A múlt árnyékában

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott szlovák tévéfilmsorozat, 115. rész, 60 perc

Értékelés:

34 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Hanát zavarja, hogy Mario a lovas kaszkadőrök vezetője a filmforgatáson és nagyon nem örül neki. Már az elején konfiktusba keverednek, és emiatt a rendezőnek kétségei támadnak a lovas jelenetekkel kapcsolatban. Béla lehetetlen feladatokat ad Susorenynek, aki a végkimerülésig dolgozik, hogy elintézzen mindent, de ezt Marry nem nézi jó szemmel. Simona megijed Karol fenyegetéseitől és Duban segítségét kéri, ám a beszélgetés érdekes irányba terelődik. Kicsi John és Nagy John Fatimából szeretne filmsztárt faragni, de a kiszemelt nagyon makacs. Simona szeretné rendbe hozni Filip ügyét a tanárnőjével, ezért kitalál valamit, amihez Marrytől kér segítséget. Mario összefut Adammal és megpróbálja féltékennyé tenni a fiút...

A műsor ismertetése: A Zavodsky család évenkénti tradicionális ünnepségére készül, noha Albertnek és a lányának, Simonának más elképzelése van az ünneplésről. Időközben Albert fia, Adam is megérkezik, aki nagyapja, Osvald segítségét kéri, hogy húzza ki a csávából. Azonban ekkor még nem sejti, hogy a segítségnek súlyos ára van, ami jelentősen megváltoztathatja a birtok jövőjét. Az ünnepségre érkezik egy lovas kaszkadőr csapat is, akik között ott van Hana, a tehetséges lovas lány, aki versenyre kel Adammel és annak zabolátlan lovával, Fargóval.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Trágár János 2019 jan. 04. - 11:38:09
Pontosan! Oswaldnak pedig 5 méteres aranyszobrot emeltetnek a lóistálló előtt, amit közadakozásból finanszíroznak majd a rajongók.
10/10
lacuspapa 2018 szept. 19. - 21:05:51 10/10 Előzmény napraforgó
Köszönöm!
7/10
napraforgó 2018 szept. 19. - 19:43:04 7/10 Előzmény lacuspapa
160 részes.
10/10
lacuspapa 2018 szept. 19. - 14:29:59 10/10
Tudja valaki,hogy hány részes a film? Ha igen köszsönöm az infót!
10/10
surildi 2018 jún. 04. - 14:41:42 10/10
Most kapcsolidtam be a filmbe, ahogy beleneztem sztem jo kis csaladi sotozat, ugyhogy bovult a palettam. Erdeszhaz - Charly... :)
7/10
napraforgó 2017 okt. 25. - 17:34:57 7/10
Mery (láttam a telefonban így írják a nevét, nem a-val) hipp-hopp, seperc alatt visszaszeretett Susoba és már másnap (!) meg is tartották az esküvõt. Nem tudom, Lukast minek kellett visszahozni egy percre. Danka lánya Maria lett, de úgy tûnik, a szlovákok is baromira anglománok, mert természetesen a kis Maria is rögvest Mery lett. A két lovász meg nem Janko, hanem John. Röhejes.
De úgy mindent szépen lezártak, Albert megbocsátott, Oszvald meghalt, az esküvõ lezajlott, Danka kiugrott a szülõágyból, hogy õ is ott lehessen, még Adela és Milán is elõkerültek pár másodpercre. Karol is benézett az ajtón a kockás ingében, a jövõben tán gyakrabban láthatja a Simivel közös gyerekeit.
Remélhetõleg Rasto is fölépül és a hisztérika színésznõ is "meggyógyul". Az élet szép...
malvinkicska 2017 okt. 25. - 17:31:47
Valóban nem Osvald ölte meg a kutyát de õ volt a gyanúsított, mert Albert azt gondolta.
Mary és Suso nagy nehézségek árán csak össze házasodtak, szép volt a családtól mindenki hozzá járult valamivel.
Simona csak nem bocsátott meg Carolnak, azt mondta viselkedjen úgy, a gyerekek elfogadják.
A kisbaba aranyos volt, most még sikerült, olyan pici is mint amilyen kellet.
Az öreg a beteg ágyán csak azt kívánta Albert bocsásson meg neki, mert úgy tud elmenni az örök mezõkre.
Albert a kemény fejével csak kimondta, megbocsát.
Aztán az öreg látta a fiatal életét, biztosan így távozott.
Köszönöm szépen a sok hónapi társalgást, amikor nem láttam leírtad, valóban ez egy családi sorozat volt.
7/10
napraforgó 2017 okt. 24. - 17:39:01 7/10
Nem Oszvald ölte meg a kutyát. Egy visszaemlékezésbõl kiderült, hogy a Zavodczkiakat rá akarták kényszeríteni, hogy vigyék be a birtokot a közösbe. Dusán nem akarta, de Oszvaldnak azt mondta egy ember a kocsmában, hogy akkor velük is az történik majd, mint a kutyájukkal. Vagyis mindkettejüket megölték volna a kommunisták. Ezért ölte meg Oszvald a bátyját, balesetnek álcázva, és aztán õ bevitte a birtokot a TSZ-be.
Albertet megértem, hogy nem akar megbocsátani az apja gyilkosának. Inkább Terezán csodálkozom, mert neki az egész családját kiirtotta és õ mégis meg tudott békélni.
Zuzka teljesen elhülyült a végére. Mindig olyan józan, talpraesett kis nõ volt, most meg sehogy sem akarta észrevenni, hogy Meryt zavarja a Lukas-téma, de õ csak erõltette és már lovas esküvõt vizionált, hiába próbálta leállítani a nõvére jópárszor, hogy hagyja már a témát, csak nem akarta megérteni.
Suso meg úgy meglepõdött a "legénykéréstõl", hogy félrenyelte a falatot és majdnem megfulladt.
Danka meg miért rohangál a boltba az utolsó hónapban? A szatyor méretébõl ítélve nemcsak vajat, meg tejfölt vett. És õ is hülye, hogy nem akart a kórházba bemenni, mert még van hátra pár hete.
Na mindegy, holnap már úgyis vége lesz.
Mindent összevetve - a lüke lovászokat is beleértve - azért még így is jobb volt, mint a mexikói bugyutaságok.
malvinkicska 2017 okt. 24. - 16:59:03 Előzmény napraforgó
A mai részben megszületett a bab és ugye Simi volt aki kórházba vitte Dankát érdekes ez a sors fintora.
Mary még is Susot kérte férjéül az ahogy viselkedik kész kabaré, nagyon laposan, tette magát megfúl a kérdés hallatán.

