Mesék a végtelen történetből / Bátorságjelvény

Bakancslistához adom
kanadai-német filmsorozat, 9. rész

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Mivel Mr. Blanken keresztül nem sikerült megfogni Bastian apját, Xaida újabb cselt eszel ki. Az ingatlanügynöknőt, vagyis Aprilt szabadítja rá, aki minden női vonzerejét beveti Bastian apjának meghódítására. A Kislány Királynő új feladatot ad Szárnyasnak a Sötétváros elleni harcban, Atráskót pedig visszaküldi lerombolt falujába. Visszakéri tőle az Aurint és helyette egy rozsdás kardot nyújt át neki. Átráskót rablók támadják meg az erdőben, de végül ráveszi őket, hogy csatlakozzanak a Sötétváros elleni harcához.

A műsor ismertetése: A 12 éves Bastian Bux még akkor sem tudja abbahagyni a computerjátékot, amikor édesanyja balesete után az intenzív osztályon várakoznak a sorsdöntő diagnózisra. Kimegy szendvicset venni és az utcán összeütközik egy különös férfivel, akiről kiderül, hogy könyvárus. De amikor édesanyja egy autóbalesetben váratlanul meghal, Bastian határtalan fantáziája újjászületik. A könyvesboltban rábukkan egy könyvre, amelynek azonnal rabjává válik, a könyv nem más, mint a "Végtelen történet". A fiú aktív szereplőjévé válik a történetnek, amely a "Fantázia" birodalmában játszódik. Alteregóját, Atráskót a halálosan beteg Kislány Királynő kiválasztja arra a feladatra, hogy mentse meg a birodalmat a Semmi gyászos hatalmától...
A könyvből és játékfilmből is ismert, világhírű történetet A gyűrűk ura csapata dolgozta fel sorozattá.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Elen 2008 aug. 31. - 22:40:24 Előzmény kate133
Már az elsõ film (az egész estés) is gyenge volt a könyvhöz képest, ami még ma, felnõttként is egyik kedvencem.
Eleve csak a felét dolgozta fel a regénynek, és azt sem igazán jól, mivel a lényeg elveszett belõle. Ez a sorozat már nem is igen érdekel.
Megjegyzem, a Gyûrûk Urából is van rajzfilmváltozat is, lehet, hogy annak a stábjáról van szó...
kate133 2008 aug. 19. - 15:40:13
voltam olyan elvetemült hogy belenézzek ebbe a sorozatba, de nem kellett volna:S a film gyermeki emlékeimbõl idézve jo volt. sokmindenbõl csinálnak sorozatot amibõl nemkéne.
efes 2008 júl. 10. - 19:19:47
Olyan ez a Gyûrûk ura már, mint a woodstocki fesztivál: azon anno félmilliónyian voltak, de ma már legalább 10 millióan állítják, hogy ott voltak.
efes 2008 júl. 10. - 19:18:27
Azt írja az ismertetõ: "A könyvbõl és játékfilmbõl is ismert, világhírû történetet A gyûrûk ura csapata dolgozta fel sorozattá."

Kérdésem a következõ: Mégis, az alkotók közül ki volt abban a csapatban? Az alfõvilágosító és a helyettes focuspuller nem ér.
Zajac 2008 júl. 10. - 18:52:27
Még nem láttam ezt a sorozatot de a film a kedvenceim közé tartozik..