Libikóka / 0127

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: Közel 3 ezer milliárd forint bevétele volt hazánknak az 1990. óta folyó privatizációból. Ennyi pénzből több mint 2 ezer kilométer autópálya is épülhetett volna. De se autópálya, se pénz. Magyarország is úgy járt, mint az egyszeri ember, aki eladta a zongorát, és az árából este jól bevacsorázott.

A privatizációs bevételekből kozmetikázott állami költségvetésbe így könnyedén belefért az a 200 milliárdos bevétel kiesés is, ami a kormány "nagy áfa-csökkentési" akciója miatt keletkezik. Még akkor is, ha az óriás plakátokon hirdetett kampány a mindennapi élelmiszerek árát, a rezsiköltségeket, és a közlekedési tarifákat például egyáltalán nem érinti.

Még jobban kell gazdálkodniuk viszont a felsőoktatási intézményeknek. Ezért március 1-től egy volt szdsz-s gazdasági és négy korábbi szocialista pénzügyminisztert, valamint közel 60, a jelenlegi kormánykoalíció holdudvarához tartozó személyt delegált Magyar Bálint az egyetemek és főiskolák a Gazdasági Tanácsába.

A műsor ismertetése: A gazdaságról sokaknak olyan elsőre bonyolultnak tűnő fogalmak jutnak az eszébe, mint az ikerdeficit, vagy a Marshall-kereszt. A gazdasági élet eseményeiről szóló hírek azonban nem csak a pénzvilágot értő és abból élő embereket érintik. A gazdaságpolitikai döntések rövid- és hosszútávon egyaránt befolyásolják mindannyiunk életét. A gazdaság napi történéseinek jelentőségét viszont csak akkor érthetjük meg, ha ismerjük a döntések hátterét, illetve azok jövőbeni hatását mindennapjainkra. A Hír TV gazdasági magazinjának a riporterei hétről-hétre arra vállalkoznak, hogy érthetővé, átláthatóvá és világossá tegyék a magyar gazdasági élet eseményeit, ráadásul mindezt közérthető nyelven.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?