Albert nem akar megbocsátani Osvaldnak, olyan dolgokat emleget aminek ennyi év után már nem sok értelme van, az õ kutyáját is biztos akkoriban õ ölte meg.
A sorozat mostanában nagyon elfáradt erõtlen már régen de már holnap vége.
siegl 2017 okt. 24. - 16:24:33
Ez a sorozat nagyon jól kezdõdött, de sajnos egyre gyengébb lesz.
Kimondottan unalmas, idétlen mellékszereplõkkel teljesen eltértek az eredeti témától.
malvinkicska 2017 okt. 21. - 13:05:56 Előzmény napraforgó
A véleményem az ilyen jelenetet nem így kell felépíteni, mert ez egyszerûen nagyon gagyi volt, mert csak azt mutatták már a földön Boris, a fegyver valóban honnan került elõ, és sorolhatnám, a másik az is igaz önvédelem volt. szóval elég kis silány lett a vége felé amit sajnálok, mert ezt én egy család regénynek tartottam, de sok simítani való van rajta.
7/10
napraforgó 2017 okt. 21. - 05:29:58 7/10
A történtekkel kapcsolatban van néhány kérdésem.
Honnan kapta elõ Oszvald az a pisztolyt oly hirtelen, súlyos sebbel a hasán? Mivel korábban Boris fogja volt, és õ hozott neki ruhát, nem hiszem, hogy egy pisztolyt is betett volna az ünneplõ ruhába. Az irodában sem lehetett, mert korábban, Oszvald távozásakor még a falon lévõ antik fegyvereket is eltávolították. Ez meg egy modern pisztoly volt.... Ja, és hogyan tudta Borist úgy meglõni oldalról, hogy telibe kapta a lövést?
Bakula Oszvaldról azt mondja, hogy most még egy gyilkosság szárad a lelkén és ha túléli a lövést, nem menekülhet meg a börtöntõl. Ez szerintem úgy hülyeség, ahogy elhangzott. Mi van a jogos védelmi helyzettel? Boris pisztollyal fenyegetett egy embert, lelõtt egy másikat, történetesen épp a késõbbi gyilkosát, újra üldözte, meg akarta ölni Hanát, az õ lelövése, kiiktatása az önvédelem volt és az azzal egy tekintet alá esõ jogos védelmi helyzet volt. Meglehet, hogy Oszvald nem is akarta megölni, csak meglõni, de mivel öreg volt és sebesült, ráadásul egy feszült helyzetben cselekedett, nem is tudott pontosan célozni. Boris pechje volt, hogy a golyó halálos sebet ütött rajta.
A nyomozó Simona kihallgatásakor azt mondja, hogy nyugodjon meg, mert a szerzõdések így érvénytelenné váltak. Na ez is milyen dolog. Egy rendõr nem nyilváníthat érvénytelenné polgári jogi szerzõdéseket, annak megállapítását a bíróságtól kell kérni.
Azon meglepõdtem, hogy Dubánnak még volt bõr a képén megjelenni Simonánál és szerelmet vallani. Vajon mire számított?
Lukas szerencsére távozott, rájött, hogy Merynek a lovak mindig fontosabbak lesznek nála.
malvinkicska 2017 okt. 20. - 17:00:50
Boris meghalt az apja oltotta ki az életét, nem hagyta, hogy Hana meghaljon mivel az az õ imádott Fridájára hasonlít azt látja benne.
Duban lehet bele szeretett simibe de annak õ már nem kell. Marynak kinyílt a szeme és belátja Suso hozzá való.
Albert nagyon gonosz volt még a kutyával is de késõbb jámborodott valamit.
Az biztos az öreg Osvald sok mindenek az okozója de azért tett valami jót is.
Két rész és vége remélem megszületik a baba is .
malvinkicska 2017 okt. 19. - 18:03:48
Megnéztem én is azt szûrtem le a szlovákoknak nem kell ilyen pisztolyos jelenet , mert ez elég béna volt ahogy kivitelezték.a lényeg nem gyõzött az ördög fajzat. A másik Mary teljesen el van kábulva, nem látja egy önzõ egoista pacákkal van dolga. Lassan a végére érünk de már nem is baj.
7/10
napraforgó 2017 okt. 19. - 17:05:28 7/10
