael -el is akit az anyja Mabel, szinten elhagyott es megcsak nem is volt kepes kimondani Ismael -nek hogy, szereti, sot mitobb elis akarta arulni, meg Gonzalo -t vedte, akarcsak Cecilia Raquel -t arulta el es Pilart vedte, de Mabel megfizetett erte, mig Cecilia nem, csak 1-2 napig a bortonben, de kerdezem en miert? Raquel es Ismael tortenete egy az egyben ugyan az, meg a testverukkel es az anyjukkal is, csak Mabel megfizetett a teteiert es Cecilia pedig nem, tulajdonkeppen ha rajtam mult volna a forgatokonyv irasa, Cecilia akkor vagy meghal Ismael vagy Raquel altal vagy egy egesz eletidore a racs mogott talalta volna magat, ugy jart volna mint ahogyan Raquel fiatal koron amikor bortonbe csuktak mert megelegelte a zaklatast Jhonny reszerol vagy eltudtam volna kepzelni azt is, hogy nagy nagy nehezen de Raquel letesz a bosszurol es csatlakozik Pilar -hoz, Rebeca -hoz es ahhoz az otvar Cecilia -hoz, de hogy, Raquel elhunyt es hogy ennyi szenvedes utan nem ezt erdemelte volna az mar biztos, ahogyan Ismael sem, O mar lerakott a bosszurol a historia kozepen, rajott hogy, semmi ertelme, csak egy szereto csaladra lett volna szuksege, ahogyan Gonzalo -nak is egy csaladra es egy szereto felesegre, de atlehet azt is ertekelni, hogy kinek mi a "rossz" es a "jo" definicioja, illetve jelentese, ez szerintem relativ, mindenki mas es mas szemszogbol nezzi, ha pedig arra vetunk egy pillantast hogy, ki milyen "ending" -et avagy befejezest kapott akkor idezojelben Raquel -nek volt a "legjobb" halala, de ezek utan, Cecilianak is tenyleg vagy megkellett volna halnia, vagy legalabb bortonben maradnia egy orok eletidore, igy lett volna "fair", illetve igazsagos, ami pedig Ismael -t illeti, O kapta a legfajdalmasabb halalt, pedig nem ezt erdemelte volna o sem, csak egy szereto anyara es felesegre es egy csaladra vagyott mindig, szeretetre, de sosem kapta meg es amikor Carola is elutasitotta, majd Raquel is es meg veletlenul vegzett a sajat edesanyjaval, Mabel -el is veletlenul, onnantol kezdve Ismael -nek ugy erzem mar mindegy volt, olyan "fejezzuk be a bosszut" alapon gondolkozott, amikor a film kozepen mar felvetette hogy a bosszuskodasnak semmi ertelme nincs, csak elrontottak veluk az eletuket Ismael es Gonzalo, raadasul Ismael erosen befolyasolva volt Inaki altal, s, majd jon aztan Gonzalo, O neki jutott a legrosszabb befejezes, a legrosszabbat kapta, az en velemenyem szerint egy ferfi ugy gondolja szerintem, hogy inkabb ezerszer a halal mint, hogy bortonben "kislanyt" csinaljanak belole,
megmondom oszinten ot is nagyon sajnalom, mivel koszonheto a Conde -eknak, folleg Renato -nak, Igor szeluteset, illetve gutauteset, a Mora csalad ezaltal feloszlott, ezek utan hagyta el Mabel a harom (3) gyermeket is, Inaki -t, Ismael -t es Ivan -t, az apjukat akartak ugye megbosszulni es azt, hogy a csalad szet is szakadt, Mabel is ott hagyta ez miatt a gyermekeket, akarcsak mint Cecilia, ezert nem is ertem, hogy mivel is kulonbek,
Cecilia Pilar -os, Mabel meg Gonzal -os volt, akkor miert is elte tul Cecilia ezt az egesz bonyadalmat? Mabel pedig meg nem? Miben kulonbozik Mabel es Cecilia a korulmenyektol fuggetlenul? semmiben, csak annyiban, hogy Mabel harom (3) gyermeket hagyott el egyszere mig Cecilia ket ikreket valasztott szet, nem is tudom, melyik a rosszabb es a csunyabb dolog. Ami Javiert illeti, sajnalom, hogy egyedul maradt Ignacia nelkul, Pilar nelkul, de majd Christina az uj szomszedno helyetesiteni fogja oket ;) de remelem Javier tanult a hibaibol es nem lesz eroszakos, hanem jol fog banni Christina -val, amiben biztos vagyok, szoval tehat tulajdonkeppen a vegen a Christina -s jelenettel azt akarta elmondani a telenovela, hogy Javier -nek megsem "drama ending" -je van, illetve dramai befejezese, hanem osszefog jonni Christina -val, csak tanult a hibaibol es Javier a jo oldalat fogja mutatni,
