Az aktuális rész ismertetője: A sörfőzde, ahol a Heineken története kezdődött, ma már múzeum, pókhálós, a múlt részét képező turistaattrakció Amszterdamban. Magáról a cégről azonban mindez távolról sem mondható el, hisz csak 2009-ben több mint 1,1 billió litert gyártott és adott el a legendás italból! A film a Heineken zoeterwoude-i fő gyártó- és elosztóközpontjába látogat, hogy elénk tárja a gyártási folyamat legfontosabb állomásait: megismerjük azt a speciális víztisztító komplexumot, mely a normál csapvizből szupertisztaságú söralapanyagot készít; láthatjuk, hogy az árpamaláta miként válik erjeszthető cefrévé; ott lehetünk, amikor a történelmi "Heineken A" élesztőt hozzáadják a cefréhez az "Apollo" erjesztőtartályokban; és végül bebocsátást nyerünk a gigantikus palackozó- és csomagolócsarnokba, melynek bonyolult futószalagrendszere végén már a teherautók várakoznak, hogy az amsterdami pubokba szállítsák a híres nedűt.
A műsor ismertetése: A sorozat olyan üzemekbe kalauzolja el a nézőket, ahol korunk legmodernebb technikai csodái születnek, és ahová közönséges emberi halandó másként nem nagyon juthat be.
Hozzászólások