A mai részben bõven volt történés és izgalom. Boris terve nem jött be, hiába fizetett le egy bírót is akár, mert az öreg elõre gondolkodott és nyilván õ meg a részvényes üzlettársakat fizette le. Így nem lett meg Borisnak a többségi szavazata (bár nem tudom, hogy lett volna meg, hisz az idegen részvényeseknek összesen csak 49 %-uk volt). De ez az ördögfajzat is tud rögtönözni, túszul ejtette Hanát. Azért jól meglepte a családját, hogy milyen fia van. Érdekes, hogy senki nem érdeklõdött az anyjáról...
Boris Albert unokatestvére, hisz a szüleik testvérek voltak.
A másik vonal a szegény ló haldoklása és ennek kapcsán megmutatkozott Lukas jelleme is. Nem értem a szegény hülye Meryt, mi a fenét akar megmenteni egy ilyen kapcsolaton? Ez az ember egy egoista önzõ dög, érzéketlen minden emberi és állati problémára, nem érdekli semmi és sen,i, csak neki legyen jó. Merynek már akkor gyanakodni kellett volna, amikor az apjával kapcsolatban hazudott neki.
malvinkicska 2017 okt. 18. - 17:32:13
A mai részben csak a lovászok majomkodtak milyen szemtelen a fiatal miket kérdet a szomszéd nõtõl de az jól megmondta neki jól tette lehetett volna egy kicsit tartalmasabb is, unalmas már ez a sok sületlenség.
Aztán Adam jól begurult és megütötte Dubant, pedig az is valahol rászedett balek, hagyta magát ügyvéd létére.
Aztán Mary és a pacák ahogy beszélgettek egy öntõ alak ez a Lukas remélem észre tér M és látja kivel van dolga.
Az érdekes volt a ló volt gazdája meghalt és szemléltették az állat is érzett valamit, ez is egy elgondolkodtató.
Aztán az a szemét levette a bilincset az apjáról de azt nem értem miért kellet az öreget megalázni, hiszen úgy sem ment volna el attól a sakáltól.
Simi és Carol beszélgetése is belátták a hibáikat.
Az nagy volt mikor a végén megjelent az öreg és Boris utána, várom mi lesz mivel be akarja kebelezni a birtokot, és utána földig rombolni, az öreg zt mondta ez nem lehetséges.
7/10
napraforgó 2017 okt. 18. - 17:22:16 7/10
Kezd kibontakozni a történet, már a család számára is nyilvánvaló, hogy Boris akarja átvenni a céget. Nem tudom, mit akar Oszvalddal, nem hiszem, hogy õ mellette fog szavazni. Az a kövér nõ hogy fönnakadt Adam és Hana jelenlétén, érdekes, hogy a korábbi alkalommal nem volt kifogása Tereza ellen.
Lukas kimutatta a foga fehérit, Mery kezd rájönni, miféle ember a férfi. Csak a pénz, meg a flanc számít neki. Már korábban is elgondolkodtam azon, hogy ha õ elvégezte az állatorvosit, akkor miért nem praktizál, miért gyógyszerügynök? És miért ment állatorvosi pályára, ha idegesítik a lovak, meg az istállószag.
Nagy John ártatlan, nem volt etye-petye a szomszédasszonnyal, csak a részeg hortyogás.
Szegény lovacska meg megérezte a gazdája halálát, azért lett szomorú.
Nagyon a finisben vagyunk, a végére minden megoldódik.
Sajnálom, hogy azt a szegény Rastot úgy ottfelejtették a kórházban, Adam és Hana eleinte minden nap odajárkáltak és ültek az ágya mellett félnapokat, most meg még említés szinten sem kerül elõ a neve. Mivel Adam elvállalta Rasto cégének vezetését, én elvártam volna, hogy néha megjelenjen a reptéren, esetleg elvigyen egy-egy gépet ide-oda, de úgy tûnik a gépek repülnek nélküle is.
Danka gyerekének is meg kell még születni, remélem nem olyan halivúdi villámszülés lesz, hogy jajdul kettõt és már ki is pottyan a gyerek.
malvinkicska 2017 okt. 17. - 18:16:28
Az elõbb nem tudtam befejezni telefonom volt, de te jobban értesz ezekhez a dolgokhoz, én nem vagyok ebben olyan jártas, és leírtad, azt én sem értem, hogy milyen ott a törvény, hogy egyik percrõl a másikra történek ilyen dolgok. Az is lehet Duban bánja már de Simi teljesen összetört mivel neki csak hóhányó férfiak jutottak.

