Dokuzóna / Csak ritka a fenyőfa, ez a baj - A szarvasi székely története

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm, 55 perc

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A szarvasi szárazmalom gondnoka, Bács József majd 30 éve él Magyarországon családjával. Még a romániai forradalom előtt, végső elkeseredésében határozott úgy, hogy Székelyföldről az anyaországba szökik, és itt letelepedve próbál boldogulni. Házának udvarán van egy kis kupac föld, amelyre ha föllép, úgy érzi, mintha otthon, a Hargita hegyén lenne. Ahogy fogalmaz: "Csak ritka a fenyőfa, ez a baj..."

A műsor ismertetése: METSZET
A filmet az október 19-i Magyar-Bolgár Barátság Napja alkalmából vetítjük a Dokuzónában.
Kozsuharov Ognjan 40 éve Budapesten élő bolgár képzőművész. Magyarország számos városát díszítik köztéri szobrai, restaurációi, de vannak munkái, amelyek egyértelműen tükrözik a művész bolgár származását.
A művészet mellett Kozsuharov Ognjan a sport terén is jeleskedik. Több éve edző és szakosztályvezető a Főváros és Környéke Aikido Egyesületnél, amely, mint mondja, sok közös vonást rejt a művészettel.
Feleségével, Kneisz Eszter gobleinművésszel több közös kiállításon vannak túl, egymás véleménye mindkettejük munkájában fontos.
Mindketten véletlenül kerültek a művészet azon területére, ami nélkül ma már el sem tudnák képzelni mindennapjaikat. A közös dolgokat keresik, a közös nevezőt. Ez az élet minden területén fontos a két művész számára.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?