nagyon tetszett ahogy a vegen Javier a kepernyobe nezett, a nezok szemebe es megvonja a valat mintha azt mondana, hogy, "ez van" :) de akiknek a legjobb lett a vege illetve akik a legjobb befejezest kaptak es a befejezes a legjobban kedvez, azok: Carola (meguszta, hogy kivegezte Ismael -t), Hilda es Emilio (a kozos gyermekuk, Ignacia mar csak cseresznye a habon, es hab a tortan), Pilar es Rebeca (felalt a toloszekbol vegre, megfog gyogyulni),
bar Pilar egyedul maradt a vegen, se Sebastian, se Javier, se Gonzalo/Roberto/Inaki, de tulelte es a gyermekei is ugy szinten, Andrea es Diego, ez az ami neki a legfontosabb. Nibaldobol enekes lett, bar szamomra vegul tisztan nem derult ki, hogy Yolanda -val vagy Karen -el marad, de a vegen mintha Yolanda fele billent volna a merleg.
Carola -at, pedig kulon megkell emliteni, nagyon nagyon jol alakitott es raadasul meg a magyarhangja is perfekt volt, mas hangot elsem tudnek neki kepzelni, minden tisztelettem Ximena -e, akik szinten nagyon jol alakitottak: David (Ismael/Ivan es Leonardo) kettos szerepet jatszott, akkor Maritza (Pilar/Raquel) szinten kettos szerep es Miguel Varoni (Javier) hihetetlen nagy szinesz, imadtam az arc kifejezeseit, Sofia (Hilda) nagyon nagyon tehetseges es fiatal, a legeslegjobbakat kivanom neki, gyonyoruszep szineszno es biztos vagyok benne, hogy nagyon nagyon nagy siker es karrier all elotte es hogy rengeteg sajat filmje lesz, vegul Gabriel Porras (Inaki/Gonzalo/Roberto) nagyon jol alakitotta az artatlant es akirol sosem lehet megfeletkezni, Catherine (Ignacia), nagyon nagyon felkapott szineszno, szinte nincs olyan Telemundo telenovela, amelyben ne latnam szerepelni, sot, mitobb, Televisa telenovela -ban is egyfolytaban ot latni, O elerte a csucsot :) Karla (Rebeca) -t es Gabriel Valenzuela (Emilio) -t is szinten megkell emliteni, nagyon jol jatszotta Karla Rebeca szerepet, hogy megbenult na es persze a tobbiek is nagyon nagyon jok voltak, a valogatas kifogastalan volt, az en szemelyes kedvenceim a "Zárt ajtók mögött" c. telenovela -bol: Carola, Raquel, Hilda, Ismael, Javier, Inaki, eveket tudnek meg beszelni a befejezesrol. A kedvenc telenovelam a "A szerelem ösvényei" c. telenovela amely 2002 -es es IMDB -n 10/10 es pontal rendelkezik, 10-11 eve egyetlen egy telenovela sem volt kepes nalam letaszitani a tronrol "A szerelem ösvényei" c. sorozatot, na most ezt a "Zárt ajtók mögött" c. sorozat megtette :) ez a telenovela egy orokeletre a szivembe lopta magat es amint irtam egy szonak szaz a vege, ez egy mesteri alkotas, ez egy mesterdarab, meg akkor is, hogy ha neha logikatlan volt, de a telenovelak nem a logikarol hiresek es meg akkor is ha azt szerettuk volna, hogy picit maskeppen tortenjenek a dolgok, folleg a befejezessel kapcsolatban.
juan-ZSU 2012 dec. 24. - 12:27:38
szia
igen mi is kedveltük Ismaelt,Raquelt meg nekem Carola is kedvenc
érdekes Pilarként nem annyira kedveltük Maritzát de Raquelként igen :D jól állnak neki a gonosz szerepek
Ignacia is elég bonyolult természetû
Összes hozzászólás