Az a jó nem sokáig bohóckodnak már a lovászok lassan vége.
7/10
napraforgó 2017 okt. 17. - 17:29:51 7/10
Úgy tûnik, hogy a Zavodczki család beleapportálta a birtokot is a létrehozott részvénytársaságba, nemcsak a lótenyésztést és a takarmánygyártási tevékenységet. Mivel a birtok a részvénytársaság tulajdonába ment át, most majd megpróbálnak Borisék trükközni. Bár még mindig nem értem, hogyan válthatnák le Simonát (nem tudom õ mi lett, az Rt. elnöke?), ha megtartották az 51 %-ot. A tõkeemelés nem hat ki a teljes Rt.-re, meg tudnák csinálni, hogy csak a 49 % vonatkozásában emelik a tõkét és akkor az már meghaladná az 50%-ot? Ezt nem értem, hogy is megy ez. Vajon úgy akarják leváltani Simonát, hogy oszvald nem jelenik meg a közgyûlésen, így a többiek többségbe ketrülnek a szavazati jogukkal???

Nekem úgy tûnik, hogy Dubán már megbánta, hogy belement ebbe az átverésbe, õszintén megkedvelte, talán meg is szerette Simonát és talán valóban segíteni akar. Csak hát már elveszítette a nõ bizalmát, tán el sem fogadnák a segítségét.
Nagy John sajnos megint ostoba volt, megint a hülye barátjától kért tanácsot. Kicsi John és Caprio meg jól meghülyítették, jól leitatták, ezért nem lett semmi a Lenkával töltendõ éjszakából. Már nem elõször járt pórul, ha a "nagyokos" barátjára hallgat.
malvinkicska 2017 okt. 17. - 17:00:22 Előzmény napraforgó
A mai részben Simi rájött csak Játszott vele Duban a pénz miatt, érzelmek nem voltak csak játszadozott vele.
Aztán Tereza próbálta vigasztalni, de õ nagyon sértõdött ami érthetõ.
Aztán I és M nagyon össze melegedtek még festõ állványt is vett I maradjon vele.
Összes hozzászólás